![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Marka i Model
Seat Toledo 1.8 20V AGN Signo 125KM Modyfikacje Silnika - Silnik rozebrany na częsci, następnie złożony na wszystkich nowych czesciach: -powiększona komora spalania -kute tłoki WISECO -nowe korbowody z wersji 1.8T -uszczelka pod głowice 1.8T -nowe szpilki w głowicy -nowe panewki Wszystko wyważone Układ Dolotowy - ssacy seria przpustnica seria Blov Off Greddy Type R FMIC orurowanie Tomaracing Układ Wydechowy - Turbosprężarka KKK03s kolektor wydechowy 1.8T downpipe 2,5" Tomaracing wydech 2,5" na jednym przelotowym tłumiku Tomaracing Modyfikacje Elektroniki i Paliwa - wtryskiwacze 400cc/3bary (nie wiem jakiej firmy ![]() SMT 6 pompa paliwowa seria 3 barowy map-sensor Układ Napędowy- Nowa skrzynia biegów Sprzęgło organiczne + 60% mocniejszy docisk by pan R. Felgi Toora T670 17" + opony Good Year GSD3 225/45/17 Układ Hamulcowy - EBC Ultimax + klocki Red Stuff Modyfikacje Zawieszenia - KW Kit Suspension -50/40mm Przednie podzuszki amortyzatorów Cupra R Modyfikacje Wnętrza- zegar EGT Omori zegar boost Auto Meter zegar temp. oleju AutoGauge Wszystko wrzucone z słupek by GT Body seria + tylne lotki na klapie i nad szybą przyciemnione szyby ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Auto jeździ na doładowaniu 1,2 bara , wiem ze jest dołek koło 4600 obrotów, bedzie poprawiony zapewne, ale podczas codziennej jazdy jest nie wyczówalny Auto użytkowane od 2 lat na takim setupie i jak narazie brak awarii poza naprawde drobnymi zdarzeniami. -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Wśród innych potworów Twój projekt jest równie wart pokazania z jednego prostego powodu: udowodniłeś (razem z Tomaracing) że się da i to bezawaryjnie. Przyrost jest dokładnie taki, jak byc powininen. Piszę o tym, ponieważ wiem, ze wielu twierdziło, ze to nie ma sensu, że będzie się sypac itd.
Gratuluję |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: Warszawa ![]() |
Jeżeli można wiedzieć to ile cię kosztowała taka przeróbka ?
-------------------- Skoda Octavia III 1.8 TSI 4x4 DQ250
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 April 2005 Skąd: 52° 25' 12'', 16° 48' 23' ![]() |
Nie jestem specem od silników z grupy VW ale opłacało się uturbic NA zamiast grzebać w 1.8T ?
Gratuluje projektu i przyrostu ![]() -------------------- --Testy wytrzymałościowe aut--
--Doskonalenie techniki jazdy "na araba"-- |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
Nie jestem specem od silników z grupy VW ale opłacało się uturbic NA zamiast grzebać w 1.8T ? Gratuluje projektu i przyrostu ![]() silnik zostal zakuty i zbudowany od podsztaw od nowa wiec niebylo chyba sensu kupowac 1.8t tylko poto aby go rozebrac i wywalic z niego bebechy , niesadzisz ? -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 25 February 2007 Skąd: świętokrzyskie ![]() |
Wszystko fajnie, tylko jak już tak profi podeszli do bebechów, to czemu zrobiono to na K03? Nie lepiej było wrzucić jakieś K04 lub inną większą dmuchawkę? Reszta powinna spokojnie wytrzymać, a i wynik byłby dużo lepszy.
-------------------- Pancin
== www.scyzzor.com == == www.superoes.pl == |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 20 August 2004 Skąd: Warszawa / Mokotów ![]() |
Jesli chodzi o spreżarke to akurat taka nabyłem....przyjdzie czas na wymiane, wsadze większą napewno. Jesli chodzi o swapowanie na 1.8T to po pierwsze bardzo trudno kupic u nas legalny silnik, a kupowac go po to aby tak naprawde i tak rozbierac i od nowa skladac na nowych czesciach....to juz wolałem z tym pobawic sie. Fakt faktem, przyrost mocy i momentu do serii spory mam
![]() ![]() P.S o kosztach nie bede sie wypowiadał, ale wiadomo ze tuning w firmie zajmujacej sie tym musi troche kosztować. -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
był: Toledo T.U.R.B.O 1.8 20VT GT28R VW Golf VII R Tornado Red 400/500 - Mistrz Polski Street AWD 2016 Audi RS4 B8 450HP |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
Projekt głównie z uwagi na nadwozie bardzo ciekawy i oryginalny, ale kilka detali mnie intryguje
Marka i Model Seat Toledo 1.8 20V AGN Signo 125KM Modyfikacje Silnika - Silnik rozebrany na częsci, następnie złożony na wszystkich nowych czesciach: -powiększona komora spalania -kute tłoki WISECO -nowe korbowody z wersji 1.8T -uszczelka pod głowice 1.8T -Jeżeli tłoki sa od wersji 1.8T (tak zakładam) to po co powiększenie komór spalania? Ciekawi mnie w jaki sposób zrealizowane zostało powiększenie komór? -Korbowody w n/a i T sa identyczne więc któs naciągnął Ciebie na tą wymianę -Uszczelka w n/a i T też jest identyczna -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Warszawa/Raszyn ![]() |
Miałem kilka razy przyjemność z tym toledo i przyznaje ze radzi sobie dzielnie.Zdecydowanie przydała by się męska suszarka... Pozdrawiam i dozobaczenia na kresce:) -------------------- WARNING! Small children may get sucked into turbo!
