![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Czy Alfy i Ople MJ 16V mają DPF a jeśli tak jakiego typu (suchy, mokry) i jak reaguje on na moda? Wszystkie Ople mają suche FAPy. Z tego co sie orientuje roczniki od 2007r mają go w standardzie, wczesniejsze za dopłatą. Jeżeli modyfikacja jest przeprowadzona poprawnie FAP nie stanowi żadnej przeszkody. Chyba, że auto chcemy zrobić mocno na coustomowych podzespołach, to co innego bo wtedy szukamy każdego PS`a w osprzecie. Ale na FAP już są metody także to tylko kwestia czasu kiedy auta zaczną jeździć bez niego. Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Nie wszystkie mają. Mój z 2008 roku nie ma (sam niebawem zobaczysz
![]() standardowo w VC Cosmo mają go silniki z30dt i z19dth ze skrzynią ActiveSelect specyfikacja: http://intrachem.pl/vectra/vectra_cosmo.pdf |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 23 December 2002 Skąd: z R-performance ![]() |
Aha czyli tak samo jak we Fiacie MTJ - 2008rocznik - można wybrać czy Ekologia czy nie
![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 August 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Pytam nie bez kozery o to jak z tym jest bo następny mój samochód będzie Audi 1,9 TDI PD albo coś z motorem 1,9 JTD MJ. Widzę więc, że fiatowski DPF jest bardziej "przyjazny" tunerowi jak VW 170 KM PD ze sterowaniem Siemensa
![]() -------------------- Pan zesłał nas na Ziemie, byśmy siali zamęt i zniszczenie...
Z każdym dniem wrasta liczba ludzi, którzy co najwyżej mogą ucałować mnie w .... |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
PD mimo iż podatne na mody... to już jak by nie patrzeć technologia z lamusa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 August 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Bezduszny na razie jeżdzę na VP i nie narzekam więc PD będzie jakby co skokiem w przód
![]() -------------------- Pan zesłał nas na Ziemie, byśmy siali zamęt i zniszczenie...
Z każdym dniem wrasta liczba ludzi, którzy co najwyżej mogą ucałować mnie w .... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 30 August 2004 Skąd: Lublin ![]() |
no nie przesadzaj z tą technologią z lamusa
![]() ![]() -------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
slg, jak to wyliczyłeś ?
chodzi ci o moc osiąganą z 1 litra pojemności ? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 12 June 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
pewnie miał na myśli ciśnienie wtrysku, w PD jest 2000bar, dopiero CR III generacji osiąga takie ciśnienie albo dopiero 1800bar już nie pamiętam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 11 January 2006 Skąd: www.ztr-tuning.pl ![]() |
Na razie zostaje tylko BOX, auto bardzo przyjemnie jeździ - wykres do obejrzenia A4 2.0 TDI CR : http://www.zastec.pl/audi-A4-20TDI-CR.html
-------------------- Celica ZTR Drag FWD Turbo 2GR-FE 1057HP 1075Nm 1/4 Best ET 9.5sec./260Km/h
Mistrz Polski Rover ZTR 1548cc 450HP BEST ET 10.83/400m TUNING TECHNICZNY I ELEKTRONICZNY WSZYSTKICH MAREK-INSTALACJE TURBO,CZĘŚCI ZAMIENNE,UKŁ. HAMULCOWE I ZAWIESZENIA,POMIAR MOCY, ECUMASTER EMU DET3 itp... Odwiedź moją stronę Celica ZTR Drag FWD Odwiedź moją stronę ZTR-Tuning |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
szkoda psuc boxem jak mozna zrobic soft
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Na razie zostaje tylko BOX, auto bardzo przyjemnie jeździ - wykres do obejrzenia A4 2.0 TDI CR : http://www.zastec.pl/audi-A4-20TDI-CR.html Ten wykres to porażka... zwłaszcza dla gratów Toż to istny giewont (choć po boxie nie ma co się spodziewać rewelacji)... choć patrząc na serię to też z dołu pojechali ile mogli. Tez był bym za programem. -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 11 January 2006 Skąd: www.ztr-tuning.pl ![]() |
Nie przesadzaj, ta jednostka zniesie 450Nm bez problemu - auto zrobiło już ponad 15tys.km i graty się nie urywają, więc testujemy dalej
Ja już więcej nie wyciągnę Nm boxem, zobaczymy jakie będą po programie - na pewno będzie więcej -------------------- Celica ZTR Drag FWD Turbo 2GR-FE 1057HP 1075Nm 1/4 Best ET 9.5sec./260Km/h
Mistrz Polski Rover ZTR 1548cc 450HP BEST ET 10.83/400m TUNING TECHNICZNY I ELEKTRONICZNY WSZYSTKICH MAREK-INSTALACJE TURBO,CZĘŚCI ZAMIENNE,UKŁ. HAMULCOWE I ZAWIESZENIA,POMIAR MOCY, ECUMASTER EMU DET3 itp... Odwiedź moją stronę Celica ZTR Drag FWD Odwiedź moją stronę ZTR-Tuning |
|
|
![]()
|
|
Nie przesadzaj, ta jednostka zniesie 450Nm bez problemu - auto zrobiło już ponad 15tys.km i graty się nie urywają, więc testujemy dalej Ja już więcej nie wyciągnę Nm boxem, zobaczymy jakie będą po programie - na pewno będzie więcej Oczywiście nie miałem złych intencji Może i masz rację... zresztą nie wiem czy przy technologii CR jest wogóle możliwe takie wypłaszczenie w stylu Rogalottiego, bo TDCI z płaskim wykresem to nie widziałem... sorry widziałem jeden po wizycie u Mastersa, ale to chyba rodzynek jakiś był. Życzę przyjemności z jazdy i pozdrawiam -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
|
|
![]()
|
|
A jak z dymem na tym boksie ??
-------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
|
|
![]()
|
|
Czysto - to nie PD
-------------------- Celica ZTR Drag FWD Turbo 2GR-FE 1057HP 1075Nm 1/4 Best ET 9.5sec./260Km/h
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 23 July 2007 Skąd: Poznań ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|