Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3  
Closed TopicStart new topic
> Toyota Corolla E12 1.6 Turbo, prawdopodobnie jedyna taka w Polsce
gość_MAJKEL86_*
post Thu, 19 Feb 2009 - 09:35
Post #41

Gdy zacznie się "sezon" postaram się odwiedzić hamownie i zobaczymy jakie sa przyrosty.
Do tych których uważają że jest to bezsensowny projekt, uważam że jesteście w błędzie i prawdopodobnie nie oriętujecie się jak wygląda sytuacja z uturbieniem tego typu aut.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 19 Feb 2009 - 09:35
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
WojtekMR
post Thu, 19 Feb 2009 - 10:22
Post #42

Forum Killer

z tym że seryna TS przejedzie ileśtam setek tysięcy kilometrów a tutaj z tym niewiadomym AFRem strach od domu dalej odjechać wink.gif

--------------------
_http://forum.mr2cp.pl/index.php

+Quote Post
woytek13
post Thu, 19 Feb 2009 - 10:53
Post #43

Forum Killer

Tzn wiedząc, że auto jeździ już tyle czasu to jest możliwość tylko, że jest ostro podlewane, ale wtedy właściciel nie mówiłby o małym spalaniu. Cudów raczej nie ma, że auto na ubogiej dawce jeździ ponad rok, aż tak wytrzymałe silniki Toyoty chyba nie są. To nie honda tongue.gif

--------------------

_http://wojciechkulbaka.ownlog.com/

+Quote Post
tomekp
post Thu, 19 Feb 2009 - 12:36
Post #44

Frequent User

CYTAT(MAJKEL86 @ Thu, 19 Feb 2009 - 09:35) *
Gdy zacznie się "sezon" postaram się odwiedzić hamownie i zobaczymy jakie sa przyrosty.
Do tych których uważają że jest to bezsensowny projekt, uważam że jesteście w błędzie i prawdopodobnie nie oriętujecie się jak wygląda sytuacja z uturbieniem tego typu aut.
Osiągi Corolli turbo są o wiele lepsze niż Corolli 1.8 TS. Sam miałem okazję się o tym przekonać wink.gif
przesyłam linka jak się Corolka zbierała przed modem: http://videos.streetfire.net/video/Toyota-...irst_119041.htm niebawem gdy będzie nieco lepsza pogoda wyślę linka po modzie smile.gif

To tylko filmik, ale nie wyglada to oszamiałająco... z grubsza licząc wyszło mi 9 sekund do setki?

+Quote Post
buster_11
post Thu, 19 Feb 2009 - 13:33
Post #45

User

no takie bym powiedział wolnawe to jest. Mam wrazenie, ze seryjny civic vti jest duzo szybszy

+Quote Post
dEF
post Thu, 19 Feb 2009 - 16:17
Post #46

Frequent User

CYTAT
przesyłam linka jak się Corolka zbierała przed modem

--------------------
toyota-starlet.pl
ET: 13.4
Starlet EP91 4AGE Turbo

+Quote Post
rottie
post Thu, 19 Feb 2009 - 17:32
Post #47

Forum Clubber

Ale na stronie z linka jest napisane ze jest uturbiona... Nikomu by sie chyba nie chcialo nagrywac i wrzucac na serwer przyspieszenia seryjnego 100KM auta... smile.gif
A filmik zniknal...

+Quote Post
WojtekMR
post Thu, 19 Feb 2009 - 19:57
Post #48

Forum Killer

może to było przed modem zwiększającym doładowanie z 0,3 na 0,4 wink.gif bara

--------------------
_http://forum.mr2cp.pl/index.php

+Quote Post
Fawor
post Thu, 19 Feb 2009 - 20:58
Post #49

Forum Clubber

Jeżeli tak jeździ 160konne turbo to...ja wolę swojego pełnoletniego wolnossaka smile.gif

--------------------
Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.

