![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: zakopane ![]() |
no mozna
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: stąd ![]() |
Wojtek, jeszcze zapytam bo nie doczytalem:
Skrzynia seria od 3,0 TDI? Jeśli tak- to niestety jest ch... zestopniowana na pierwszych 2 biegach. Nowa skrzynia od 3,0 tdi m.in. z A5 jest zdecydowanie fajniejsza. Jeśli chodzi o sam silnik- uwierz mi, że nie jest wcale taki skomplikowany ![]() Jak będziesz miał jakieś problemy dawaj znać- trochę rozpracowałem temat z racji tego, że miałem z nim trochę problemów (zawór mi się w tłok wbił). Na wszystko są patenty a niestety ten silnik kilka niedociągnięć ma... -------------------- 3,0tdiq
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 June 2009 ![]() |
Mówicie, że dźwięk tragedia itp a już ten film kiedyś przez forum się przewiną i tylko potwierdza to że 5/6 cylindrowe diesle mogą mieć fajny dźwięk . Co do samej idei tego auto to chyba jasne, że nigdy takie przeróbki nie były opłacalne itp. Mi się podoba klasyczne nadwozie i dobry silnik i napęd, czego więcej trzeba?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 22 August 2006 Skąd: WKZ ![]() |
Gratuluje! Voj2s chyba kiedys pojechal 12.5sec takim samym samochodem z 1.9tdi, ciekawe jak by ten wypadl.
-------------------- golf mkI 4x4
golf mkII V8 audi A2 R36 polo 86C XX w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 29 March 2007 Skąd: Tarnowskie Góry-Sląskie ![]() |
Ostatnio mi przez myśl przeszło, jak tam projekt przeglądając forum. Widzę, że jeździ już. Gratuluję. 3.0TDI to fajny silnik, ale kto wie czy nie bardziej wymagający od innych. Połączenie lekkie 4x4 + duży moment z 3.0TDI brzmi bardzo ciekawie, jednak to jak będzie się sprawował podczas upalania na co dzień wyjdzie w praniu, bo wiadomo mając takie auto nie będziesz jeździł jak emeryt. Tak na prawdę ktoś kto coś już poskładał wie, że nie ma idealnych rozwiązań. Tak samo jak 3.0TDI tak samo 2.2T nie jest doskonałe. 2.2T jest fajne, ale trza remontować i pali dużo, 3.0TDI jest fajne mało pali-problem dużego spalania zażegnany ale kosztowniejsze w zakupie potem w eksploatacji no i nie każdy lubi Diesla. Jeśli ktoś czegoś nie spróbuje nie wie co z tego wyjdzie i jak to jest. Wojtek po jakimś czasie będzie mógł na pewno coś na ten temat napisać. Trzymam kciuki za ten projekt. Dla ciekawości powiem, że moje b3 coupe quattro waży 1300kg bez tylniej kanapy i klimy + przednie fotele kubły mirco . Nie zrywałem jednak żadnych wygłuszeń, mat itp. Reszta wszystko seria, nie mam też żadnych innych lekkich elementów. W aucie 2.2T + chips na powiedzmy 280-300KM, zrobiło czas 12.9 ET. Ciekawy jestem bardzo, jaki czas ET zrobi twoje 3.0TDI po samym chip tuningu. Jakby nie było auta bardzo bliźniacze, różniące się silnikiem. Jeszcze raz trzymam kciuki, do zobaczenia kiedyś na jakiejś kresce może
![]() -------------------- Audi 20V Turbo Quattro
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 August 2003 Skąd: krakow ![]() |
znowu po kolei :
staszek: wiem ze z silnikiem mogą być różne przejścia klapy w kolektorach, wtryski ...pożyjemy zobaczymy, DPF nie ma budżet ...przerabiałeś eske wiesz ile to kosztuje raczej nie było taniej ![]() puki co na serii jest fajnie ...reakcja na gaz i Nm który się wtedy pojawia zdaje egzamin, ze sprzęgła kopać nie trzeba TJung: wiem ze nie wierzyłeś ![]() ![]() Melman: skrzynia to 01E A4 b6 1 i 2 dość krótkie i nie bardzo jest co z tym zrobić 6 będę chciał zmienić na dłuższe, a co do silnia wiem że nie jest bardzo skomplikowany chwile z nim już obcuje "to tylko silnik' ![]() olozwirski: dzięki, tamten silnik + buda ważył 1190kg teraz jest 140kg więcej + skrzynia dłuższa, myślę że po programie przy mocy ~300KM ~12,5s pojedzie dżordżyk: zawsze chętnie sprawdzę coupe quattro2.2T vs coupe quattro3.0TDI może w ten sposób odpowiemy na pytanie czy moment obrotowy w średnim zakresie nie ma znaczenia przy ściganiu ![]() Dzięki wszystkim za zainteresowanie i miłe słowa PS hamulec się w miarę ułożył i coraz częściej jazda bokiem się zaczyna .... wiec dzień chipowania nadchodzi wielkimi krokami ![]() -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 15 November 2002 Skąd: Krakow ![]() |
Gratulacje - wreszcie - ja tez nie wierzyłem do końca...
