Shoutbox 0 nowych PW 

5 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> o zabraniu mi dowodu
MACIOR
post Tue, 02 Sep 2003 - 19:52
Post #21

Forum Homee

Dlatego najlepiej rozmawiać z Policją na luzie, może odpuszczą w 70% przypadków skutkuje, wiem bo miałem sporo kontroli jak jeździłem z wlonym

--------------------
Hp is one thing, putting it down to the track is another.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 02 Sep 2003 - 19:52
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Pingu
post Tue, 02 Sep 2003 - 20:14
Post #22

Forum Killer

Co do glosnych wydechow to raczej policja nie czepia sie ich chyba ze sa naprawde glosne. Jakos nie lubie gdy jedzie kolomnie gosciu swoim autem i nawet muzy nie slysze bo mu piedzi i dudni wydech.

--------------------
www.CENTRUM-FELGI.pl
Felusie: ATS, EXCLUSIVE LINE, MAK, ALUTEC, TSW, TSR, AUTEC, BORBET, CW, PRO LINE, RIAL, RONAL, BROCK, RcDESIGN, ANZIO, KAHN DESIGN, BREYTON, ANTERA, MOMO, OXIGIN, CARMANI, STILAUTO, RONDELL, CMS, SPEEDLINE, TENZO R, DOTZ, DRAG, AEZ, ROTA, ENZO, DEZENT...

+Quote Post
RALF
post Tue, 02 Sep 2003 - 20:35
Post #23

Forum Killer

a ja tam proponuje 50 zł i postanowienie poprawy , tak zazwyczaj kończą sie kontrole auta mojego kumpla , TT jak byś był cwaniaczek to dał byś mu stuwe i po kłopocie a teraz musisisz wybulić za przegląd i jeszcze ci nerwy dochodzą , no hyba że mu proponowałeś , to zwracam honor

+Quote Post
Piotrekk
post Tue, 02 Sep 2003 - 21:22
Post #24

Forum Homee

TT naglosnij sprawe w mediach moze wszytkim to pomoze
ps.jak zabiora dowód to przeglad jest taki standart za 80 zeta ????

+Quote Post
MACIOR
post Tue, 02 Sep 2003 - 21:44
Post #25

Forum Homee

Przegląd tylko układu wydechowego na stacji, czyli odpal, dodaj gazu aaaa to jeszcze cichy i chyba 39zł za papier ze stacji diagnostycznej i znaczki skarbowe 3-6zł w urzędzie komunikacji i tyle. Taniej jak 50zł w łape

--------------------
Hp is one thing, putting it down to the track is another.

+Quote Post
DUNCZYK
post Tue, 02 Sep 2003 - 22:52
Post #26

User

Ja zawsze woze przygotowane awaryjne,magiczne 50pln.Przeciez oni tez sa ludzmi(nie wszyscy) tylko trzeba probowac...Chyba,e trafisz na mlodziaka,ktory wie ze nigdy nie bedzie mial takiego auta jak ty wiec bedzie Ci chcial pokazac jaki on jest wazny...

--------------------
My car is like a good women,shaved with a nice sleek,sexy body,very nice to be in,reliable and goes for fun....

+Quote Post
Zemin
post Tue, 02 Sep 2003 - 23:14
Post #27

Super User

CYTAT("Tommi":nqkr5f41)
CYTAT("MACIOR":nqkr5f41)
Wystarczy się spytać czy posiadają homologacje na sonometr, bez niej niemogą zabrać ci dowodu bo na jakiej podstawie stwierdzają że masz za głośno, na słuch??? Miałem pare przygód z zabieraniem dowodu za wydech ale znajomy z policji wyjaśnił mi pare spraw, bez sonometru z ważną homologacją niemają podstaw by zabrać dowód.

I tu masz rację ale nie do końca
Nasza "kochana władza" jeśli zobaczy że znasz przepisy i że w ich mniemaniu się mądrzysz to zabierze Ci dowód za wydech, znajdzie jeszcze kilka pretekstów do zabrania dowodu, a do tego wszystkiego jeszcze mandat przywali taki że będziesz sobie pluł w brodę że niepoprzestali na zabraniu dowodu za "za głośny wydech"
Smutne ale prawdziwe

Taaaakkk!!!Znam to z autopsji... zapytałem ohomologację radaru...nie mieli tak wyglądał moja gęba ale po chwili już się mniej cieszyłem jak znaleźli moją gaśnicę niehomologowaną, żarówkę przepaloną w postojowym i pare innych drobiazgów...dowodu mnie pozbawili...nie mówię już o straconej godzinie czasu i ścieraniu sie z trepami!!!

