![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
A ile studiowałeś? Terminowo 5 lat? Jesteś zadowolony z wyboru i perspektyw, jakie otworzyło przed Tobą ukończenie SiMR'u?
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: War-Maz ![]() |
Ja też potrzebuje porady waham sie pomiędzy dwoma kierunkami :
Mechaniką i budowa maszyn na UMW a Mechatroniką u Kotarbińskiego w Olsztynie Co patrząc przyszłościowo jest lepsze , po którym kierunku można liczyć na lepszą prace i zarobki ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 July 2008 ![]() |
Matma i fiza z matury z tą przesiewową na polibudach nie ma nic wspólnego:) Nie chcę straszyć, nie znam konkretnie tej na SiMR....ale jak to mawiali absolwenci politechnik: na studiach nie musisz być zdolny tylko wytrwały ![]() Otóż to. Wystarczy sie czasem troche przyłożyć. Parafrazując : odpadają tylko ci, co albo nie chciało im sie czasem czegoś nauczyć, albo byli kompletnymi głąbami i dziekan wywalał ich bez mrugnięcia okiem, bo i tak nie miałby z nich żadnego pożytku ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 03 May 2004 ![]() |
A tak z ciekawości to który z trojga zarobi najwięcej: informatyk, automatyk czy mechanik ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Javie , trochę mnie pocieszyłeś
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 November 2010 Skąd: Klimontów/Kraków ![]() |
Dokładnie ja jestem na 5 roku wprawdzie budownictwa ale powiem tak odpadli tylko ci co tego na prawdę chcieli
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 06 June 2007 Skąd: Częstochowa ![]() |
A tak z ciekawości to który z trojga zarobi najwięcej: informatyk, automatyk czy mechanik ? Ten który znajdzie najlepszą pracę. W każdej branży da się zarobić dużo, ale niekoniecznie w kraju. Niewątpliwym plusem informatyka jest duża możliwość pracy zdalnej( np.: programista) i dzięki temu w innym kraju można pracować będąc jednocześnie w domu. @matteusz w tym roku na SiMR? |
|
|
![]()
|
|
@satsun, dokładnie, znaczy jeszcze mogę zmienić zdanie, ale chyba nie mam ochoty
|
|
![]()
|
|
Może się zobaczymy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 23 February 2009 ![]() |
matteusz SiMR inż trwał planowo w moich czasach 4lata i mgr 1.5 mi się udało opuścić mury tej świątyni wiedzy równo po 5latach. Jak pójdziesz na SiMR to moze się spotkamy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 August 2006 ![]() |
Co powiecie o MEiL'u albo transporcie? Ja studiuje na MELu, skończyłem dopiero drugi rok, więc za dużo na temat tego czy jest praca powiedzieć nie mogę. Natomiast co do poziomu trudności, matematyka jest łatwa, gorzej troche z fizyką której na pierwszych trzech semestrach jest bardzo dużo. W moim roczniku na wydział przyjętych było 350 osób, a teraz po czterech semestrach zostało bodajże 180. Ale to dlatego że niektórzy, wogóle nic nie umieli, a dostali sie ze względu na niskie progi. Praca podobno jest, ja wybrałem sobie energetyke i myślę, że jak by nie patrzeć, w tej działce rynku musi się zacząć coś zmieniać. |
|
|
![]()
|
|
@satsun, toffic, będzie mi bardzo miło
![]() @toffic, jak mam to rozumieć? Pracujesz na uczelni? ![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
|
|
![]()
|
|
Widzę, że też kawałek masz tak jak ja, a ktoś jeszcze ma zamiar tam iść w tym roku?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Heh, no i tego właśnie się obawiam, jestem po LO, tak jak mówię: w szkole nie miałem problemów ani z matmą, ani za bardzo z fizyką, ale domyślam się, że ma ona niewiele wspólnego z tym co jest na polibudzie, za to na pewno nie mam wielkiego doświadczenia jeśli chodzi o mechanikę i zastanawiam się czy nie stanowi to pewnej przeszkody, a raczej mówiąc wprost czy mnie to nie dyskwalifikuje ![]() jestes pewnie po tym samym LO co ja, z matma i fizyka tez nie mialem zadnych problemow, ale matma na studiach, a w LO to dwie rozne bajki. jak bedziesz mial ambicje to dasz rade, a jak rozleniwisz sie tak jak ja, to Ci sie studiowanie przedluzy, ale tez dasz rade. no i wspomnienia ciekawsze. ![]() a tak w ogole to idz na cos, co Cie bedzie interesowac, pociagac. nie nastawiaj sie, ze po jednym czy drugim kierunku bedziesz mial pewna prace. w zyciu nie da sie wszystkiego zaplanowac. ja przez kilka lat meczylem sie na swoim kierunku, bo nie krecilo mnie to zupelnie, ale szkoda mi bylo czasu i kasy, ktore zostaly wpakowane w studia. no i domeczylem w koncu, ale drugi raz bym juz tak nie zrobil. |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 28 December 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 23 May 2010 Skąd: Bielawa ![]() |
Wtam
Ja mam dylemat czy iść na SIMR czy na politechnikę krakowską. Jedyne co mnie interesuje to technika samochodowa (silniki spalinowe, diagnostyka, układy napędowe itp.) także nie mam problemu z wyborem kierunku bo wiem czego chce się uczyć (zdaje sobie sprawę że nie będę się uczył tylko o technice samochodowej ,a na pierwszych semestrach to wogóle auta nie zobaczę). Tylko mam pytanko co robić, isć na PK czy na SIMR?? . Przeczytałem cały ten temat i kilka innych tematów o studiach i wiem już czego się raczej moge spodziewać po SIMRze ale nadal nie wiem jak jest z "trudnością" i nauczaniem o silnikach na politechnice krakowskiej bo mało osób się o niej wypowiedziało, czy na PK na mechanice i budowie maszyn po wyborze specjalności "silniki spalinowe" więcej będzie zajęć na temat silników, układów zasilania itp. niż na SIMRze czy może na PK i na SIMRze pod względem nauczania techniki samchodowej będzie podobnie?? pozdrawiam ps. raczej jestem skłonny ku SIMR ale prosze jeszcze o odpowiedź czy na PK więcej będzie nauki pod względem techniki samochodowej?? |
|
|
![]()
|
|
5lat temu na PK było zdecydowanie mniej, a teraz na SiMRze masz jeszcze mechatronike samochodową
|
|
|
![]()
|
|
Witam, może ktoś powiedzieć jak wygląda droga od strony Janek itp? Ja z Częstochowy jachałbym. Samochodem czy pociągiem jechać? Jak radzicie?
|
|
|
![]()
|
|
Podbijam. Doradzi ktoś jak to zrobić żeby się nie wpakować i nie stać w korkach długo? Kto w ogóle jeszcze w tym roku na SiMR ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 13:54 |