![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
a to takie modne się przypierdolić ? zamiast napisać albo merytoryczne kontrargumenty bądź poprawić literówkę FEMIC na FMIC?
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
literówka występuje raz...
jeżeli więcej niż jeden raz i to w jednym zdaniu... to nie jest to literówka |
|
|
![]()
|
|
Heh a teraz mi zarzucasz, że źle to nazwałem.
Czujesz się lepszy( bo Ty wiesz, a inni nie wiedzą) ? |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
słowo "literówka" i jego merytoryczne znaczenie jest poznawane w szkole podstawowej.... więc nie wiem gdzie tu jest pretekst do tego by "czuć się lepszym".
nie zaśmiecajmy tematu. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 August 2006 Skąd: Tarnów ![]() |
seryjne wtryski w AWX wytrzymają moce ~200KM?czy tez juz czeka wymiana?(ile taka przyjemnosc),to ic i fmica cza na wieksze wymienic?
Na początku nie chciałbym zbyt dużo ładować w przeróbki..wiadomo w miare jedzenia apetyt rosnie PS:Zeby osiagnać bezpiecznie 200KM ile musiałbym wylozyc kasy na czesci ? -------------------- VW Vento 1.9 SDI
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
w pierwszej kolejności zrób sobie customowy solidny fmic. to podstawa do dalszych modów... a i na obecnym setupie da wymierne korzyści.
|
|
|
![]()
|
|
słowo "literówka" i jego merytoryczne znaczenie jest poznawane w szkole podstawowej.... więc nie wiem gdzie tu jest pretekst do tego by "czuć się lepszym". nie zaśmiecajmy tematu. czytanie ze zrozumieniem też w tych okolicach powinieneś ogarnąć, bo pisałem odnośnie zuse a do reszty odsyłam do mego pierwszego postu na tej stronie, z TT się pośmiać tak jak wszyscy z marszu także musiałeś, stąd moje pytanie, czy czujesz się lepszy jak się przypierdolisz. Może Ty się ujawnij to się pośmiejemy. I to już koniec z mojej strony, bo rzeczywiście szkoda tematu, i tak wniosków nie umiesz chyba wyciągać, bo nawet nie pojąłeś co miałem na myśli. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 08 April 2008 ![]() |
seryjne wtryski w AWX wytrzymają moce ~200KM?czy tez juz czeka wymiana?(ile taka przyjemnosc),to ic i fmica cza na wieksze wymienic? Na początku nie chciałbym zbyt dużo ładować w przeróbki..wiadomo w miare jedzenia apetyt rosnie PS:Zeby osiagnać bezpiecznie 200KM ile musiałbym wylozyc kasy na czesci ? 200 cieżko zrobić na seryjnych PD ale 180-190 powino wyjść. Zeby osiągnąc 200km w AWX musisz wymienić turbo, zrobić duży intercooler, wymienić pompki na bardziej wydajne np. AL i wywalić kata. Wtedy masz szanse osiągnąć 200-210km w zależności od tego jakie turbo włożysz. Koszt to 6-7tyś plus koszt wymiana przednich hamulców na większe 312 lub 320mm. Jak chcesz jeszcze więcej to wtedy musisz zrobić wydech i większe turbo, niestety pod tak duże turbo trzeba dorobić kolektor a to już większe koszty oczywiście sprzęgło też do wymiany. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 07 March 2005 Skąd: 71 ![]() |
Wrzucałem pare miesięcy temu wykres AWX'a na seryjnych pompkach, ze sprężarką z 2.0TDI i FMIC'iem, który przekroczył 200KM.
-------------------- c2c52b39e6]http://www.degeneracja.icx.pl/download/ban2.gif[/]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 August 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Wrzucałem pare miesięcy temu wykres AWX'a na seryjnych pompkach, ze sprężarką z 2.0TDI i FMIC'iem, który przekroczył 200KM. Bardzo możliwe bo początkowe AWX miały pompki AL a później słabsze BA. -------------------- Pan zesłał nas na Ziemie, byśmy siali zamęt i zniszczenie...
Z każdym dniem wrasta liczba ludzi, którzy co najwyżej mogą ucałować mnie w .... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 16 March 2007 ![]() |
Początkowo - znaczy do kiedy? Może z maja 2003 wyjeżdżał jeszcze z AL?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 07 March 2005 Skąd: 71 ![]() |
W/g ETKI w Superbie nie było wcale AL, a w Pasku były do 2002 roku.
-------------------- c2c52b39e6]http://www.degeneracja.icx.pl/download/ban2.gif[/]
|
|
|
![]()
|
|
W 2001 roku byly montowane AL potem zaczeli wkladać BA i AR. AR sa troszke wydajniejsze od BA ale najczęściej w tych silnikach spotyka się BA.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 August 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Czy możecie określić do jakiej mocy wystarczają pompki BA i AR przy założeniu dostarczenia dostatecznej ilości powietrza?
-------------------- Pan zesłał nas na Ziemie, byśmy siali zamęt i zniszczenie...
Z każdym dniem wrasta liczba ludzi, którzy co najwyżej mogą ucałować mnie w .... |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 11 September 2008 ![]() |
Witam wszystkich,
w AVF udało mi sie 180 i 380 na hybrydzie, FMICu,AL ach i virusie, szału nie ma ale wina turbiny, akurat ta ma problemy z wyregulowaniem ciśnienia. Po wtryśnięciu metanolu jest 190 i 408. Widzę że dobra turbina to podstawa, ma dobrze regulować ciśnienie, druga sprawa to wydech, mam jeszcze serię,jak sie wyrzuci kata to powinno byc lepiej. Moze jeszcze jakies sugestie co zrobic by pekło 200 i 450? |
|
|
![]()
|
|
Jak włożysz porządne turbo to 200km będzie napewno. Nie wiem po co ci tak wysoki moment chcesz sprzęgło ukręcić, 400Nm w zupełności wystarczy.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 26 August 2006 Skąd: Tarnów ![]() |
Ile seryjne sprzęgło w 130KM(awx) wytrzyma?90% to jak mowilem jazda spokojna.(leciutko gaz zmiana biegow przy 2.2tys) od czasu do czasu pasowaloby utrzyc nosa młodocianym;P
-------------------- VW Vento 1.9 SDI
|
|
|
![]()
|
|
Jak zrobisz odpowiedni przebieg momentu to ok 380Nm
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 11 September 2008 ![]() |
W tej chwili mam dwumasówkę i komplet sprzegła od 2,5 tdi. powinno jeszcze polatać ale juz kombinuję nad SPEC stage 2, pojedzie do 460 Nm.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 19:47 |