--------------------

+Quote Post
Zemin
post Tue, 02 Sep 2003 - 23:18
Post #28

Super User

CYTAT("Molako":1g3k4b1f)
Jakieś przekłamania na lączach chyba wystąpiły

Po pierwsze pokaż mi przepis który mówi ze urzadzenia pomiarowe Policji muszą miec homologację??? Poza tym ty nie jesteś uprawniony do tego aby ządać homologacji na jakies tam urządzenie ... Uprawnionym organem jest Urząd Miar I Wag i ktos tam jeszcze ale nie pamiętam kto...
Ktoś kiedyś palnął głupotę o homologacji i kazdy chodzi i powtarza farmazony...
Tak samo badanie alkomatem nie jest dowodem w sprawie... jesli na alkomacie stwierdzą nawet ze masz dwa promile we krwi a ty odmówisz podpisania kwitka wtedy cię czeka badanie dokłądnym urzadeniem poprzez pobranie krwi...
tak samo jest z tym "decybelomierzem" policja miała podejrzenia ze twój samochód był niesprawny więc skierowała cię na badanie techniczne które stwierdzilo ze jednak jest spawny ... Takie maja prawo

I tu się mylisz!!!! Dokładnie nie pamiętam gdzie ale czytałem ostatnio że policja musi miec aktualną homologację na urządzenia pomiarowe!!! jeśli jej nie ma przy sobie to mogą cie w dupę pocałować jeśli cię np. za prędkosć łapnęli!!!!

--------------------

+Quote Post
Kajman
post Wed, 03 Sep 2003 - 00:38
Post #29

I live here !

policjant zawsze ma razje. W czasach jak nie mieli sie do czego przyczepic to z nich drwilem,teraz zawsze cos znajda...

--------------------
Evo IX 545KM/689,W215 63AMG,Delta HPE HF Evo500,W245 Sport,W166 D6S, 635csi,Ritmo 130TC Abarth

+Quote Post
Molako
post Wed, 03 Sep 2003 - 02:55
Post #30

Super User

CYTAT("Zemin":14pm0t2i)
CYTAT("Molako":14pm0t2i)
Jakieś przekłamania na lączach chyba wystąpiły

Po pierwsze pokaż mi przepis który mówi ze urzadzenia pomiarowe Policji muszą miec homologację??? Poza tym ty nie jesteś uprawniony do tego aby ządać homologacji na jakies tam urządzenie ... Uprawnionym organem jest Urząd Miar I Wag i ktos tam jeszcze ale nie pamiętam kto...
Ktoś kiedyś palnął głupotę o homologacji i kazdy chodzi i powtarza farmazony...
Tak samo badanie alkomatem nie jest dowodem w sprawie... jesli na alkomacie stwierdzą nawet ze masz dwa promile we krwi a ty odmówisz podpisania kwitka wtedy cię czeka badanie dokłądnym urzadeniem poprzez pobranie krwi...
tak samo jest z tym "decybelomierzem" policja miała podejrzenia ze twój samochód był niesprawny więc skierowała cię na badanie techniczne które stwierdzilo ze jednak jest spawny ... Takie maja prawo

I tu się mylisz!!!! Dokładnie nie pamiętam gdzie ale czytałem ostatnio że policja musi miec aktualną homologację na urządzenia pomiarowe!!! jeśli jej nie ma przy sobie to mogą cie w dupę pocałować jeśli cię np. za prędkosć łapnęli!!!!

No wlasnie "dokladnie nie pamiętasz gdzie" ... i tak powstają farmazony...
Daltego ponawiam pytanie pokaż mi przepis czyli ustawę lub roporządenie które nakazuje pokozac homologację kierowcy ...

--------------------
Proud Member Of StreetShadows.pl TEAM

+Quote Post
Piotrekk
post Wed, 03 Sep 2003 - 03:32
Post #31

Forum Homee

Legalizacje nie homologacje !!!!
to jest tak ja z taksometrami w taxi tez musza miec wazna
2 razy mi sie udalo z tym patentem ale to dosyc dawno ze 3 lata temu takze molako nie kloc sie bo sprawdzone i zadzialalo ,jakby nie bylo na to przepisu to psiary by nie popuscily bo chodzilo o 500 zeta i 10pkt

+Quote Post
Molako
post Wed, 03 Sep 2003 - 03:39
Post #32

Super User

jak trafileś na głupoli to tak jest ... Czy legalizacja czy homologacja - jak go zwał tak zwał - pokarz mi przepis który nakazuje policjantowi miec legalizacje itp itd!!! A to ze ci się udało to inna sprawa...

--------------------

+Quote Post
mario q.
post Wed, 03 Sep 2003 - 04:23
Post #33

Forum Clubber

Coupe, nie martw sie moze nastepnym razem moze tez trafisz na tych glupoli!!!

Molako a nie ma takiego przepisu...?

