![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
mozna
-------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
Tak właśnie zrobię. Tylko ciekawi mnie jedno, dlaczego za każdym razem i bez znaczenia jaki kolor jest-mruga mi zegar a nie świeci normalnie, dodam, że zapamiętywanie mi działa bo wyłączyłem sobie ten nieszczęsny dźwięk jak się włącza zegar... Mam to samo, poradziłeś sobie z tym ? -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 26 November 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 25 August 2008 ![]() |
jak dla mnie to kwestia niepodłączonego czujnika po prostu. Jeżeli czujnik jest podłączony to prześledź czy kabel jest cały. Szczególnie w okolicach wtyczki.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 13 March 2007 Skąd: WGM ![]() |
Ja co prawda używałem zasilacza komputerowego jako źródło prądu, ale czujnik miałem podłączony poprawnie i też Mrugały (temp oil i EGT)
No, ale nic sprawdzę jeszcze raz i napisze, bo zanim wylądują w aucie to trochę czasu minie. -------------------- size is nothing... boost is EVERYTHING
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 11 February 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy ktoś z was próbował zrobić jakiś moduł ściemniania białego podświetlenia w tych zegarach?
-------------------- Czekam na wybuch...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
Niestety nie ma opcji ściemniania. Wystarczy + 1 V żeby wzbudzić podświetlenie na białym lub pomarańczowym kablu. Ono poprostu działa lub nie - nie ma możliwości regulacji. A ten co napisał inaczej niech pierw sprawdzi czy ma rację.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
panowie ma ktoś instrukcje do tych zegarow na kompie ?
wszystkie graty wzialem ale schematu podpiecia zasilania w boost i oleju niewzialem z domu :/ jutro chce ogarnąć tip to bym od razu zamontował chodzi w sumie o ten schemat podpiecia w SM peak warning BLUE -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Ja mam sm bez pika i ściemnianie działa.
Generalnie +1V na jednym kablu wzbudza podświetlenie, a podane jednocześnie bodajże też na 2 ściemnia zegar. Jakoś tak to było, mam to na zwykłym przełączniku. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 19 September 2005 Skąd: Przasnysz ![]() |
Raczej zmienia kolor podświetlenia.
-------------------- Probe 2.2 TURBO GT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
dzieki panowie za pomoc - dabtuner podeslal mi skany na email
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 02 October 2005 ![]() |
pinin wrzuć jakiś schemat. Ja próbowałem na wszystkie sposoby i niestety.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Nie mam schematu żadnego, elektryk mi to robił.
Bogdan - raczej ściemnia. Wskaźniki bez peak'a, a przynajmniej ten który mam ja, ma tylko biały kolor podświetlenia, ale za to w 2 natężeniach. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
witam.
Po 2 latach padł mi wskaźnik AG sm peak (biały/pomarańczowy) od temperatury oleju. Objaw jest taki, że temperatura oleju blokuje się na jakiejś wartości np 70/80 stopni lub 110 (to tak najczęściej). Wszystkie wtyczki podłączone i są ok. Dodatkowo dodam, że wskazówka lubi sobie zadrżeż tak po 10 stopniu w górę i w dół. czy to wina czujnika? z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
witam.
Po 2 latach padł mi wskaźnik AG sm peak (biały/pomarańczowy) od temperatury oleju. Objaw jest taki, że temperatura oleju blokuje się na jakiejś wartości np 70/80 stopni lub 110 (to tak najczęściej). Wszystkie wtyczki podłączone i są ok. Dodatkowo dodam, że wskazówka lubi sobie zadrżeż tak po 10 stopniu w górę i w dół. czy to wina czujnika? z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
witam. Po 2 latach padł mi wskaźnik AG sm peak (biały/pomarańczowy) od temperatury oleju. Objaw jest taki, że temperatura oleju blokuje się na jakiejś wartości np 70/80 stopni lub 110 (to tak najczęściej). Wszystkie wtyczki podłączone i są ok. Dodatkowo dodam, że wskazówka lubi sobie zadrżeż tak po 10 stopniu w górę i w dół. czy to wina czujnika? z góry dzięki Raczej tak i jest to związane z wibracjami pochodzącymi od silnika. AMS rozwiązuje ten problem w następujący sposób: http://www.amsperformance.com/cart/AMS-Rem...rmance.com.html W polskich warunkach można taki wąż dorobić jeszcze taniej |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
Raczej tak i jest to związane z wibracjami pochodzącymi od silnika. AMS rozwiązuje ten problem w następujący sposób: http://www.amsperformance.com/cart/AMS-Rem...rmance.com.html W polskich warunkach można taki wąż dorobić jeszcze taniej no do temperatury oleju w sam raz ![]() -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 09:38 |