![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 20 March 2008 Skąd: Złotokłos/Piaseczno ![]() |
Witam auto już poskładane. Było ciężko wszystko ogarnąć w jedną całość,ale udało się i auto już lata. Czeka mnie jeszcze dostrojenie elektroniki. Masę czasu i pracy pochłonęło wnętrze na którym zależało mi bardzo, chodziło o surowy klimat auta ‘’torowego’’.Jestem mega zadowolony z displaya, obecnie wyświetla RPM,SPEED,GEAR,AFR,Volt,E.temp,IGN-T,sekwencyjny shift , konfiguracje oczywiście dowolnie można zmieniać w miarę potrzeb.Wjechał też short shifter B&M oraz 3'' pasy.Wnętrze dostanie jeszcze z czasem boczki prawdopodobnie z carbonu .Popracowaliśmy też nad prowadzeniem auta teraz już ''skręca'' :yahoo: Na chwilę obecną dalsze mody to elektronika oraz geometria więc na bieżąco postaram się podawać info jak jeździ.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Skyline GTR- drift spec
Haltech EMS sprzedaż - instalowanie - strojenie |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 22 December 2008 Skąd: W-WA ![]() |
Gratuluję odwaliłeś kawał dobrej roboty, świetny projekt !
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Widzialem to 'PSP' na zywo, jeszcze przed montazem, fajnie to wyglada
![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Widziałem dziś Sky'a z jednym reflektorem
![]() ![]() ![]() -------------------- F32 alpine white
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
myślę że mógłbyś się zdziwić co po stodołach jest poupychane w okolicy
![]() -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 20 March 2008 Skąd: Złotokłos/Piaseczno ![]() |
Witam na ostatnim treningu w Lublinie miałem kilka problemów które wyszły w trakcie wjeżdżania się w auto mianowicie poprawione zostało zasilanie paliwowe czyli nowa pompa Aeromotive+regulator nowe przewody w oplocie do 10Bar nowa listwa paliwa SuperPower [chinol]oraz zbiorniczek przelewowy FORGE, poleciała też turbina tym ostatnim jestem bardzo zdziwiony ponieważ firma no ale jak widać nie zawsze firmowe znaczy super dobre popękał wirnik spalinowy generalnie turbo polatało by jeszcze chwilę ale już na pewno straciło przeważenie z racji ubytku materiału[EGT w normie]?.Na jej miejsce wjedzie Gt40 z racji tego że zostawiłem ten sam kolektor wydechowy trzeba było pociąć maskę nie chciałem tego robić ale nie było czasu na spawanie nowego kolektora.Wjechał też dodatkowy wentylator chłodnicy. Zmiana turbo wymusi w końcu odpalenie nitro.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Skyline GTR- drift spec
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 14 March 2009 Skąd: Kraków ![]() |
No to już jest hardcore
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Gratuluję auta bo robi wrazenie,pamiętam jeszcze jak było swiezo sprowadzone ( rok temu u nas na zawodach SR w Sochaczewie) wtedy juz robilo wrazenie
![]() -------------------- 2.0 TFSI CLDA powered by R PERFORMANCE
www.VAG-racing.pl |
|
|
![]()
|
|
tak z ciekawości zapytam gdzie masz drugą pompę w bagażniku - bo tylko jedną widać?
pod autem? -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: warszawa ![]() |
....poleciała też turbina tym ostatnim jestem bardzo zdziwiony ponieważ firma no ale jak widać nie zawsze firmowe znaczy super dobre popękał wirnik spalinowy generalnie turbo polatało by jeszcze chwilę ....
![]() -------------------- IC TUNING DIVISION :
www.ictuning.pl |
|
|
![]()
|
|
Druga pompa jest na seryjnym miejscu w baku.
-------------------- Skyline GTR- drift spec
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 26 June 2007 Skąd: Łańcut k. Rzeszowa ![]() |
MOżesz mi pojaśnić jak działa u ciebie układ paliwowy ? To znaczy - co jest po czym ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
Chodzi o to że jest mały dodatkowy zbiorniczek paliwa który ma pionowy kształt przez co paliwo na zakrętach nie bedzie nigdzie uciekać a dzieki temu nie zabraknie go, co w przypadku wysilonych silników może skutkować zmianami AFR a to wiadomo do czego prowadzi. Ori pompa przelewa paliwo do tego zbiorniczka a z niego zewnętrzna dopiero do reszty układu
-------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
Zebym dobrze zrozumial:
- bak - filtr - pompa - zbiorniczek - pompa - listwa + wtryski - powrot Tak ? |
|
|
![]()
|
|
Zebym dobrze zrozumial: - bak - filtr - pompa - zbiorniczek - pompa - listwa + wtryski - powrot Tak ? no prawie... - bak - pompa - zbiorniczek - pompa - listwa + wtryski - zbiorniczek - powrot do baku -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 30 January 2005 Skąd: GGC Inc. ![]() |
no prawie... - bak - pompa - zbiorniczek - pompa - listwa + wtryski - zbiorniczek - powrot do baku no prawie, bo miedzy zbiorniczkiem a pompą zewnętrzną jest filtr jeszcze ![]() -------------------- Sierra P100 pick-up 89r. - SOLD
Silvia S15 Nurburgring facelift edition - SOLD M3 E46 LCI www.nissantech.pl |
|
|
![]()
|
|
no to jak tak to dobrze dać jeszcze między bakiem a pompą prefiltr, albo pompę z wbudowanym takim
![]() w środę wrzucę fotki takiego układu... tylko w innym temacie -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki bardzo za pojaśnienie.
|
|
|
![]()
|
|
Witam po moim powrocie z urlopu będzie małe sprostowanie jeżeli chodzi o układ paliwowy został on przebudowany nie ma seryjnego baku zastąpi go własnoręczny produkt z aluminium.To przez to że w seryjnym baku nie ma żadnej przegrody miałem problemy z brakiem paliwa przy dużym wychyleniu teraz już tego niepożądanego szarpania i skaczącego AFR-u nie będzie.
-------------------- Skyline GTR- drift spec
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 10 May 2009 Skąd: Kozy ![]() |
Mam takie pytanie czy ktoś by może wiedział gdzie i za ile moge kupić Skyline R32 GTR bez przawa rejestracji na części ale aby silnik był sprawny silnik i podzespoły. Może być poobijany??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 28 August 2025 - 21:29 |