![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
jest jakis link do tej fabi ?
-------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
Ja jestem bardzo ciekawy co zrobia z kupiastym 2.5v6 i jak wsadza to do fabii wzdluznie zeby skrzynie z torsenem zmiescic jak sami zapowiadaja:D
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 25 August 2008 ![]() |
No i Słowacy już szykują Fabię 2.5 TDI V6, która już została zapowiedziana w dziale o klekotach i ma być odpowiedzią na wyczyny Gulu i jego Golfa. No to Kompoty, odkurzcie swego Golfa i stwórzcie koalicję CompSport-TurboTec-Dynosoft, która nie pozwoli Słowakom w dogonieniu naszych wyników ![]() We are all friends so that´s only a question of 1/4 mile drag racing competition.......I was in Mimon when LUPO and GOLF has first drag race together so I told that Golf can have a good results in short time......LUPO have prepared a custom gearbox Octavia 4x4 and IBIZA 130PD but doesn´t use it.......drag racing with heavy DMF is poor due the high rotating internia so gearchanges has to be very poor (you will need a certain rpm drop after all gear changes) and if DMF and drag racing you will notice very hard gear changes......LUPO with more than 500Hp and ultra short Octavia gearbox is a bad choice!! at about 5years ago nobody believe that diesel car can run 10sec!! |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 05 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
-------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 August 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
a ja mam takie pytanie, przy jakich obrotach osiągacie moc maksymalną? bo chyba w serii ten silnik taką uzyskuje przy 3500 rpm
|
|
|
![]()
|
|
a ja mam takie pytanie, przy jakich obrotach osiągacie moc maksymalną? bo chyba w serii ten silnik taką uzyskuje przy 3500 rpm Jakbyś przeczytał artykuł to byś wiedział że napisane jest tam że auto nie było hamowane nigdy,także nie wiemy tego o co pytasz. -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
Większość zna naszą rajdówkę,dziś jeden odważny sie znalazł aby nie bać sie jej shamować
![]() ![]() Nadał mamy poslizg sprzęgła co widać na wykresie ![]() -------------------- Ecuproject wrocław 513399363,502730289
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 19 October 2008 Skąd: DG ![]() |
ja o tym samochodzie slyszalem tylko tyle ze laptop sie zamyka przy strojeniu :]
-------------------- HIL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
można sobie tylko wyobrazić co 850NM robi z autem ~1000kg 4x4...a w zasadzie to nie można
![]() guluwroc: planujecie wystarować na 1/4 w tym roku gdzieś... szkoda że to auto jakoś mało jeździ po imprezach -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Supra User Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: Poznań ![]() |
nie wiem gdzie widzicie 850Nm, ja widze okolo 810... bo chyba nikt nie bierze pod uwage tego cycka, ktory jest jakims krzakiem softu hamowni?
co nie zmienia faktu, ze to i tak wynik szacun ![]() -------------------- chiptuning.poznan.pl - więcej mocy w Twoim aucie. Chiptuning i hamownia w Poznaniu.
hamownia.info - potrzebujesz hamownię? Przenośne, drogowe i podwoziowe. Supra TT 6spd, F430 spider 6spd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 25 November 2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Supra User Dołączył: Mon, 11 August 2003 Skąd: Poznań ![]() |
jak sprzeglo sie slizga na rolkach, to wtedy krzywa mocy/momentu idzie w dol, nie w gore w postaci jakiejs dziwnej kreski. chyba, ze soft hamowni jest spiety na stale podczas pomiaru z obrotami silnika, to moze taki krzak wyjsc, ale to nadal nie zmienia faktu, ze jest 810Nm...
-------------------- chiptuning.poznan.pl - więcej mocy w Twoim aucie. Chiptuning i hamownia w Poznaniu.
hamownia.info - potrzebujesz hamownię? Przenośne, drogowe i podwoziowe. Supra TT 6spd, F430 spider 6spd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
jak sprzeglo sie slizga na rolkach, to wtedy krzywa mocy/momentu idzie w dol, nie w gore w postaci jakiejs dziwnej kreski. chyba, ze soft hamowni jest spiety na stale podczas pomiaru z obrotami silnika, to moze taki krzak wyjsc, ale to nadal nie zmienia faktu, ze jest 810Nm... racja, gulu powinien zmienić tytuł tematu i poprawić na 810NM ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 May 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Racja, auto ma ok. 800Nm i 438KM. Ten pik to blad pomiaru w momencie "walnięcia" z nitro. Koni było by jeszcze minimalnie więcej ale mieliśmy już mało nitro w butli i strasznie spadało ciśnienie pod koniec pomiaru ;-)
Co do startów w tym roku to jak na razie nikt nic szybszego nie wystawił , w klasie diesel w ogóle nic się nie dzieje dlatego na ten sezon odpuszczamy sobie starty. Nie ma sensu ścigać się tylko z czasem ;-) -------------------- DYNOSOFT - Kompleksowy tuning silników
www.dynosoft.pl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 17 June 2008 ![]() |
Może lepiej szykujcie się na KoE East w Kiskunie, bo tam jeździ VW Polo 1.9 TDI RWD z silnikiem umieszczonym z tyłu i tam na nawierzchni z klejem zrobił najlepszy czas 10.831 przy 60ft wynoszącym 1,5 sekundy
![]() A więc jest potencjalny rywal w klasie i za niedługo mogą was dogonić. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 05 July 2009 ![]() |
a z jakiego auta wyciegneliscie ten silnik?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 26 June 2008 Skąd: Kraków ![]() |
Silnik występuje tylko w dwóch modelach chyba - T5 2,5 TDi PD R5 oraz Tuareg 2,5 TDi PD R5 i ma w serii od 130 do 170 km jakos.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
a LT28-46 nie miały rzędowej 5 ?
-------------------- www.re5pect.pl
|
|
|