Shoutbox 0 nowych PW 

9 Stron V  < 1 2 3 4 5 > »   
Closed TopicStart new topic
> Supra Vs Eclipse
MichalD
post Wed, 10 Sep 2003 - 18:31
Post #41

User

Jacek z tym klubem to nie taki zly pomysl

Czy wiadomo juz ostatecznie jak to bedzie po przystapieniu do UE?!
Jak bedzie z samochodami wyprodukowanymi poza UE, czyli Eclipse i jak z akcyza- wydaje mi sie ze nie ulegnie ona zmianie i za 5-letnie auto oplata bedzie koszmarna!

--------------------
Pozdrawiam,

Michał
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 10 Sep 2003 - 18:31
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Jacek1
post Wed, 10 Sep 2003 - 19:00
Post #42

Forum Killer

CYTAT("Tata":11nksfla)
jak nie to ja jestem gotow importnac ze stanow:D skladamy sie na kontyner? wchodza 3 autka:D

W przyszłym roku bardzo chętnie Na razie jeszcze nie mogę sobie pozwolić na sportowe auto.
Jak się nie uda znaleźć czegoś na zachodzie (nie koniecznie w Niemczech, np. w Hiszpanii są tanie autka) to będe próbował coś sprawdzić od mojej chrzestnej która mieszka w Toronto. Tylko, że tam Mitsubishi jest bardzo mało popularne Patrzyłem na ogłoszenia, 3000GT i Eclipse nie ma prawie wcale. Jest troche Dodge Stealth'ów (ale one zupełnie mi się nie podobają z wyglądu) no i sporo Talonów.

+Quote Post
Rolo
post Wed, 10 Sep 2003 - 19:43
Post #43

Super User

CYTAT("Jacek1":3hshwemv)
P.S. Widze, że liczba ludzi czekających na wejście do UE aby sprowadzić porządne auto jest spora Może założymy jakiś klub?

ja z checia ale dopiero w przyszlym roku musze troche asterka pojezdzic ... i pozbierac kase na to cudo

--------------------
/Roland

+Quote Post
Rolo
post Wed, 10 Sep 2003 - 19:45
Post #44

Super User

CYTAT("Wally":xvolvjbr)
CYTAT("Marcin07":xvolvjbr)
Ostatnio widzialem srebrna SUpre MK IV w komisie przy Skrze. Zna ktos auto? Widzialem przejezdzajac nie wiem wiec czy TT czy NA manual/automat. Wydaje mi sie ze auto stalo tam 1.5 roku temu i wrocilo

NA manual

Co do sprowadzania z reichu... sugeruje popatrzeć się na ceny, nie bez powodu Kimbex wyprzedaje wszystkie Supry z pl na zachód.. u nas te samochody bywają poprostu śmiesznie tanie. No w kazdym razie bywały.

Mozna jakos zewnetrznie poznac czy to jest TT czy NA ?
Ja po cichu licze na import ze stanow jak mi sie nie uda w polsce kupic.

--------------------
/Roland

+Quote Post
vampeer
post Wed, 10 Sep 2003 - 20:18
Post #45

Super User

chyba sie nie da (nie wiem jak z wydechem) bo wlotem na masce nie ma sie co sugerowac (jak ja kiedys )
jesli chodzi o auta w hiszpanii to moja dziewczyna jest tam teraz i mowila ze jest supra za prawie 19tysE z '95 wiec nie tak tanio znowu...

+Quote Post
Wally
post Wed, 10 Sep 2003 - 20:33
Post #46

Forum Clubber

CYTAT("Rolo":3nwo891j)
Mozna jakos zewnetrznie poznac czy to jest TT czy NA ?
Ja po cichu licze na import ze stanow jak mi sie nie uda w polsce kupic.

NA mają 16' felgi w serii.. 16' nie wejdą na przednie zaciski TT. Z bliska wystarczy spojżeć w otwór w zderzaku od strony pasażera. NA mają 5 biegów TT 6.. innych różnic jest sporo ale większości z nich należy doszukiwać się pod maską

--------------------
whatever

+Quote Post
Marcin07
post Thu, 11 Sep 2003 - 08:40
Post #47

Super User

... co nie zmienia faktu ze NA jest fajnym LANSOWOZEM

--------------------

+Quote Post
Adamek125
post Thu, 11 Sep 2003 - 10:12
Post #48

Forum Killer

Ja sam szukalem supry, wprawdzie tej starszej, szukalem , szukalem, i ... odpuscilem sobie, ogromna wiekszosc to padaczki, ogladalem wiele i stwierdzam ze do KAZDEJ trzeba wpakowac ladne kilka tysiecy zeby zaczelo JEEZDZIC, bo poruszac to sie umialo, moj kolega, ktory dee facto byl na Modlinie zoltym M3 tez szukal supry, takiej jak ty, z takim samym skutkiem, zreszta spytaj TT ile czasu szukal swojej, nie problem jest znalezc egzemplarz, problem znalezc dobry ( nie pisze super dobry ) egzemplarz. Wiadomo ze jak ktos kupuje takie auto to poto zeby poprzyciskac bo fajnie idzie, ale z dbaloscia juz gorzej, wiele razy widzialem jak kolesie w suprach, 3000gt i podobnych pocisneli pocisneli, zaparkowali, wylaczyli i se poszli, a smrod palonej turbiny bylo czuc na 100m.Żenada. Ale sie rozpisalem

pozdro i powodzenia

btw z Eclipsami raczej tez tak jest pogadaj z Wallym, dobry chlopak, mi pomogl jak ja szukalem.