![]() Co do projektu - są Fani marchewki inni pietruszki - Voj2s jest fanem Diesla i w tym kierunku działa - wiadomo że S2 przy takim nakładzie pracy pojedzie lepiej w końcu to benzyna ![]() ![]() Co do kosztów - pamiętajcie - że Voj2s robił ten projekt nijako przy okazji - mechaniką zajmuje się na codzień - wiec koszty ma trochę inne niż przeciętny zjadacz chleba ale sam jestem ciekawy - gdybym przyjechał z takim nadwoziem powiedzmy z silnikiem 2,3 quatro i zostawił go u ciebie mówiąc: - kiedy będę mógł odebrać dokładnie takie auto jak Twoje i ile kasy przywieźć? ![]() ![]() PS. Diesla na codzien tez niestety mam ![]() -------------------- Szukam koni.........
......mechanicznych wystarczy WW <!-- s;) --><!-- s;) --> BMW E36 M3 3.2 SEDAN |
|
|
![]()
|
|
poskładanie tego samochodu a poskładanie kolejnego to 2 różne światy , na pytanie ile nie odpowiem bo nigdy tego po raz drugi nie zrobię (przynajmniej dziś mi się tak wydaje)
![]() a co do marchewki itd .... nie jestem fanem diesla uważam ze na co dzień tak jest przyjemniej ...dzis zmierzone 80-160 na 5biegu 10,5-11sek ... to ma trochę ponad 200KM -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: stąd ![]() |
staszek: wiem ze z silnikiem mogą być różne przejścia klapy w kolektorach, wtryski ...pożyjemy zobaczymy, DPF nie ma Melman: skrzynia to 01E A4 b6 1 i 2 dość krótkie i nie bardzo jest co z tym zrobić 6 będę chciał zmienić na dłuższe, a co do silnia wiem że nie jest bardzo skomplikowany chwile z nim już obcuje "to tylko silnik' ![]() Na klapy jest patent, a w zasadzie jest firma, która ma patent i daje bodajże dożywotnią gwarancję. Mam ich kolektory od roku i jest bajka. Seryjna skrzynia od 3,0TDI (bodajże 0A3) ma ten sam problem. Ale 6 jest chyba w miarę długa... -------------------- 3,0tdiq
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 15 April 2010 Skąd: Lublin Czechów ![]() |
W jaką moc i Nm będziesz celował? Sprzegło oryginał organik ?
|
|
|
![]()
|
|
Seryjna skrzynia od 3 jest dość długa, zależy mi na takim ze stopniowaniu skrzynia aby optymalnie przyspieszać 0-180 może 0-200 i mieć 6-tke typowo autostradową
Co do KM i Nm raczej nie celuje chce zrobić ile się będzie dało ... pewnie 600-650Nm możliwie długo, >360KM było by mocno satysfakcjonujące ale hamownia to zweryfikuje ![]() ![]() -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, z tego co się orientowałem sprzęgło przynajmniej w silniku 3.0TDI 239-240KM znosi zdaje się 750NM. Informacja od COWBOYa, chyba, że coś przekręciłem.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
ja mam przynajmniej na razie sprzęgło z silnika 233, czy w wersji 240KM jest już ta nowa skrzynia 0BX?? i to przesunięte kolo zamachowe ??
z zewnątrz samochód prezętuje się tak: ![]() ![]() -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
White is the new black
![]() ładny kociak ![]() ![]() -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
Rewelacyjnie to wygląda z zewnątrz.
-------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Witam, z tego co się orientowałem sprzęgło przynajmniej w silniku 3.0TDI 239-240KM znosi zdaje się 750NM. Informacja od COWBOYa, chyba, że coś przekręciłem. Pozdrawiam. ale sprzegło z A5 lub A4B8 czyli od skrzyni 0B3, tak jak Wojtek napisał jest to 2 tarczowe sprzegło 2x224mm i rzeczywiscie bez stękania znosi 750NM od 1800 rpm Auto wygląda mega fajnie taki białas z czarnym, dorobic kawałek listwy i jakos te felgi nie pasują i bedzie miodnie ! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Zwykle nie piszę o wyglądzie ,ale fele na czarno i kot
-------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland