![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 25 August 2004 Skąd: Kraków ![]() |
Nie wiem czy wcześniej spotkamy się na spocie czy na uczelni ale zamawiam przejażdżkę na prawym bo jestem cholernie ciekaw jak to się odpycha na żywo. Tym bardziej że teraz sam jeżdżę 2.0 TDi i może natchniesz mnie żeby coś w nim ruszyć. ![]() Jeszcze raz gratulacje i powodzenia w dalszych modach! Dzięki, przy najbliższej okazji zapraszam na przejażdżkę. ile macie mocy i ile wazy calibra bo film wydaje sie byc nakrecony jadac ze sporej gory. No, Kasprowy to fest góra - dobrze się fura napędza ![]() A na poważnie, to hamownie chcę odwiedzić w najbliższym czasie. Wydaję mi się, że auto jeździ dosyć żwawo i zobaczymy jak to obrazują cyferki. Seryjnie Calibra waży 1280 kg według Opla - ile waży moja, to nie wiem. to jakie to cudo ma czasy na 1/4 mili ?? Turdno mierzyć czas na ćwiartkę w zimowych warunkach ośką. Pewnie w przyszłym sezonie na jakimś zlocie to zweryfikuję. -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Gliwice ![]() |
Gratulacje Kola, auto idzie i co najważniejsze sprzęgło trzyma.
Daj znać jak będziecie do GL na hamowanie jechać. Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Gliwice ![]() |
ile macie mocy i ile wazy calibra bo film wydaje sie byc nakrecony jadac ze sporej gory. czyżby jezdzilo szybciej niz ibiza? ![]() -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Fajnie ,ze problem przeniesienia napedu zalatwiony . Filmik pewnie raczej pogladowy , z doswiadczenia wiem ,ze roznice gps/licznik moga byc spore , najlepiej zmierzyc to tempesem ustawic start na 100km/h i wio
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
cinek po co robisz glupie wycieczki chodzi o to ze gdzies widzialem filmik na ktorym to auto przyspiesza 100-200 w 11 sek a to raczej niemozliwe.. ponadto od 180 w zwyz zaczyna znaczaco przyspieszac
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
tdik bo moze wrzuca wyzszy bieg = przeskakuje w lepszy zakres Nm ? Mnie jtd na 3 biegu przysp gorzej 80-120km/h niz na 4tym(ok 1s)
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 29 December 2009 ![]() |
Kola Mam pytanie dużo było zabawy z tym kolektorem Wszystkich co pytalem odpowiadali mi ze nie ma sensu robić takiego kolektora bo za mały z niego przyrost mocy i kasy trochę wchłonie same grzanie i hartowanie go
|
|
|
![]()
|
|
Kola Mam pytanie dużo było zabawy z tym kolektorem Wszystkich co pytalem odpowiadali mi ze nie ma sensu robić takiego kolektora bo za mały z niego przyrost mocy i kasy trochę wchłonie same grzanie i hartowanie go Trochę roboty było, tylko o to trzeba pytać Dominika który robił ten kolektor. Czasowo nie pamiętam jak to wyszło, ale ok. 2 dni. -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: Kraków ![]() |
3 i pół roku minęło od ostatniego posta a Calibra nadal jeździ a bynajmniej tak mnie się wydaje bo spotkaliśmy się chwile temu na Bora Bora (ja z bmw )
Jaką moc obecnie ma samochodzik i to jest ośka ? Jakie mody ostatnio poczynione -------------------- E36 M50B30 sprzedana... / 191hp@250hp i 260@318Nm
E60 535d obecna / 272hp@427hp i 560@788Nm |
|
|
![]()
|
|
Heja.
Dzięki za sparing - fajnie było w końcu trafić na mieście Bmw które jedzie ![]() Calibra od 3 lat nie otrzymała żadnych modów zwiększających moc. Jedynie nowe opony, amory, pouliretany, dobrej klasy tarcze i klocki i takie tam pierdoły. Co do mocy to ostatni pomiar na hamowni pokazał 4 KM mniej niż w podpisie, ale to było rok temu. Ile teraz jest to nie wiem - setupu nie ruszam bo silnik bez dotykania palcem przejechał 50 tys. z mocą 240+. Auto pozostało ośką i używam go sporadycznie (mam dupowóz na codzień ![]() ![]() Btw. Jakie masz mody w Bmw? Stwierdzając na oko z nowszych Bmw to pewnie tylko te od 335i wzwyż mają podejście do Twojego e36 ![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 07 July 2009 Skąd: Kraków ![]() |
Już pare ulic wcześniej zwróciła moją uwage calibra diesel bo coś mi to nie pasowało intercooler jest a klekota więc LET odpada...
Ja mam narazie M50B28 stroker'a 227hp. Masz skrzynie 6b ? -------------------- E36 M50B30 sprzedana... / 191hp@250hp i 260@318Nm
E60 535d obecna / 272hp@427hp i 560@788Nm |
|
|
![]()
|
|
Tak skrzynia szóstka od Ibizy Cupry BPX'a.
Bardzo fajnie jeździ Twoja Bmka ![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 17 January 2012 ![]() |
To jaki wynik spotkania był?
![]() -------------------- E46 Turbo
|
|
|
![]()
|
|
Praktycznie łeb w łeb. Z rolki ok 7x BMW wyskoczyło długość. Przy prędkości ok 18x było równo. Ostatecznie może o maskę dla Cali. Ale BMW z pasażerką jeszcze a ja sam
![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 13:27 |