+Quote Post
Rolo
post Thu, 11 Sep 2003 - 10:21
Post #49

Super User

CYTAT("Adamek125":32xbaxpr)
Ja sam szukalem supry, wprawdzie tej starszej, szukalem , szukalem, i ... odpuscilem sobie, ogromna wiekszosc to padaczki, ogladalem wiele i stwierdzam ze do KAZDEJ trzeba wpakowac ladne kilka tysiecy zeby zaczelo JEEZDZIC, bo poruszac to sie umialo, moj kolega, ktory dee facto byl na Modlinie zoltym M3 tez szukal supry, takiej jak ty, z takim samym skutkiem, zreszta spytaj TT ile czasu szukal swojej, nie problem jest znalezc egzemplarz, problem znalezc dobry ( nie pisze super dobry ) egzemplarz. Wiadomo ze jak ktos kupuje takie auto to poto zeby poprzyciskac bo fajnie idzie, ale z dbaloscia juz gorzej, wiele razy widzialem jak kolesie w suprach, 3000gt i podobnych pocisneli pocisneli, zaparkowali, wylaczyli i se poszli, a smrod palonej turbiny bylo czuc na 100m.Żenada. Ale sie rozpisalem

pozdro i powodzenia

btw z Eclipsami raczej tez tak jest pogadaj z Wallym, dobry chlopak, mi pomogl jak ja szukalem.

Tutaj m mojej okolicy jezdzi taka ladna superka - z laska w srodku - bede musial podejsc i spytac czy nie chce sprzedac
Jak juz bede kupowal to napewno przyda sie pomoc - moze do mnie Wally tez wyciagnie pomocna dlon

a co do rozpoznawania TT od NA to co ja mam tam pod tym zderzakiem ogladac ? na co zwracac uwage ? widac tam zaciski czy co ? Wally - mozesz uscislic ?

pozdrawiam

--------------------
/Roland

+Quote Post
Jacek1
post Thu, 11 Sep 2003 - 10:30
Post #50

Forum Killer

CYTAT("Rolo":2nijhvmu)
a co do rozpoznawania TT od NA to co ja mam tam pod tym zderzakiem ogladac ? na co zwracac uwage ? widac tam zaciski czy co ? Wally - mozesz uscislic ?

Tak, zaciski
Podejrzewam, że w TT powinno być widać intercooler

+Quote Post
Colin
post Thu, 11 Sep 2003 - 10:35
Post #51

Otaku

Brat mi mowil kiedys ze w myslenicach byla do sprzedania biala supra (chyba TT)... Nestety to jest zaduze auto dla mnie

--------------------
Aerospace Electronics :)

+Quote Post
Wally
post Thu, 11 Sep 2003 - 11:40
Post #52

Forum Clubber

CYTAT("Rolo":2tt7qo9z)

Intercooler of course

--------------------
whatever

+Quote Post
Rolo
post Thu, 11 Sep 2003 - 11:52
Post #53

Super User

CYTAT("Wally":17urzexb)
CYTAT("Rolo":17urzexb)

Intercooler of course

no jasne - kurde
thx

pozdrawiam

--------------------
/Roland

+Quote Post
Rolo
post Thu, 11 Sep 2003 - 21:31
Post #54

Super User

wlasnie sobie dzisiaj przegladalem internet i znalazlem takie
[url=http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_rubryka=1&marka=Toyota&model=Supra&id_region=0&z_dnia=-1&rok_produkcji_od=1993&cena_od=0&cena_do=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&id_podrubryka=1&nr=1:biui6f0o]cos[/url:biui6f0o]

wydaje mi sie ze skrzynie moznaby jakos zalatwic w normalnej cenie ...
ale to chyba jest NA

--------------------
/Roland

+Quote Post
Wally
post Thu, 11 Sep 2003 - 22:39
Post #55

Forum Clubber

Z treści ogłoszenia też bym wnosił, że to NA..
Skrzynie automatyczne nie są drogie.. w przeciwieństwie do manualnej które kosztują dość sporo (w końcu made by getrag). Swojego czasu gość w Białej Podlaskiej miał do sprzedania jedną sztukę.

--------------------
whatever

+Quote Post
Rolo
post Fri, 12 Sep 2003 - 08:22
Post #56

Super User

CYTAT("Wally":2nhuq3yg)
Z treści ogłoszenia też bym wnosił, że to NA..
Skrzynie automatyczne nie są drogie.. w przeciwieństwie do manualnej które kosztują dość sporo (w końcu made by getrag). Swojego czasu gość w Białej Podlaskiej miał do sprzedania jedną sztukę.

masz moze kontakt do tego goscia ?

--------------------
/Roland

+Quote Post
hwojtek
post Fri, 12 Sep 2003 - 10:15
Post #57

test driver

Za 11 tysięcy peelenów? Brać i nie wnikać...

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
Rolo
post Fri, 12 Sep 2003 - 10:19
Post #58

Super User

dzwonilem do faceta - niestety to jest MK III

--------------------
/Roland

+Quote Post
hwojtek
post Fri, 12 Sep 2003 - 10:21
Post #59

test driver

...nie brać

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
Rolo
post Fri, 12 Sep 2003 - 12:12
Post #60

Super User

czy ja dobrze mysle ze to jest [url=http://www.trader.pl/ad-details.asp?CategoryID=131&ID=34021866403272003121128:37z81gvu]GSX[/url:37z81gvu] ?

co o nim myslicie ?

--------------------
/Roland

+Quote Post

9 Stron V  < 1 2 3 4 5 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 09:09