![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Podoba mi sie ten projekt
![]() Pozdr Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2008 Skąd: żywiec ![]() |
(koszty nie zawierają remontu silnika, szpery i setek godzin pracy przy samochodzie). Kolektor jest ze stanów, najpierw miałem tymczasowo wyspawany kolektor skrzynkowy na bazie kolektorów z M52, jednak docelowo i tak była zmiana na rurowy a ten się jakoś nawinął no i jest. A co robiłeś z dołem silnika , panewki , jakieś specjalne czy seria?? korbowody , tłoki i pierścienie seria czy jakie?? Z wałem korbowodowym było coś robione?? jaką masz szperę 25% ,40% jakie przełożenie? -------------------- mój stroker m50b29T się robi _http://mcg1ver.fotosik.pl/albumy/516168-68.html
TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX; po co jechac na ręcznym , jak mozna dać w p...e :). Śmierć jeżdzi szybko więc trzeba być szybszym od niej. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
CYTAT(TOMEKKK) Fajny projekt, ale wiedziałem że mimo "garażu" będzie profi i tak jest. Nie jestem pewien czy w momencie jak trochę poduszki silnika zaczną się zużywać, to turbo i kolektor nie będą obijać ? Jak jest przy ostrej jeździe ? Nawet bez poduszek turbo będzie bezpieczne bo silnik oprze się na przekładni i wózku zawieszenia, zresztą miejsca jest trochę jeszcze po bokach tak że większe turbo na pewno wejdzie ![]() CYTAT(Łysol) Garażowy projekcik bardzo udany jak widzę ![]() Czy tłoki są seryjne, bez żdnego frezowania ? Nie zdecydowałem się na włożenie frezowanych tłoków, nie chciałem osłabiać denek a przede wszystkim bałem się że temp. będzie inaczej się rozchodzić po tłokach i w konsekwencji zakończy się to zatarciem tłoka / zerwaniem półek między pierścieniami. Dlatego decyzja o zastosowaniu przekładki, nie jest to idealne rozwiązanie ale jak na razie zdaje egzamin, jak wytrzyma ponad 10tys km to będę zadowolony, a nawet jak wydmucha to trzeba jedynie kupić 2 uszczelki i nowe śruby. CYTAT(mcgiver) A co robiłeś z dołem silnika , panewki , jakieś specjalne czy seria?? korbowody , tłoki i pierścienie seria czy jakie?? Z wałem korbowodowym było coś robione?? jaką masz szperę 25% ,40% jakie przełożenie? Silnik miałem z rozbitego cabrio z bardzo niskim przebiegiem, niemniej prewencyjnie zmieniłem panewki i pierścienie na nowe nominały + większość nowych uszczelek. Most ze szperą 25% z E32. Czytaj uważnie, wszystko jest napisane |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 February 2005 Skąd: [ S R C ] ![]() |
Gratuluje projektu..
Tak blisko buduja sie tak mocne autka ![]() Sonde 0-5V masz na stale w wydechu?? Jesli tak to w jakiej odleglosci od T?? -------------------- ET 12.793s
|
|
|
![]()
|
|
Gratuluje projektu.. Tak blisko buduja sie tak mocne autka ![]() Sonde 0-5V masz na stale w wydechu?? Jesli tak to w jakiej odleglosci od T?? Może kiedyś porównamy auta ![]() Sonda kosztuje dość sporo i nie ryzykowałem montażu na stałe bo podobno często siada, co zdarzyło się ostatnio użytkownikowi brus_ik... Oto exhaust clamp mojego autorstwa na podzespołach parasola ogrodowego ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
W koncowce wydechu padnie ci bardzo szybko. Najdluzej wlasnie wytrzymuje w DP poprawnie zainstalowana. Zobacz jakie przebiegi robia 1.8T zanim trzeba wymienic sonde.
Pozdr Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
UPDATE:
Shortshifter 50% wykonany przeze mnie, od dziś w aucie. Biegi zmienia się teraz błyskawicznie, jestem bardzo zadowolony ![]() Poniżej zdjęcia mostu S3,23 z E32 i przerobiony wózek tylnego zawieszenia: ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 31 March 2008 Skąd: SRB ![]() |
Chyba nie będzie stage2 do czasu aż w moim aucie nie zrobisz stage1.