X20SED+td05-16=300.... B235+???=??? się zaczyna robić |
|
|
![]()
|
|
komora spalania zostala powiekszona w nieznacznym stopniu, ze wzgledu na awarie ponad 2 lata temu, została "powygryzana troche" wiec aby ja wyrównac trzeba było szlifować.
Jesli chodzi o uszczelke to wiem ze n/a i 1.8T sa bardzo podobne...ale 1.8T jest jednak mocniejsza. Co do korb, to sam kurcze dokladnie nie pamietam jak to było, bo wiem ze napewno jedna była podgieta. tak wiec zostaly wymienione. Co do suszarki....wiem ze wypadalo by bardziej meska wrzucic.....spoookojnie ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 23 September 2005 Skąd: WB ![]() |
Bardzo przyjemne Toledo
Czy to z Toba lecialem ze swiatel gdy jechalismy na zlot Seat-Racing w zeszlym roku? (ja czarnym Civiciem zelazko) |
|
|
![]()
|
|
Bardzo przyjemne Toledo Czy to z Toba lecialem ze swiatel gdy jechalismy na zlot Seat-Racing w zeszlym roku? (ja czarnym Civiciem zelazko) Mozliwe ale nie pamietam... ![]() ![]() -------------------- Sociedad Espanola Automoviles de Turismo
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 April 2005 Skąd: 52° 25' 12'', 16° 48' 23' ![]() |
silnik zostal zakuty i zbudowany od podsztaw od nowa wiec niebylo chyba sensu kupowac 1.8t tylko poto aby go rozebrac i wywalic z niego bebechy , niesadzisz ? Po prostu myślałem że można osiągnąć taki sam efekt dłubiąc w mniejszym stopniu 1.8T -------------------- --Testy wytrzymałościowe aut--
--Doskonalenie techniki jazdy "na araba"-- |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 28 August 2006 Skąd: Śląsk ![]() |
Teraz i Ty masz szanse ocenić projekt. Auto bierze udział w zmaganiu Operacji Tuning.
Zapraszam do obejrzenia filmików: 1. http://www.wrzuta.pl/film/x1HV4vFHzK/toldi_sr 2. http://www.wrzuta.pl/film/nT7cOc0fXp/toldi_sr_2 a także do oddania głosu: http://tvnturbo.pl/10,1512312,aktualnosci.html Pozdrawiam. |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
![]() ida leb w leb. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 22 May 2005 Skąd: Krakow ![]() |
Ciekawy projekt , a masz moze jakies dane o przebiegu boostu ?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 06 December 2003 ![]() |
Fajnie tylko chyba lepiej by bylo odrazu wrzucic minimum K04 .
Obejrzalem material z TVN turbo, i nawet zaglosowalem . Dajcie spokoj ta Astra co tam byla pokazana podlatywala wioska i na dodatek LPG w opc ![]() -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 03 October 2006 Skąd: Kielce ![]() |
Niestety Toledo przegrywa... :/
![]() Podoba mi sie ten projekt. Porzadnie uturbiony silnik , do tego nieźle wygląda.. Gratsy -------------------- STOP PIJANYM KIEROWCOM
Ford Focus TDCi 123KM@327Nm |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
jak ogladlem przypadkiem OPT to tak sie zastanawialem czy ten seat to Toldiego. Generalnie fajnie sie prezentuje furka. Wrzuc duza sprezarke i jazda. Ta astra to jakas pomylka.... najlepsze bylo jak typ stwierdzil ze wszystko sam robil....super...lpg tez sam montowal?
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 18 January 2008 ![]() |
A dajcie spokój, porażka jakaś - wiadomo, że dla ludu home made garaże oraz sticker tuning się liczy nie wspominając, że w co drugim tico sport gaz jest w standardzie montowany.
-------------------- Klub 100kucy/1L
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 17 June 2025 - 20:42 |