![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Kolega mi podpowiada że to heble z SL 55 a nie SL 63 jeśli to ma znaczenie
![]() EDIT: jednak masz racje, to z SL63 ![]() -------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 08 March 2006 Skąd: Lapy ![]() |
Wielki szacunek za heble !!!!!!!robia wrazenie !!!!!!1
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 14 October 2007 Skąd: SMI ![]() |
Szkoda że do malowania, bo ładnie by wyglądał napis AMG na heblach w e36
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 24 September 2007 Skąd: Warszawa Grochów ![]() |
ja mam pytanko ile dałes za te zaciski ? moze byc pw
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 06 November 2008 ![]() |
Auto bajka i ogromna wiedza kierownika tej imprezy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UPDATE:
Jako że słańce świeci to i prace przy aucie stają się przyjemniejsze, nawet te najgorsze. Wreszcie dorobiłem się porządnego wydechu którym można się pochwalić. Jest to przelot z nierdzewki 3" z pojedynczym tłumikiem końcowym MAGNAFLOW serii XL TURBO (Made In USA ![]() ![]() ![]() Tak wygląda wyspawany wydech, 3m rury + 6 kolan 45*: ![]() ![]() ![]() I wreszcie pod autem: ![]() ![]() ![]() 9 godzin spawania i przymiarek w pojedynkę... |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
bez kanału
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
Rispekt
![]() ![]() -------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
ale fajnie, że się ruszyło. Kiedy będzie 5xxkm?
![]() -------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
a czemu caly wydech na sztywno ? nie boisz sie ze cos popeka ?
-------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 27 January 2003 Skąd: warszawa ![]() |
Wez lepiej sprawdz ile kosztuja klocki do tego zestawu AMG bo ja stawiam na 2kpln
![]() ![]() -------------------- Kopnac to mozesz swoja starą |
|
|
![]()
|
|
Rispekt ![]() ![]() Faktycznie bez kanału nie było ciakawe ale akurat inne auto tam stało więc trzeba było jakoś sobie radzić. Wydech podwieszony jest w trzech miejscach tzn na końcu, w środku i na turbinie ![]() a czemu caly wydech na sztywno ? nie boisz sie ze cos popeka ? Na poprzednim wydechu na sztywno przejechałem ok 15 tys km i nie było problemów więc i teraz nie będzie o ile nie przywale gdzieś nim w krawężnik. W celu ochrony kolektora i turbiny jest stalowy ucwyt łączący na sztywno skrzynię z wydechem który eliminuje wyginanie wydechu do tego odcinka. ale fajnie, że się ruszyło. Kiedy będzie 5xxkm? ![]() No ruszyło się razem z pogodą, na stage2 mam zamiar wykorzystać wszystko co oferuje obecna turbosprężarka, 1,5bar przy pojemnosci 2,8l powinno wystarczyć na rok czasu ![]() Poniżej przymiarka nowego zestawu felg i hamulcy, o klocki będę się martwił później, na razie są nowe ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 31 March 2008 Skąd: SRB ![]() |
Najbardziej to mi się podoba ostatnie zdjęcie z pod dołu auta,a dokładnie te auto w tle
![]() Gratulacje nareszcie się nauczyłeś spawać,chociaż trochę mnie to martwi bo stajesz się nie zależny ![]() -------------------- dorabianie przekładek odprężających między uszczelki M50b25 wypalana laserem
_http://www.racingforum.pl/BMW-E36-Coupe-Tu...owe-t61512.html Auto do pracy e36 cupe M50b25T |
|
|
![]()
|
|
Gruba, czerwona kreska ![]() >>>>> STAGE 2 <<<<< Do chwili obecnej auto jeździ bez jakicholwiek problemów, nie było awarii, odma nie kopci, sprężanie OK, sprzęgło nie ślizga. Jest OK ale będzie lepiej ![]() - całkowicie nowy silnik, zakuty 2.8l - nowy napęd (skrzynia z M3 już czeka), nowe sprzęgło na jednomasie - nowe zawieszenie KONI Sport z regulacją przód i tył (czeka na zalożenie) - nowe hamulce (tarcze, zaciski, pompa hamulcowa, przewody - wszystko czeka na założenie) - usztywnienie nadwozia i odelżenie - nowy wydech przelot - już zrealizowane, zdjęcia wyżej - zmiany z zewnątrz i wewnątrz Z każdą przeróbką auto traci na uniwersalności, ale coś za coś... Prace idą powoli, niestety brakuje czasu na zrobienie wszystkiego co zaplanowałem A tak będzie wyglądał nowy silnik, lada dzień w aucie: - kute tłoki Wiseco (nadwymiar) - pierścienie Wiseco - kute korbowody Eagle - kuty wał M52B28 po dokładnym sprawdzeniu, nominał w idealnym stanie - panewki główne nowe nominał GLYCO, korbowodowe nowe nominał Kolbensmidt - blok M50 żeliwny po szlifie i honowaniu, splanowany - głowica po całkowitej odbudowie, nowe zawory itp - szpilki głowicy ARP, śruby korbowodów ARP - zimniejsze świece NGK, nowe uszczelki i kilka dodatkowych patentów by wzmocnić silnik - w planach nowy kolektor ssący i wydechowy ale zobaczymy jak wyrobię z czasem... Tłoki i korby... ![]() ![]() ![]() ...sporo się naczekały na właściwe miejsce ![]() ![]() ![]() Silnik składam sobie powoli przed garażem, słońce świeci, sama radość jak składa się wszystko z nowych klocków ![]() Only difference between man and boy, is the size of his toys ![]() ![]() ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 06 July 2007 Skąd: slask :) Racibórz/Rybnik ![]() |
kozak i tylko tyle napisze.
-------------------- 2011 SSS -> W-ce mistrz RWD DRAG , Bemowo ET - 12,89 (mat suszarka)
2011 bigbmw -> 1 miejsce King of BMW - ET: 12,51 (mat suszarka) (urwane 0,3sek) 2012 sss Ełk -> ET: 12,01 (mat suszarka) (urwane 0,5sek) 2013 sss Kamień Ś. -> ET 11,2 (mat suszarka pocięta :P ) (urwane 0,8sek i napędy też :P) 2015 automaster -> ET 12,2 Najszybszy Lotus 7 w pl. 2016 k64 DragGirl -> ŻONA w BMW TURBO !!! :) e46 m50 608KM 800nM Go Babe GO ! :) dyno: 740KM 1000nM seria wałki - m50 3.0 nowy projekt - sie robi czasem :P performance.k64.pl turbo replki i orginalne gt35 gt30 gt28 ... repliki, BMW TURBO zestawy , wastegate, blow off ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 05 February 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Super! Trzymam kciuki! Jakie pasowanie tłoków? Pozdrawiam.
-------------------- Maleckis Motorsport
www.maleckis.com |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
W końcu cos Adamie działasz
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 30 May 2007 Skąd: W-wa ![]() |
no no widze grubo pojechane,
mam pytania: jaki wyląduje świstak? jakie doładowanie planujesz? w jaka moc celujesz? jakie wtryski? czy poprzedni setup był z hamowany? czy rozglądałeś sie cos w sprawie kolektora ssącego? -------------------- Świat Się Kręci Na Momencie...
Superb III E30 325tTi |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
Jeden z najfajniejszych setupów silnikowych na Turbo BMW.
Super, że ktoś to wreszcie zrobił ![]() Głowica M50? Powodzenia! -------------------- BMW M3T by VTG - ET 10.2s
Shelby GT500 - 12.1s |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 15:24 |