![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 16 April 2006 Skąd: ja to wiem... ![]() |
RS2 (cabrio)? czyli w Audi Cabriolet były np. lampy soczewkowe (chyba reflektory?) takie jak w RS2 Avant czy też była jakaś wersja RS2 bez dachu? nigdy nie było wersji RS2 w Cabrio... RS2 było w Avancie oraz 4 sztuki w sedanie, jedna stoi w Ingolstadt ![]() Lampy soczewkowe były we wszystkich RS2 oraz w S2 Coupe z motorem ABY ![]() -------------------- B4 8C 2.0 20vt 7163 EFR 6-gang quattro
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 19 March 2007 Skąd: zakopane ![]() |
mam pytanie ile doliczyć do tem spalin jesli czujnik EGT zamontowany jest 12 cm za turbiną (rura wydechu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
mam pytanie ile doliczyć do tem spalin jesli czujnik EGT zamontowany jest 12 cm za turbiną (rura wydechu) X * Y * Z taki czujnik to fajny bajer ale faktycznej funkcji ostrzegającej o za wysokim EGT to on nie ma żadnej -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Mon, 19 March 2007 Skąd: zakopane ![]() |
X * Y * Z taki czujnik to fajny bajer ale faktycznej funkcji ostrzegającej o za wysokim EGT to on nie ma żadnej nie chodzi mi o ostrzeganiu o wysokosci tem spalin , tylko ile powieniem doliczyć , prawidłowo zamontowany czujni powinien być w kolektorze ja mam jakies 12-14 cm za turbem wiec automatycznie temperatura jest już niższa srednio jak cisne auto do 4500 tys obr wskaznik pokazuje 400 - 450 stopni dlatego ile stopni mam doliczyć 100 -200 |
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
jedyny sposob zeby to sprawdzic, to zamontowac czujnik w kolektorze i porownac wskazania. Inaczej sie nie da.
Do rownania Alberta mozesz podstawic : X - populacja czarnej mrówki afrykańskiej w 1467 roku podzielona przez populacje tej mrówki dekade wcześniej Y - delta (procentowa) populacji tej mrówki spowodowana wpływem suszy w 1563 roku Z - grubość scianki kolektora wydechowego pomnożona przez współczynnik absorpcji promieniowania gamma -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
![]() ![]() -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 12 February 2006 Skąd: centrum PL ![]() |
temperatury przed i po nie musza sie nawet roznic o pewien staly czynnik, i przy 3kRPM mozesz dodac powiedzmy 150 a przy 6kRPM nie wiadomo, moze 50 a moze 350
![]() Jak by ktos eksperymentalnie wsadzil 2 sondy to juz by cos bylo wiadomo. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: zakopane ![]() |
no wczoraj jezdzilem autem po strojeniu finalnym...... i powim ze kupa na maxa , na g-techu (sredni pomiar i urzadzenie sprawne
![]() -------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
cos tu ucichlo jakies nowosci wykres ?
-------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 August 2007 Skąd: Kędzierzyn-Koźle ![]() |
turbo za duze:)
-------------------- Golf 4 1,9 TDI 240KM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
wyglada ladnie. ciekawe czy dymi jak stefan batory bo auta po ttc dymia jak lokomotywy
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 12 April 2005 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
co do dymienia to fakt , stefan batory style
![]() -------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 04 March 2007 Skąd: Zakopane ![]() |
Pozdro dla sąsiadów z Zako
![]() Nie miałem jeszcze okazji ale chciałbym obadać te Wasze auta bo wsumie Zako nie jest duże ![]() Czyżby wszystkie przeróbki były dokonane w Pardałówka-Garage ? ![]() ps. czy Golfik zostało już złożony do końca ? Bo widziałem chyba Maćka w nim ? pzdr ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
CYTAT a co do tjuningow to z moich wiadomosci bedzie zakladane gt2260v Bardzo sluszny wybór |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
nie bede tu robil siary ale jak jestes taki cwany to powiedz ze masz 4 wd miales kola 16 a ja mialem kola 17 i zwykle lacze. po drugie to mi tloki nie pekaja jakos
![]() -------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 15 January 2007 Skąd: warszawa ![]() |
Co do EGT to w benzynie to jakieś 400 450 stopni na wolnych obrotach , podczas jazdy to około 800 do 900 stopni bynajmniej przypadkach mi znanych takie temperatury występują mowie o benzynie ale wydaje mi się ze co do diesla to nie wielka różnica jak nie na to samo wyjdzie. Kozacki wygląd ogólnie autko z jajkiem
POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pardałówka-Garage
![]() ![]() -------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 12 April 2005 ![]() |
nie bede tu robil siary ale jak jestes taki cwany to powiedz ze masz 4 wd miales kola 16 a ja mialem kola 17 i zwykle lacze. po drugie to mi tloki nie pekaja jakos ![]() Stasiu spokojnie ja tutaj nie wypisuje jaką masz świetną głowice i wogóle auto z popękanym dachem zostawiające cztery ślady ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
no to sie zaczelo..... kolektor juz popekal , z turbiny leje sie jak by miala 300tys przelotu.... a auto ognia nie widzialo....
-------------------- Focus RS , BMW 1 Coupe w budowie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 10 September 2025 - 14:00 |