![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 25 August 2008 ![]() |
witam. Po 2 latach padł mi wskaźnik AG sm peak (biały/pomarańczowy) od temperatury oleju. Objaw jest taki, że temperatura oleju blokuje się na jakiejś wartości np 70/80 stopni lub 110 (to tak najczęściej). Wszystkie wtyczki podłączone i są ok. Dodatkowo dodam, że wskazówka lubi sobie zadrżeż tak po 10 stopniu w górę i w dół. czy to wina czujnika? z góry dzięki czyli niejest to oznaka uszkodzonego zegara? Nagle po takim czasie zaczęły mu przeszkadzać jakieś wibracje? cięzko mi w to uwierzyć |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
A czujnik w 100% sprawny? Podobny objaw jest bez podlaczonego czujnika.
|
|
|
![]()
|
|
A czujnik w 100% sprawny? Podobny objaw jest bez podlaczonego czujnika. czujnik sprawny, prewencyjnie zmieniony na nowy. Problem jest nadal. Co ciekawe, bez względu na sposób podłączenia tych dwóch kabli działa tak samo. Tzn jak bym nie wprowadzał sygnału to jakąś temperaturę pokazuje i tak samo telepie się wskazówka. Kable mam przedłużane, ale zaznaczam, że przez 2 lata działało to porawnie. Kable napewno są dobre. tak czy inaczej zmieniony na nowy taki sam jak stary. Jutro postaram się wymienić sam zegar i wtedy się zobaczy co i jak. Ale już więcej ewentualności chyba nie zostało:) |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 02 October 2009 ![]() |
http://www.allegro.pl/item886764710_wskazn...revolution.html
poł darmo ,nada sie do nie pomodzonego auta czy lepiej odpuscic ten shit? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
wygląda na typowy produkt ile zapłacisz taką masz jakość
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy ktoś z was wie jak wyłączyć ten straszny alarm podczas sekwencji uruchamiania ?
Mam w Subaraku 3 szt. AG SM, i jak przekręcę kluczyk to łeb urywa. -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 September 2005 Skąd: Przasnysz ![]() |
Przy uruchamianiu jak piszczy przytrzymaj guzik i alarm się wyłączy.
-------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Przy uruchamianiu jak piszczy przytrzymaj guzik i alarm się wyłączy. Ufff, dzięki - nareszcie błoga cisza ... -------------------- 2021 Audi R8 V10
1991 Ferrari Testarossa |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 03 October 2007 Skąd: pomorskie ![]() |
witam.
Mam zegar auto gauge obrotomierz z dodatkowym wyświetlaczem lcd niestety nie posiadam do niego kabli,na tyle są dwa wtyki jeden ma 4 piny(podpisane od lewej B+,S,GND,BL,a drugi 2 piny(0+,0-) jest bardzo podobny do tego z aukcji poniżej; http://allegro.pl/item885407908_obrotomier...ht_6colors.html może wie ktoś jak co gdzie podpiąć bardzo będę wdzięczny ![]() -------------------- mustang 94r. 5.0 GT nitrous.
ET 11.89@199,5km/h Ełk 2012 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 11 February 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
witam. Mam zegar auto gauge obrotomierz z dodatkowym wyświetlaczem lcd niestety nie posiadam do niego kabli,na tyle są dwa wtyki jeden ma 4 piny(podpisane od lewej B+,S,GND,BL,a drugi 2 piny(0+,0-) B+ plus S - signal czyli z cewki GND - minus BL - nie jestem pewien ale może ACC ze stacyjki 2 piny są do shift lighta Ja mam pytanie od siebie: Założyłem wskaźnik Boosta AG Peak i mam pytanie czy ten filterek na przewodzie podciśnienia jest konieczny? -------------------- Czekam na wybuch...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Raczej tak, bo jak coś wpadnie to uszkodzi czujnik.
|
|
|
![]()
|
|
Często padają wam sondy od temperatury spalin EGT ? Mi już 2 poleciała
![]() ![]() -------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Wskaźnik temperatury nie podnosi się tylko co jakiś czas drgnie do góry i opada. Kostki i połączenia sprawdzone są ok. Drugi raz dzieje się tak samo jak i pierwszą razą padła.
![]() -------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Kielce/Wawa ![]() |
Sondy EGT niestety często się przepalają. Taki urok AG SM.
Mnie jeszcze nie padła ale znajomy mówił mi, że jest z tym problem. -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: Pjaseczno ![]() |
Mi padł ostatio boost. Przestał się w ogóle włączać.
Podmieniłem na nowy i działa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: WWA ![]() |
Przy uruchamianiu jak piszczy przytrzymaj guzik i alarm się wyłączy. Tez mam 3szt tych wskaznikow i wylaczylem je tym sposobem ALE...gdy ponownie wyl/wl zaplon to dzwiek powraca :/ Dlaczego nie zapamietuje ustawien ? Mial ktos podobny problem ? Zegary podlaczone jak w instrukcji...w sumie tam tylko idzie + i - wiec inaczej chyba sie nie da ![]() Jezeli ma to znaczenie dzieje sie to w Audi A4 B5. -------------------- Audi A4 1.8TQ with FP WHITE inside :)
>>397KM/461NM by GTO<< -------------> SOLD :( >>STOLEN ;(;( >> Mazda 323BF 1.6GT Turbo << :) Puureee Fuuun :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
Był gdzieś ten temat poruszany, że to kwestia podłączenia plusa. Poszukaj, wszystko jest tam opisane.
Pozdr -------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: WWA ![]() |
Ok, dzięki...zaraz obczaje co i jak...
Pozdro -------------------- Audi A4 1.8TQ with FP WHITE inside :)
>>397KM/461NM by GTO<< -------------> SOLD :( >>STOLEN ;(;( >> Mazda 323BF 1.6GT Turbo << :) Puureee Fuuun :) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 11:04 |