![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 August 2007 Skąd: zabrzeg ![]() |
niom kola gratki zawytrwałość doprowadzenia projektu do konica
myśle że staniemy w najbliższym czasie na kresce -------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 25 August 2004 Skąd: Kraków ![]() |
Mała aktualizacja. Calibra wyjechała dawno temu, jednak jak to bywa były mniejsze lub większe "choroby poswapowe". Na szczęście przeważały te pierwsze i nie było ich dużo. Po dotarciu silnika, czyli ok. 2 tys. km. odkręciliśmy auto i oto efekty. Niestety okazało się, że sprzęgło nie daję do końca rady, co widać i słychać na filmiku. Jednak z całości jestem bardzo zadowolony. Będę pisał o postępach, bo jeszcze parę rzeczy będzie trzeba dopracować. Dodatkowo pościgałem się trochę autem i wygląda to następująco. Rolka od 80 do 2xx z Audi S3 (obecna buda) ok. 2 długości dla Audi. Nowe Subaru Impreza Sti mniej więcej tak jak z Audi, ale strata trochę mniejsza. Na dzień dzisiejszy według mnie naprawdę jest ok.
Pod maską na dzień dzisiejszy wygląda to tak: ![]() ![]() We wnętrzu jest taki wskaźnik doładowania zamiast zegarka: ![]() Tak czasem wygląda podczas jazdy ![]() ![]() A tak wyglądają zegary i gałka zmiany biegów z Leona Top Sporta ![]() ![]() ![]() ![]() Krótki filmik z przyśpieszeniem. Jak widać i słychać przy ok. 130 wystąpił mój największy problem, czyli ślizgające sprzęgło przy zbyt mocnym wciśnięciu gazu ;/ http://www.youtube.com/watch?v=TnD7onKVeqU...re=channel_page Doładowanie http://www.youtube.com/watch?v=2N8q_tKXt4U...re=channel_page Na koniec lajtowa przejażdżka autostradą http://www.youtube.com/watch?v=5eRH2tw7dHs...re=channel_page Pozdrawiam -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 02 April 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No nareszcie, jakieś informacje. Fajnie że jeździ i jeździ żwawo
![]() ![]() -------------------- <<Civic Type R 200+>> - 2007 - 2017 (było)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Wozik musi zaskakiwac ludzi , pamietam jak sie kiedys ludziska patrzyli i zastanawiali czemu tak klekocze
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 February 2005 Skąd: [ S R C ] ![]() |
Wozik musi zaskakiwac ludzi , pamietam jak sie kiedys ludziska patrzyli i zastanawiali czemu tak klekocze ![]() Calibra to leciwe auto.. Silniki ze sporym przebiegiem klekocza ![]() Gratki Kolka za wytrwalosc i efekt koncowy -------------------- ET 12.793s
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 02 December 2008 ![]() |
nono Kola wielkie gratulacje
![]() ![]() kawał dobrej roboty odwalili chłopaki z TTC ![]() jedno jest pewne ... nie możesz spocząć na laurach ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Małe odświeżenie tematu.
Jak widać na poprzednim filmiku były problemy ze sprzęgłęm, dlatego auto wróciło do Dominika, co zaskutkowało zmianą skrzyni biegów na 6-cio biegową od Ibizy Cupry. Znowu, trzeba było trochę rzeczy pod maską poprzerabiać, ale efekt jak dla mnie jest w 100%-tach zadawalający. Daniel też dorzucił swoję 3 grosze i oto krótki filmik co dała przeróbka. http://www.youtube.com/watch?v=960aPLe10HE Plany na najbliższy czas: - zlikwidowanie mrygających kontrolek - większe hamulce - amory Bilstein B6 + remont zawieszenia A później i tak się coś wymyśli ![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 15 August 2003 Skąd: Rzeszów ![]() |
No teraz naprawde ładnie jedzie, gratki! Po licznikach 11,5-12 od 100 do 200 km/h. Chyba musisz powtorzyc ustawke z S3 i STi
![]() -------------------- Calibra Turbo - ET: 12.44 sec
900NG B234R - ET 13.07 sec Teraz: S4 B5 580/680, 535d 400/800, Golf TDI PD 222/435 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
teraz to juz chyba Cali bedzie z przodu...i to chyba napewno
![]() gratki wozu ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
doooobra wydumka, podoba mi sie!! pelna kultura, ekonomia, zero halasu i 100-200 w 12 sekund, dupowoz idealny
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
gratsy Kola za fajny Caliber
![]() -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 04 March 2007 Skąd: Zakopane ![]() |
gratki kola
![]() ![]() ![]() Pozdr! |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 30 April 2006 ![]() |
tdi to jak dobra laska ciagnie od samego dolu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 21 September 2003 Skąd: Elbląg ![]() |
mam pytanie TTC to twoi znajomi auto robione po koleżeńsku czy zlecałeś im robotę ??
Ja bym w życiu nie odebrał samochodu z taka choinka na zegarach...... -------------------- Black smoke racing corrado tdi by CHANGE Engine Garage soft by Bartezzz
|
|
|
![]()
|
|
No teraz naprawde ładnie jedzie, gratki! Po licznikach 11,5-12 od 100 do 200 km/h. Chyba musisz powtorzyc ustawke z S3 i STi ![]() Jak będzie okazja to się ustawię ![]() mam pytanie TTC to twoi znajomi auto robione po koleżeńsku czy zlecałeś im robotę ?? Ja bym w życiu nie odebrał samochodu z taka choinka na zegarach...... Si, auto robione po znajomości. Będę to ogarniał jak najszybciej, bo póki co albo ważniejsze rzeczy, albo brak czasu nie pozwoliły tego ogarnąć do końca ![]() -------------------- Calibra 2.0 TDI by TTC 249 KM/467 Nm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 09 November 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
no no Kola gratki cali calkiem zwawo sie napedza
![]() -------------------- Audi Turbo quattro
Audi A3 1.8T |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 23 October 2006 Skąd: Kraków / BK ![]() |
Nie wiem czy wcześniej spotkamy się na spocie czy na uczelni ale zamawiam przejażdżkę na prawym bo jestem cholernie ciekaw jak to się odpycha na żywo. Tym bardziej że teraz sam jeżdżę 2.0 TDi i może natchniesz mnie żeby coś w nim ruszyć.
![]() Jeszcze raz gratulacje i powodzenia w dalszych modach! -------------------- - Nissan 200sx s14a 2.0T
- Daily use Audi A3 8P Sportback 2.0 TDi |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
ile macie mocy i ile wazy calibra bo film wydaje sie byc nakrecony jadac ze sporej gory.
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
ile macie mocy i ile wazy calibra bo film wydaje sie byc nakrecony jadac ze sporej gory. sluchy dochodza ze min tyle co masz u siebie ale raczej wiecej ![]() -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
to jakie to cudo ma czasy na 1/4 mili ??
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 08 July 2025 - 03:45 |