![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Colin nie ogarnie tego?
Daniel z TTC? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 04 March 2007 Skąd: Zakopane ![]() |
No właśnie z Colinem się już zgaduje. Po naszym ostatnim spotkaniu zrozumiałem że on tego nie robi....ale chyba się pomyliłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dogadane z Colinem. Załatwimy to u niego
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
czy ktoś z was ma problem z nierównym startowaniem zegarów do opening ceremony ? może ktoś wie jak temu zaradzić?
-------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: Otrębusy ![]() |
Ja mam. I czasem po wyłączeniu zasilania jeden jeszcze sobie wystartuje raz
![]() Sądzę, że jest to związane z połączeniem wszystkich razem jednym kabelkiem prądowym. -------------------- ..:: Tipo HF turbo ::..
|
|
|
![]()
|
|
Czy wie ktoś gdzie mogę kupić długi kabel do zasilenia 4 zegara na słupku? Mam 3 zegary w kurniku i tam wszystko OK bo kable są krótkie i każdy go każdego bez problemu sięga. Ale podłączyłem EGT na słupku i kable już mam do wydechu puszczone ale do zasilania nie wiem skąd załatwić?
Dzięki za odp. Pzdr! Jasiek |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 April 2006 Skąd: Poznan ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 December 2009 Skąd: Łomża ![]() |
czy ktoś z was ma problem z nierównym startowaniem zegarów do opening ceremony ? może ktoś wie jak temu zaradzić? to norma, czasami sie tylko kolejnosc zmienia.. a ktos spotkal sie z przerywana praca EGT ? raz na jakis czas zegar zaczyna mrugac i pokazywac kosmos wartosci (zamyka skale), przewaznie zdarza sie to przy butowaniu, po odpuszczniu gazu i hamowaniu silnikiem czesto wraca do normy. ktos mi kiedys mowil ze to moze byc brak masy na sondzie.. -------------------- Fabia 1.8T 300+
Leon R30T EFR9180 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
ja tak mam z boost ze zjade na pobocze postoje ruszam a zegar sobei skacze ponizej 0 raz w gore raz w dol
![]() jak nadepne konkretnie to sie odwiesza ![]() -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
ja tak mam z boost ze zjade na pobocze postoje ruszam a zegar sobei skacze ponizej 0 raz w gore raz w dol ![]() jak nadepne konkretnie to sie odwiesza ![]() wniosek, że music gnieść ostro sandała ![]() nie wiem czy wszyscy wiedzą na czym polega róznica w serii Stepper Motor pomiędzy wskaźnikami z warningiem i peak ? otóż warning ma wartość ostrzezenia STAŁĄ ustawiona przez producenta peak ma USTAWIALNY warning na dowolnej wartości, a peak przy oakzji... dobrze ze zadzwonilem do Dabtunera... bo juz mialem kupować te z warningiem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
jak miałem ten wskaźnik z warningiem to on różnił sie mocno budową w stosunku do peak. wiec chyba nie tylko w tym jest różnica
-------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
no na pewno w cenie, te z warningiem są tańsze... ale nie wiedziałem że nie mozna ustawiać wartości warningu... wiec jedyna sensowna opcja to peak
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 11 February 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Mi boost zaniża ale bede probował go skalibrować
-------------------- Czekam na wybuch...
|
|
|
![]()
|
|
mi chyba zawyża ale sam już nie wiem o co chodzi ....
|
|
|
![]()
|
|
zna ktos rozmiar i dlugosc gwintu pod sonde egt ??
chcialem sobie dorobic tulejke nim dotrze zegar -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
kolega k64 zrobił chyba ze 20 takich tulejek do EGT autogauge - uderz do niego sprzedawał to kiedys na forum
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
sęk w tym ze ja mam narzędziownię w pracy ;D
mogę sobie sam wyczarowac z nudów jak edm bedzie palic -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
no to uderz do niego to Ci powie jaki gwint w AG jest.... choć za 20 PLN ...
http://allegro.pl/tulejka-egt-do-wspawania...1326599087.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 03 November 2006 Skąd: Wa-wa ![]() |
Czy próbował ktoś może "wyciągnąć na zewnątrz" sygnał z przetwornika ciśnienia w zegarze BOOST, tak aby pracował on jako mapsensor podpięty do np. Ecumastera?
-------------------- VB Z32SE + GT3582 + F40 building in progress ;)
VC Z20NET 326KM/507Nm żonowóz ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2004 ![]() |
Tak ja wykorzystuje te map sensory ( wszystkie sensory mam z autogauge )do multiwskaznika swojej konstrukcji
Pozdrawiam -------------------- Wskaźniki4w1 EGT, Boost, Temperatura i ciśnienie Oleju + Boost Kontroler
http://www.racingforum.pl/Wskazniki-do-projektow-budzetowych-4w1-EBC-t118442.html Wielokanałowy wskaźnik EGT http://www.racingforum.pl/Wielokanaowy-wskanik-EGT-t118766.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 02:17 |