![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 01 September 2008 Skąd: Łódź ![]() |
witam. Posiadam S8 D2 z 98r. 4.2 340KM(kod silnika AKH). tydzień temu jedna z wiązek instalacji silnika stopiła się od kolektora. Chciałem wymienić całą instalacje elektryczną silnika. Na allegro znalazłem kompletną instalacje jednak pochodzi od silnika z kodem AHC tej samej mocy. Czy te silniki się czymś różnią? czy ta instalacja będzie pasować do Mojej S8? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Nie do konca, AKH jest ciute nowszy i ma troszke inna instalacje elektryczna ukladu wtryskowego. Cowboy ABZ na manualu to chyba w B2 tylko mogł byc ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
W b3 tez
![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
W ABZtach nigdy nie było tarczy i docisku ![]() dlatego cytuj całość gdzie napisałem chyba z ABZeta zresztą juz nie mam tego zestawu, lezy u Kefira... ja wiem tylko że z jakiegość 4.2 V8 a nie chciało mi sie w etce szukać z czego to jest ![]() kupiłem na okoliczność wsadzania V8 do siebie ![]() przymierzyłem do skrzyni 7A, zobaczyłem co chciałem i pogoniłem dalej jak kupiłem VRa ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 17 February 2010 ![]() |
Derbiak wielkie dzięki za info. Spróbuje odtworzyć te wiązke która mi się stopiła, ponieważ to tylko izolacja kabli to zastosuje koszulki termokurczliwe. ponoć daje dobre efekty. jakby ktos chciał to zamieszcze fotki z mojej pracy nad kabelkami.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jak masz dobrze pojarane te kable to lepiej je usuń.
|
|
|
![]()
|
|
poniżej zamiesciłem kilka fotek tych przepalonych wiązek. wygląda to nieciekawie ale od 2 tygodni nie znalałem odpowiedniej instalacji do tego silnika. także powoli wycinam kabel i zastępuje go nowym. Może ktoś ma inne pomysły to czekam na podpowiedź.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
O Jeżu Kolczasty
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 May 2007 Skąd: Whitestock ![]() |
Dorzuce sie z jeszcze jednym pytaniem; czy ktorys z tych silnikow da sie spiac z jakas skrzynia FWD>?
-------------------- Soda Cleaning System
_http://sodujemy.pl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
Dorzuce sie z jeszcze jednym pytaniem; czy ktorys z tych silnikow da sie spiac z jakas skrzynia FWD>? powaznie sie pytasz czy jaja sobie robisz? gdzie bys chcial upchnac 4,2 v8 w poprzek? -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
Hehe w poprzek tez sie da tylko po co. Podejda Ci wszystkie skrzynie z VAGa z wysprzeglikiem przykrecanym na śrubę M8 czyli od passata B5, A4 itp
A startujesz w konkursie "do którego biegu bede palił laćka" - zwycięstwo masz w kieszeni ![]() |
|
|
![]()
|
|
powaznie sie pytasz czy jaja sobie robisz? gdzie bys chcial upchnac 4,2 v8 w poprzek? a po co w poprzek przecież było full A4, A6 z silnikami wzdłuż i FWD -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wierzę aż musiałem sie upewnic i gały mi wyszły lookajcie na 3 zdjecie od dołu
http://moto.allegro.pl/item929943247_s80_v...2_50_zdjec.html Sorry za OT |
|
|
![]()
|
|
Derbiak:
http://www.racingforum.pl/index.php?showto...mp;#entry787805 tu masz temat o V8 w poprzek ![]() EDIT: no własnie ziemniak chce w poprzek ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 09 April 2010 ![]() |
quzior masz racje z kolejnością zapłonu w W8 (podana w SPP 1-5-4-8-6-3-7-2) jest zła, w informacjach prasowych VW wyczytałem że:
Wał korbowy jest wykonany z wysokiej jakości stali ulepszonej cieplnie. Dzięki przesuniętym o 18° czopom korbowym może być on traktowany jako "płaski" wał o kolejności zapłonu 1-5-2-6-4-8-3-7, co jest cechą charakterystyczną silników dużej mocy. Jeszcze nie analizowałem ale na pierwszy rzut oka mam tez wątpliwości czy podana kolejność zapłonów w W12 czyli 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9 też jest prawidłowa czy tez błąd w SPP. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 25 September 2005 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 19 September 2010 Skąd: norwegia ![]() |
witam panowie , mam pytanie odnośnie audi s6 97 rok , chcem włożyc do niego turbine na małe ciśnienie , ze względu na budowe silnika (cały jest aluminiowy ) nie wytrzyma za dużo doładowania , myślałem o 0,3 do 0,5 bara , czy ma to jakis sens , silnik chcem zamontować do repliki , więc potrzebuje kilka koników więcej , dzięki
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
witam panowie , mam pytanie odnośnie audi s6 97 rok , chcem włożyc do niego turbine na małe ciśnienie , ze względu na budowe silnika (cały jest aluminiowy ) nie wytrzyma za dużo doładowania , myślałem o 0,3 do 0,5 bara , czy ma to jakis sens , silnik chcem zamontować do repliki , więc potrzebuje kilka koników więcej , dzięki stary zlituj sie z tym slownictwem bo az krew zalewa -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 19 September 2010 Skąd: norwegia ![]() |
a co ci się nie podoba panie docencie inzynierze !!! , poprostu pytam , jak nie masz nic do powiedzenia w tej kwestji to daruj sobie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
replika czego?? Bo jak urquattro to pomysł bezsensu
![]() Tu masz troche czytania o V8 audi biturbo.....to ,ze alu nie oznacza ,ze mało wytrzymuje http://www.motorgeek.com/...opic.php?t=5573 Co do pisowni ...razi to "chcem" http://video.google.com/v...952271409&hl=en -a tu filmik jak to lata -------------------- quattro
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 03 August 2025 - 01:55 |