-------------------- dorabianie przekładek odprężających między uszczelki M50b25 wypalana laserem
_http://www.racingforum.pl/BMW-E36-Coupe-Tu...owe-t61512.html Auto do pracy e36 cupe M50b25T |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 04 June 2004 Skąd: Poznań ![]() |
a możesz zdradzić jaką przepływkę zastosowałeś ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 24 March 2008 Skąd: żywiec ![]() |
korona nic nie znalazłem w twoich postach o tym z kąd brałeś olej do smarowania turbiny. z pod czujnika ciśnienia , jakis trójnik czy z innego miejsca?? Hamulce wzmacniałeś czy narazie nie przewidujesz??
-------------------- mój stroker m50b29T się robi _http://mcg1ver.fotosik.pl/albumy/516168-68.html
TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX; po co jechac na ręcznym , jak mozna dać w p...e :). Śmierć jeżdzi szybko więc trzeba być szybszym od niej. |
|
|
![]()
|
|
Chyba nie będzie stage2 do czasu aż w moim aucie nie zrobisz stage1. Tomek ![]() korona nic nie znalazłem w twoich postach o tym z kąd brałeś olej do smarowania turbiny. z pod czujnika ciśnienia , jakis trójnik czy z innego miejsca?? Hamulce wzmacniałeś czy narazie nie przewidujesz?? Smarowanie jest wzięte z tego samego miejsca co zasilanie nastawnika vanosa ale równie dobrze mogło być inne rozwiązanie o którym piszesz. Hamulce na razie seryjne tarcze, w planach oczywiście upgrade choć chciałbym zostać przy 16" zimówkach, no ale bezpieczeństwo ważniejsze... |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 04 June 2004 Skąd: Poznań ![]() |
Korona napisz jakiego przepływomierza używasz
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 15 January 2007 Skąd: warszawa ![]() |
Pięknie pięknie fajnie to wygląda pod maską pewnie jeszcze fajniej lata w jaką moc celujesz, z ciekawości ile to pali są jakieś widełki czy ile wlejesz. Ja też się zbliżam ku końcowi zorganizowanie uszczelek bandaża sondy do EGT i paru bajerów zeszło mi się troszkę ale już niebawem ruszam z montażem wszystkiego silnik odpalony zostało poskładać puzle. Jakie uszczelki użyłeś między turbo a kolektor ja pod turbo i wg dorobiłem miedziane. Pozdrawiam i gratuluje wytrwałości.
POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 20 February 2008 Skąd: śląsk ![]() |
Super projekt i jak na garażowe wykonanie ekstra sprawa. Poważanie. Widzę że niedaleko mnie są zaturbione BMW, kiedyś miałem takie plany ( ale w compact-cie) ,ale poszło w w rodzinne kombi...Może kiedyś spotkam Cie w okolicy to podejżę co nie co.
-------------------- S4 B5 AVANT 310 PS i plany......
|
|
|
![]()
|
|
UPDATE:
Jako że ostatnio robi się coraz cieplej postanowiłem odgrodzić filtr od komory silnika. Kawałek blachy nierdzewki + uszczelka i powstało takie coś: ![]() A na aucie wygląda tak: ![]() ![]() ![]() Uszczelka dokładnie przylega do pokrywy i innych elementów, chłodne powietrze filtr łapie z otworu za lampą. Teraz w momencie włączenia visco filtr już nie łapie bezpośrednio ciepłego powietrza; blacha nagrzewa się do ok 60st ale zatrzymuje gorący podmuch. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 24 January 2008 ![]() |
Musze pogratulowac projektu. Milo sie patrzy na auto w ktorym wiekszosc modow wlasciciel zrobil sam i jeszcze do tego sa one na poziomie i z tego co piszesz pieknie dzialaja:) Wszystkie pytania poslalem na prv! Jeszcze raz gratuluje!
|
|
|
![]()
|
|
UPDATE:
![]() ![]() BOV SSQV (replika) zajął miejsce zaworu DV. Działa jak trzeba, syczy jak trzeba, no i wygląda niczego sobie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
Masz jakieś nagranie jak syczy??
-------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]()
|