![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 12 February 2007 Skąd: Warszawa-Wesoła ![]() |
No i właśnie, z czego skrzynię? czy flansza z 1.9 TDi jest taka ja z 1.6d? Bo wtedy skrzynia volvo(7xx 2.4) i jazda, ale jeśli nie to p[ojawia się problem.
Poza tym jaki silnik? Bo wydaje mi sie że jak jest w poprzek to jest pochylony, a np w pasku wzdłóz był w pionie, nie wiem jak w audi... Ktos może mi pomóc? Pozdro |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 29 December 2007 Skąd: Zakopane ![]() |
wogole do jakieg autka ??? Flansza w 1.9tdi jest taka sama jak w 1.6 ale jakbys chcial zastosowac skszynie np. z volvo 740 to i tak musisz zastosowac kryze bo sroby sie nie zgadzaja ewentualnie z audi quattro i zablokowac (zaspawac) torsena i gotowe.
a tak po za tym silniki rzedowe zawsze sa nieco pochylone. Pozdrawiam!!! -------------------- Pierwsze BMW E30 2.0 16v TDI VW
|
|
|
![]()
|
|
A nieprawda, skąd ta teoria? Widziałem mnóstwo silników r4 i r6 które były pionowo...
A do jakiego auta, to w sumie ybka, bo diesla to ono w życiu nie widziało, poza tym decyzja w sprawie budy nie zapadła do końca, a i tak trzeba będzie rzeźbić łapy... Pozdro |
|
|
![]()
|
|
skoro jestes traki tajemniczy to powodzenia ja osobiscie robie juz para lat z autami i jedyny silnik stojacy prosto to chyba byl w zuku ale i to nie na pewno
![]() -------------------- Pierwsze BMW E30 2.0 16v TDI VW
|
|
|
![]()
|
|
To pokaż mi tylnonapedopwego forda(w sumie przednio też) albo opla, który ma pochyloną rzędówkę, to ci postawie piwo....
Najprawdopodobniej będzie to ładzianka 2103, jeśli juz usisz wiedzieć, tyle że nie wiem co z tego wynika... |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Fordy maja silniki w pionie (choćby i Sierra). O Oplach sie nie wypowiadam.
Mrozik, bez urazy ale cos chyba słabo w tych autach robisz skoro takiej rzeczy nie wiedziałes -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
gość_rzadki_* |
![]()
|
![]() |
fordy,ople ,francuzy to nie samochody mrozik ma racje vw wszystkie majom pod kątem oprucz starych nap. garbus
|
|
|
![]()
|
|
No wlasnie dzieki rzadki
![]() ![]() Pozdrawiam!!! -------------------- Pierwsze BMW E30 2.0 16v TDI VW
|
|
|
![]()
|
|
Nie posiadają, to fakt, ale popatrz sierrę berkuta, tam też nie było w serii pełnej tarczy... sprzęgło nie jest problemem, chodzi o skrzynie, jak zaspawam skrzynie audi, to dalej będzie wielki cieżki kloc, nawet w porównaniu ze skrzynią volvo, a w ładziance tunel ciasny...
Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: Stalowa Wola/Warszawa ![]() |
O spasowaniu skrzyni z silnikiem nic nie wiem, ale jesli chodzi o pochylenie silnika, to mozna to bez problemu zmienic, trzeba przerobic tylko smok i miske.
-------------------- Fiat ///// Car of the Year 1967/1970/1972/(1980)/1984/1989/1995/1996/(1998)/(2001)/2004/2008
|
|
|
![]()
|
|
No jest fakt ze gabarytowo i wagowo to wygrywa skrzynia volvo bo jest malutka i bardzo lekka.
-------------------- Pierwsze BMW E30 2.0 16v TDI VW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
skrzynie od 1.6td do 1.9tdi są zamienne. wszystko pasuje. bez problemu. a jak z 1.9tdi pasuje do 1.6td .... a do 1.6td pasuje skrzynia od Volkswagena "elteka"....
![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Boję się że skrzynia z LT'ka będzie ciężkim żeliwnym klocew ważącym tyle co sam silnik, p[oza wym to zawsze skrzynia z dostawczaka..., chyba zostanie volvo...
EDIT: Poza tym jaki silnik(z czego) mi radzicie? Zamierzam poprzestać prawdopodobnie na jakichś 130KM i proprcjonalnej ilości nm... Chciałbym żeby było w miare tanio, bo projekt bedzie niskobudżetowy. Czy zaczać od 90KM i coś później dłubać jak już zadziała? Jak wygladaja oznaczenia silników Vag bo sie na tym nie wyznaje zupełnie. Pozdro |
|
|
![]()
|
|
Jak juz to najlepiej odrazu jakiegos PD zapodaj 130 ps i 310Nm bo to ci taniej wyjdzie niz potem pompe dłubac oznaczenie 130PD to w ułozeniu wzdłuznym to audi lub passat B5+ AVF i AWX poprzeczny ASZ tam robisz chipa i masz ok 160-170PS i 380Nm za stosunkowo niewielkie pieniadze i juz jest "FUN".
Pozdrawiam!!! -------------------- Pierwsze BMW E30 2.0 16v TDI VW
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 May 2005 Skąd: mam? Nie powiem ![]() |
mrozik piszesz że pd się łatwiej dłubie, fakt to prawda ale wspomniałeś nic o różnicy cen przy zakupie na korzyść vp i myśle że ta różnica spokojnie wystarczy na sprzęgło które wytrzyma 470nm oraz taki przyrost co 130 pd po chipie
![]() |
|
|
![]()
|
|
no niewiem jak u was staja silniki.... bo u nas za vp ładny komplet trzeba dac 2500-3000tys i jest to 90ps albo 110ps za komplet pd jest ok 3500-4000tys i teraz zobacz ile trzeba dłubac np jak wspominal Dziku taka 90 zeby zrobic z niej te przykladowe 170ps i 380Nm. A jezeli chodzi o sprzeglo to mamy golfe III kombi z ASZ z mocnym programem jest na normalnym jednomasie i wytrzymuje
![]() Ale wybur juz nalezy do wlasciciela projektu ja jestem za PD bo jest to silnik mlodszy konstrukcyjnie. -------------------- Pierwsze BMW E30 2.0 16v TDI VW
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 08 May 2005 Skąd: mam? Nie powiem ![]() |
kompletne silniki czyli rozumiem że jest silnik z całym osprzętem tj kolektory wtryski/pompa wiązka łapy kompletny rozrząd pompa wspomagania pompa klimy kompletne sprzęgło kompletne półosie z przegubami skrzynia tak żeby wszystko było p&p i cena nie jest już taka kolorowa wtedy vp chodzą coś koło 5kpln a pd już dużo drożej
tak sam goły silnik z vp można już wyrwać za 1kpln ![]() w tym golfie siedzi skrzynia z vp tak?? |
|
|
![]()
|
|
A kto mówi o silnikach, skrzyniach i półosiach? Nie uznaję silników w poprzek więc dywagacje na ten temat nie mają sensu...
|
|
|
![]()
|
|
kompletny silnik to silnik a nie skrzynie lewarki półoski itd ja swojego 2.0 16v TDIz 2007r i 10tys przebiegu dalem 5tys zl i bylo wszystko prócz skrzyni lapy turbo rozrusznik sprezara klimy itd. tak goly silnik wyrwiesz za tysaka ale co dalej pompa wtryski rozrzad itd i w dodatku wszystko z innej parafi
![]() Ps. a m w golfie jest skrzynia od golfa IV PD 5-bieg -------------------- Pierwsze BMW E30 2.0 16v TDI VW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 21:39 |