![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 14 June 2007 Skąd: Warszawa/Płock ![]() |
Musisz jeszcze go wykalibrować na 0. Z tyłu powinien być malutki potencjometr do regulacji.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 September 2009 Skąd: warszafka ![]() |
no niestety przyjrzałem się zegarowi dosyć uważnie żadnego potencjometra nie widzę, może jest w samym czujniku ?
nie no w czujniku też nie ma przed chwilą sprawdziłem ... -------------------- BMW M3 IMPREZA STI FABIA RS 200+ BMW 330D BMW 325TDS
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 23 May 2010 Skąd: Bielawa ![]() |
Witam mam ptanie odnośnie wskaźnika EGT autogauge peak, mianowicie czy ten złoty pierścień po środku powinno dać się przesuwać?? Bo u mnie nie darady go ruszyć, a za jego pomocą się chyba głębokość termopary reguluje ??
http://img837.imageshack.us/img837/4016/img0784qw.jpg I mam jeszcze jedno pytanko mianowicie ile powinna wystawać termopara w kolektorze?? bo w instrukcji jest niewyraźnie napisane (wydaje mi się że tam jest 4 napisane, ale nie jestem pewien) http://img546.imageshack.us/img546/3870/img0785b.jpg Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
to ogranicznik głębokości a nie regulator
-------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 01 May 2010 Skąd: Łomża ![]() |
To baryłka uszczelniająca a nie ogranicznik.
|
|
|
![]()
|
|
no dobra, napewno to uszczenia i ogranicza głębokość, ale jak w takim razie regulować głębokość termopary w kolektorze, nie darady??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 28 December 2008 ![]() |
W autogauge ta baryłka jest na stałe i się nie da regulować. W termoparach CZAKI się da.
|
|
|
![]()
|
|
ok dzięki za odpowiedzi. Po wkręceniu termopary do tulejki przyspawanej do kolektora termopara wystaje na jakieś 6-7mm czyli chyba powinno być dobrze.
http://img856.imageshack.us/img856/9940/img0793dg.jpg http://img171.imageshack.us/img171/2462/img0794se.jpg |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 December 2009 Skąd: Łomża ![]() |
bzdura. w obu termoparach autogauge przestawialem ta tulejke.
-------------------- Fabia 1.8T 300+
Leon R30T EFR9180 |
|
|
![]()
|
|
no ale lekko się przesówała- palcami dało rade czy trzeba było np. szczypcami przesówać??
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 02 April 2012 ![]() |
Witam jestem zainteresowany tym obrotomierzem http://tablica.pl/oferta/tachometr-auto-ga...z.html#24677ba2 ,lecz sprzedający zdaje mi się ze coś kreci gdyż twierdzi że nie wie jak go podłączyć i nie ma go jak sprawdzić.
Czy wiecie moze który kabel jest do czego? Napisałbym sprzedającemu i bym wiedział czy coś ukrywa. ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 November 2010 Skąd: Klimontów/Kraków ![]() |
Czerwone to zasilanie podświetlenie itp czarny masa a zielony sygnalowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 30 December 2008 Skąd: Góra Świętej Anny ![]() |
Przepraszam że odkopuję starocia, sprawa wygląda następująco, potrzebny obrotomierz z shiftem, szukałem w sklepach na necie ale nie znalazłem nic interesującego, a więc do rzeczy czego szukam:
- średnica coś w granicach 90mm - czarna tarcza - zielone podświetlenie ew. inne z możliwością łatwej zmiany (podmiana diód) - wskazówka czerwono podświetlona - shift light również na czerwono lub możliwość zmiany - w miare możliwości czarna obudowa - możliwie dużo obsługiwanych silników aby w przyszłości była możliwość przekładni do innego wozu, bazowo narazie potrzebny do 3 cyl. - cena myślę że jakby się mieściła w 200PLN to by było wypas |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
-------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
Wygląda ok tylko brak info o tym ile cyl. obsługuje, no i kwestia podświetlenia więc przydała by się wypowiedź kogoś kto ma go na pokładzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
Obsługuje od 2 do 8 cyl. bo miałem go brać do swojego V8, nie wiem tylko jak z podświetleniem, ale w kasie której szukasz to ciężko będzie spełnić wszystkie kryteria
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
Więc jedyne kryterium jakie zostało to podświetlenie, ale jak znam życie będą tam diody więc dało by radę ogarnąć, można by nawet odrazu możliwość zmiany koloru, raczej się zdecyduje na niego, co prawda żonka znowu mnie patelnią w łeb ale co tam
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 16 March 2007 Skąd: Wyszków ![]() |
ktoś wie, jak jest gwint oryginalnego czujnika egt z audi S3 1,8t albo s4 2,7T, bo to te same czujniki.
Potrzeba mi gwint x skok bo srednica termopary to chyba 3mm? Już wiem M12x1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Nie chcę zakładać nowego tematu by nie zaśmiecać forum, a ten będzie chyba najbliższy pytaniu:
Czy istnieją na rynku jakieś wskaźniki, dość dyskretne? Chodzi np. o cyfrowe, które można umieścić nawet pod deską/kolumną kierowniczą, co by nie rzucały się w oczy jak dokładane zegary na słupku/kokpicie? Jeżeli tak to czy mogą mieć TEMP. OLEJU i cieczy CHŁODZĄCEJ ? W jaki sposób można dołożyć czujnik EGT (laickie pytanie - nie wiem jak to wygląda i gdzie się w kolektorze(?) montuje) ? Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 13 June 2010 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 01 October 2025 - 09:12 |