![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 05 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Jeśli chodzi o stary set-up (220+100 KM), to najlepszy czas jaki uzyskali Słowacy tym Lupo to w zeszłym roku 11.77 Czyli na tych najbliższych zawodach, o których wspomniałem w innym dziale to niech startują Kompoty swym Golfem I i gulu swym Golfem II. Przynajmniej będzie jakaś walka ![]() Bardzo chętnie skorzystamy z mozliwoście pościgania sie z tak fajnym autem,Szkoda że nasze auto nie dostanie wszystkich klocków aby było tak mocne jak lupo ale miło będzie współrywalizować,jesli dojdą częśći związane ze sprzęgłem pojawimy sie 20 lipca za granicą na tych zawodach. -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 17 June 2008 ![]() |
Nie dacie rady na najbliższy weekend na te zawody?: http://www.carattuningparty.sk/
Co do tego Lupo, to jeśli uporają się z silnikiem, to mogliby założyć dragslicki i wtedy byłyby lepsze czasy i z dużym prawdopodobieństwem dychy ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie dacie rady na najbliższy weekend na te zawody?: http://www.carattuningparty.sk/ Co do tego Lupo, to jeśli uporają się z silnikiem, to mogliby założyć dragslicki i wtedy byłyby lepsze czasy i z dużym prawdopodobieństwem dychy ![]() Może i częśći dojdą do piątku ale nie zdąże tego dotrzeć,jakbym sie uparł do piątku w nocy poskładam auto ale nie będzie czasu na strojenie nitra i dotarcie sprzęgła P.s Panowie nie wiem czy widzicie jedną ważna rzecz na tym wykresie LUPO,to auto wg.mnie ma rzeczywiście dużo więcej koni niż jest schamowane,bo poprostu jest niedochamowane do końca,max moc przy 4000 obr a prędkość max osiągnięta to 4010 obr więc błąd hamowni pewnie. -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Może i częśći dojdą do piątku ale nie zdąże tego dotrzeć,jakbym sie uparł do piątku w nocy poskładam auto ale nie będzie czasu na strojenie nitra i dotarcie sprzęgła P.s Panowie nie wiem czy widzicie jedną ważna rzecz na tym wykresie LUPO,to auto wg.mnie ma rzeczywiście dużo więcej koni niż jest schamowane,bo poprostu jest niedochamowane do końca,max moc przy 4000 obr a prędkość max osiągnięta to 4010 obr więc błąd hamowni pewnie. Bo powyżej 4000 obr nie było chętnego do siedzenia w środku ;-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 August 2007 Skąd: Kędzierzyn-Koźle ![]() |
Dziwne dlaczego hamowany byl tylko do 4tys obr
-------------------- Golf 4 1,9 TDI 240KM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Dziwne dlaczego hamowany byl tylko do 4tys obr Po wykresie widać że moment zaczyna przy 4000obr. spadać a moc przestaje rosnąć, wiec myśle że dla bezpieczenstwa nie ma sensu wyzej krecić bo i tak wicej nie wypluje. Jestem pełen szacunku do projektu. Aż trudno uwierzyć, że osiągnieto tak wyśrubowany wynik z tej jednostki ![]() -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 August 2007 Skąd: Kędzierzyn-Koźle ![]() |
Popatrz dobrze na wykres, moc wcale nie spada a caly czas idzie do gory.
-------------------- Golf 4 1,9 TDI 240KM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
11,2? gdzie?Czym?
|
|
|
![]()
|
|
11,2? gdzie?Czym? Pewnie tym wynikiem (o ile o to ci chodzi) chcieli się pochwalić najszybszym dieslem Europy, a najprawdopodobniej oficjalnym dieslem Europy jest nasz "Kompot", czyli Golf I, który zrobił 11.394, a słowackie MegaLupo zrobiło w zeszłym sezonie 11.795. Audi Masters'ów zrobiło owszem 10.98, ale traktuję to jako wynik nieoficjalny, więc oficjalnie najszybszy jest Kompot. Co do najszybszych diesli, to na YT znalazłem jeszcze szybszego diesla, ale to chyba nie ta kategoria ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
Lupo w pierwszym przejeździe 11.074ET.
Any questions? BTW. to jest UberLupo, nie MegaLupo ![]() Info z ostatniej chwili, w drugim przejeździe pojawił się jakiś problem z nitro, mimo to... ...10.96ET Jest jakiś szybszy diesel w Europie? -------------------- BMW M3T by VTG - ET 10.2s
Shelby GT500 - 12.1s |
|
|
![]()
|
|
Jak możesz, to pogratuluj tym Słowakom wyniku, pełen szacun dla nich i mam nadzieję, że walną dziewiątkę, albo niską dychę.
Ciekawe, czy przyjechali Gulu i Golf i jakie czasy robili, jeśli są ? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 19 February 2005 Skąd: WaWa ![]() |
swoją drogą, co się stało z Audi Mastersów?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sutener Mocy Dołączył: Mon, 24 October 2005 Skąd: Wwa ![]() |
gratuluje chlopakom 10tki!!! mam nadzieje ze uda sie ich namowic na jakis nastepny wyjazd na dragstrip
![]() swoją drogą, co się stało z Audi Mastersów? poszlo na czesci -------------------- www.showcar.intercars.com.pl
|
|
|
![]()
|
|
Gratuluje ekipie z LUPO,Nas nie było dlatego ze nadal sprzęgła nie mamy,może będzie następny weekend.
P.s wie ktoś jakie urządzenia pomiarowe było na tych zawodach? Taga? -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sutener Mocy Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z Mokotowa ![]() |
Sweet! gratulacje dychy!
-------------------- VTG crew
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: www.dogbox.pl ![]() |
super
![]() ![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Kolega podesłał mi dziś filmik tego lupo już z mocą 433 KM.
http://youtube.com/watch?v=p0tdaYVl1Bg oraz http://youtube.com/watch?v=HsnZ0HL0hGk -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 09 April 2004 Skąd: Ząbki ![]() |
ciekawe czy kiedys nas odwiedza i pokaza jak to jezdzi
![]() |
|
|
![]()
|
|
ciekawe czy kiedys nas odwiedza i pokaza jak to jezdzi ![]() My ich odwiedzimy ![]() -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
My ich odwiedzimy ![]() Może ściągniecie ich do Ryk 26 lipca i tam pokażą się polskiej publiczności, na co ich stać i być może swoimi przejazdami udzielą lekcji, jak budować najszybszego dieslaka Europy ![]() Albo pójdziecie o krok dalej i namówicie ich do wyjazdu na Mantorp Park ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 06:06 |