+Quote Post
gość_MAJKEL86_*
post Thu, 19 Feb 2009 - 23:07
Post #50

spoko. Dla mnie to mozesz na rowerze smigac.
Nie bede sie wypowiadal wiecej bo to nie ma sensu... bo sami fachowcy sie wypowiadaja z tego co widac... co turba w aucie na oczy nie widzieli.
Dla Twojej wiadomosci wrzechwiedzacy myslicielu autko zbiera sie do setki w 6sek. Ale dla Ciebie moze byc i 10 tyle mnie obchodzi twoje zdanie.

+Quote Post
rottie
post Thu, 19 Feb 2009 - 23:09
Post #51

Forum Clubber

CYTAT(MAJKEL86 @ Thu, 19 Feb 2009 - 22:07) *
Nie bede sie wypowiadal wiecej bo to nie ma sensu... bo sami fachowcy sie wypowiadaja z tego co widac... co turba w aucie na oczy nie widzieli.
Dla Twojej wiadomosci wrzechwiedzacy myslicielu autko zbiera sie do setki w 6sek. Ale dla Ciebie moze byc i 10 tyle mnie obchodzi twoje zdanie.

Co sie zbiera do setki w 6 sekund?? 160 konna corolla? biggrin.gif

+Quote Post
Fawor
post Fri, 20 Feb 2009 - 00:39
Post #52

Forum Clubber

CYTAT(MAJKEL86 @ Fri, 20 Feb 2009 - 00:07) *

a na tym filmie cisnąłeś cały zakres obrotów na pół gazu? Bądźmy poważni...

Zabawne jest Twoje zachowanie: jeśli tylko człowiek zacznie dopatrywać się w projekcie jakiś niuansów, albo ( o mój Boże ) powie złe słowo, to już jest zwymyślany od najgorszych i nieznających się. To forum ( bo za takie je uważam ) jest mocno techniczne i nie służy do lizania się po ch*jach. Więc jeśli przedstawiasz swój samochód to odpowiadaj merytorycznie na pytania i broń swojego zdania popierając wiedzą.

--------------------
Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.

+Quote Post
Rafi RU
post Fri, 20 Feb 2009 - 01:44
Post #53

Frequent User

CYTAT(MAJKEL86 @ Thu, 19 Feb 2009 - 09:35) *

Musisz się wyrażać dosłowniej. Wszyscy którym nie podoba się ten zajbisty projekt są idiotami. A na tym forum nikt nic nie kuma na temat uturbiania- przecież to jest oczywiste. Cała tajemną wiedzę na ten temat posiadł pewien tjuner- dla innych nie starczyło.

CYTAT(MAJKEL86 @ Thu, 19 Feb 2009 - 23:07) *

No nie widzieli turba w aucie- fakt. Fachowcy od siedmiu boleści. Więc masz rację, nie ma sensnu z takimi dyskutować laugh.gif Swoją drogą życzę szczęścia w życiu (bardzo Ci się przyda) z takim podejściem i tak małym poszanowaniem dla wiedzy i doświadzczenia innych (czytaj- uzytkowników tego forum).

CYTAT(rottie @ Thu, 19 Feb 2009 - 23:09) *
Co sie zbiera do setki w 6 sekund?? 160 konna corolla? biggrin.gif

Taka AE82 ze 160 konnym 4age i lsd pewnie dałaby radę rolleyes.gif

--------------------
www.classicauto.pl

www.syndrom.fotolog.pl

ww.lowrider.pl www.tlc.org.pl

+Quote Post
BartekSz
post Fri, 20 Feb 2009 - 10:39
Post #54

Forum Killer

CYTAT(MAJKEL86 @ Thu, 19 Feb 2009 - 23:07) *

Jak to sie zbiera do setki w 6 sek to sprzedaje swojego TS - kupuje 1.6 i jade do GMS na mody laugh.gif laugh.gif laugh.gif

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 13 August 2025 - 15:10