![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 February 2009 Skąd: Gdańsk ![]() |
A skąd info, że QH robi dla MG? Na forum Roverka się mówiło, że xpower... Coś nowego się dowiedziałeś?
Tych firm jeszcze kilka tam można dopisać, ale ciężko coś dostać... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 July 2007 Skąd: WWA miasto przestępstw ![]() |
Wypisałem tylko te które można normalnie kupić, odnośnie QH w anglii montowana w 90% samochodów po 2000 roku.
-------------------- Ciemny Tomcat Turbo
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 February 2009 Skąd: Gdańsk ![]() |
Nie sprawdzałem, ale tarcze Mintex mam wrażenie, że może konieczne do ściągnięcia by były, ale by były.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 23 June 2007 Skąd: RACIĄŻ ![]() |
Odświeżając temat poprosiłbym o radę...
Mianowicie potrzebuję dobrego zestawu (tarcze plus klocki) do Vectry C GTS 3.2 Najbardziej zastanawiałem się nad Brembo MAX + EBC Greenstuff ale jak czytam ten wątek to sam już nie wiem - proszę o pomoc w doborze zestawu. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 16 August 2006 Skąd: Kraków ![]() |
Ja do siebie założyłem ostatecznie Brembo Max + Ferodo DS2500 + stalowy oplot i jestem bardzo zadowolony, hamuje naprawdę super. Tarcze co prawda tylko dwa razy zagrzałem do czerwoności, ale nie wykazują jakichkolwiek oznak żeby były krzywe. Klocek jest świetny, i aż tak szybko się nie zużywa, po przejechaniu 5 000 km zostało ich jeszcze jakieś 70% (dynamicznie po mieście i jakieś oesy od czasu do czasu). Bardzo pewnie czuje się mając takie hamulce i jestem w stanie dużo zyskać na hamowaniach. Co prawda zestaw jest założony u mnie w lekkim aucie, jakim jest Civic, więc na Twoim miejscu pomyślałbym może o jakiejś lepszej tarczy, może Tarox F2000 ?
-------------------- Piter
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za wypowiedź, a możesz mi powiedzieć gdzie znajdę takie elementy w przyzwoitej cenie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 18 December 2007 Skąd: Mazowieckie ![]() |
Pablo latasz na dojcz blachach? Jeśli tak to widziałem tą Vectrę na mieście.
Ps. Vectra to dupowóz, nawet jeśli to 3.2. Automat też jej nie pomaga, to nie auto do upalania, więc mały widzę sens mocnego upgrade'u hebli. No chyba, że te twoje tarcze i klocki i tak kwalifikują się do wymiany. Lekki upgrade to tak, no chyba, że planujesz większe mody, ale wrzucisz worek hajsu, a szału nie będzie. |
|
|
![]()
|
|
Heh tak na "dojcz blachach" ale tu w okolicach latają conajmniej dwa takie gts'y.
Jeśli mnie kojarzysz to wiesz że najdelikatniej nie jeżdżę a heble lubię mieć dobre - seryjne nadają się do tylko jednego ostrego hamowania 200-0 przy drugim to już lipa i nie dotyczy to tylko takiego "dupowozu" jak Vectra. Co do automatu to muszę z całą pewnością stwierdzić że nie miałeś okazji przejechać się GTS'em w automacie - gdyż akurat w tym aucie bardzo dobrze się sprawuje i to nadwyraz agresywnie jeśli się tylko tego potrzebuje. Prezes to już nie te czasy w których skrzynia automatyczna jest symptomem zamulonego auta - przejedź się RS6 - występuje tylko w automacie a wrażenia niesamowite - nie bez powodu słuszna zresztą jego "druga nazwa" - "najszybsze kombi świata" (w wersji nadwozia -kombi) Chcę takiej zmiany dokonać dla pewności bezpieczeństwa i własnej satysfakcji... Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 18 December 2007 Skąd: Mazowieckie ![]() |
Mam okazję jeździć ~250 konnym automatem, który nie nadaje się do upalania. Nie twierdzę, że automat jest zły i jest synonimem zamulonego auta.
Tyle tylko, że Vectra nawet z tym motorem też nie jest autem do upalania. Zgadzam się z Tobą, że taki mod jest kwestią bezpieczeństwa i dlatego mówię, że w tym konkretnym momencie nie ma się co spinac na mocny mod, a właśnie lajtowy. Koniec OT |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Odświeżając temat poprosiłbym o radę... Mianowicie potrzebuję dobrego zestawu (tarcze plus klocki) do Vectry C GTS 3.2 Najbardziej zastanawiałem się nad Brembo MAX + EBC Greenstuff ale jak czytam ten wątek to sam już nie wiem - proszę o pomoc w doborze zestawu. pierwsze pytanie... masz tarcze 314mm czy 302mm ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 15:51 |