Pozdro....

--------------------
RS4 powered by MT&Sportmile 3070/6046szt. :D

Do zobaczenia Jasięty, do zobaczenia....................... [']

+Quote Post
lato7
post Wed, 03 Sep 2003 - 13:53
Post #34

Frequent User

homologacja a legalizacja to DWIE rozne sprawy...

homologacja to dopuszczenie danego ustrojstwa na polski rynek , a legalizacja to potwierdzenie dokladnosci jego wskazan.
masz prawo zadac swiadectwa legalizacji na radar , ja sie kilka razy tak wykpilem , ale chipsy tez sie zmadrzyly i woza teraz w bagazniku zawsze ze soba ... wiec kupa.

pozdrawiam!

--------------------
amateurs built the arc , proffesionals built titanic

+Quote Post
Molako
post Wed, 03 Sep 2003 - 14:40
Post #35

Super User

lato7: Curwa zaczynasz mnie irytowac powtarzasz głupoty non stop nie czytasz uwaznie moich postów Temat jest juz mocno O/T ... Ale napisze ci tak Mój znajomy pracuje w Wydziale Ruchu Drogowego KSP i uwierz mi NIE MA takiego przepisu nakazującego pokazanie legalizacji czy homologacji czy jak to się inaczej nazywa... A jezeli taki przepis jest TO MI GO POKAŻ !!!
I Błagam nie piszcze juz o legalizacjah homologacjach ktoś palną jakąs głupote X lat temu i teraz wszyscy to powtazają Ile można ??? Najpierw sprawdzcie zadzwon np do KSP WRD i się zapytaj i otrzymasz odpowiedz i wtedy przestaniesz wypisywać farmazony ...

--------------------

+Quote Post
iwan
post Wed, 03 Sep 2003 - 14:53
Post #36

Frequent User

Brzmi to jakoś tak:
kierujący ma prawo zarządać okazania świadectwo legalizacji Urzędu Miar i Wag dla urządzenia, którym wykonany został pomiar za który zostaje nałożona sankcja (np mandat karny).

Jak chcesz dokładnie to sam szukaj, albo zostań malkontentem.
Inna sprawa, że i tak dostaniesz za zły uśmeich jak ich wkurwisz...ale opcja jest.

--------------------
GT przeganiające eSTIaje hihi

+Quote Post
Zemin
post Wed, 03 Sep 2003 - 15:06
Post #37

Super User

CYTAT("Molako":3hqjrelx)
jak trafileś na głupoli to tak jest ... Czy legalizacja czy homologacja - jak go zwał tak zwał - pokarz mi przepis który nakazuje policjantowi miec legalizacje itp itd!!! A to ze ci się udało to inna sprawa...

...nr telefonu do pierwszej lepszej drogówki na jaki trafiłem w internecie zadzwoń i sprawdź czy to co wpierasz, że nie można zarządać takiego dokumentu jak legalizacja radaru, jest prawdą czy nie!!! 10 osób mówi że cos takiego istnieje a Ty jeden upierasz sie ze nie...

NUMER 0 (prefiks) 84 6966260 możesz pytać

--------------------

+Quote Post
Zemin
post Wed, 03 Sep 2003 - 16:16
Post #38

Super User

Nie mam nic do Ciebie MOLAKO ale zaczynasz być niemiły...myślisz zę Ty jeden masz kolegę w WRD...poza tym przepis ten wszedł w życie stosunkowo niedawno pamiętam że 2 miesiące temu słyszałem o tym w TELEEXPRESIE
Poza tym istnieje coś takiego jak kultura dyskusji i uważam ze nie powinieneś mówić że Cie ktoś wkurwia bo ma inne zdanie niż Ty!!!
Udowodnij że tak nie jest! Zadzwoń do KGP nagraj rozmowe wrzuć ją na forum i udowodnij wszystkim że jesteś bogiem i jest tak jak mówisz ...peace

--------------------

+Quote Post
Piotrekk
post Wed, 03 Sep 2003 - 16:45
Post #39

Forum Homee

CYTAT("Molako":31pb997t)

pokaz mi madrego policjanta w drogowce !!!!!!
Chyba twoj kolega KSP powinien przepisów sie nauczyc a nie tylko pączki jesc
ps.wcale nie ma sie czym chwalic ze sie ma takich kolegów!!!!!!!

+Quote Post
dwaku
post Wed, 03 Sep 2003 - 16:50
Post #40

Forum Killer

Kiedys przy kazdej okazji klocilem sie z policja. Teraz to juz na to wykladam. Lepiej poswirowac skruche. Moze daruja, moze nie. Przepisy przepisami, policja i tak wie swoje.

--------------------
V2 heartbeat

+Quote Post

5 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 25 June 2025 - 18:14