![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 07 August 2003 Skąd: krakow ![]() |
Takie coś czeka na włożenie seryjne gtb ma 44,5 mm inducer ta ma 46.8, z kolei seryjne kkk VB50 które jest obecnie ma 43mm
![]() wiec jestem dobrej myśli i hamulce się przydadzą ![]() -------------------- ... soon
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Gratuluje. Również czekałem na to od dawna. Tak jak nie lubię diesli, tak sam bym coś takiego przygarnął
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
Mnie to najbardziej zniszczyla masa tego pojazdu
![]() -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
Fajnie ze projekt skończony ale dla mnie jest cały czas bezsensu. Diesel to diesel...co z tego ze ma srylion nM od 1500 jak nie ma dzwięku prawdziwego 2.2turbo i kręci się do 5 tysi......mozliwosci tuningu 2.2 tez się kończą baaardzo daleko...mozna wszystko ale ja dalej zostaje z przekonaniem ze to taka sztuka dla sztuki a argument ze Ci to auto pali 6/100 to żaden..będziesz nim w trasę jezdził? szczególnie jak zapakujesz tam wydech, obniżyłeś wagę więc jest głośno jak cholera itd. Co do wagi to też żadna rewelacja..1350kg wazyło moje S2 z zestawem RS2 które miało full tapicerke, wzmacniacz w bagazniku i skrzynkę basową..do tego z klimą, wspomaganiem itd...jedynie co miałem zrobione to lekką maskę i przednie błotniki...mysle ze z tym lekkim modem moja eska latała i tak lepiej niż Twoje 3.0 tdi po programie....
Nie wiem tak naprawde do czego ma służyć to auto ale jeśli Ty jesteś zadowolony to tak naprawdę najważniejsze. -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
prnit: to jeszcze napisz jakie miałes kola(waga) i hamulce w esce oraz skrzynie i porownamy te samochody "na porzadnie" ok ??
![]() -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 02 May 2009 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
print: to jeszcze napisz jakie miałes kola i hamulce w esce oraz skrzynie i porownamy te samochody "na porzadnie" ok ?? ![]() Żadna tajemnica. Koła Superlaggera 17'' cali, hamulce przód z porsche te mniejsze na trochę powiększonej tarczy...skrzynia seria manual z silnikiem 3B. -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
różnica w wadze skrzyni 7kg na moja niekorzyść
twoja tarcza hamulcowa ważyła max 10kg moja wazy 12 i mam zacisk cięższy prawie 1kg(o ile miales zaciski z 911T) kolejne 6kg twoje kola ważyły max 17kg moje 24 ...28kg miałeś lekka maskę i błotniki ja ich puki co nie mam czyli pesymistycznie 20 a jak miałeś to przyzwoicie zrobione 22-24kg hamulce z tylu mam ok 8kg cięższe niż seryjne w sumie ok 70kg wiec poczekaj aż zrobię porządek z kolami , maska , błotnikami i paroma pierdołami które nie są jakie bym chciał i chętnie pokaże Ci piękny tył starego coupe z dieslem <peace> ![]() ![]() co do głośności fakt bez żadnego tłumika jest powyżej 130 średnio fajnie jeden dobry załatwi sprawę -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
luzik, napisałem swoją opinię, po to jest forum. Tak jak dopisałem na końcu to Tobie ma to auto sprawiać frajdę więc jeśli tak jest to spoko. Co do konfrontacji zapraszam do W-wy tyle ze Evo to dla mnie auto na codzień więc nie zamierzam nic z wagą kombinować....waży 1450kg przy ok 380KM. Koniec OT.
![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Nie no nie obrazaj Wojtka "ok 380KM" evo
![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
moje audi tez było składane jako samochód na codzień, ono ma kompletny środek wszystkie dywany i tapicerki kanapę itd
![]() -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Jasło ![]() |
pamietam jak zalozyles temat to pomyslalem, ciekawe kiedy wyjedzie, no i wreszcie nadeszla wiekopomna chwila
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 June 2008 Skąd: OSTROLEKA ![]() |
Takie coś czeka na włożenie seryjne gtb ma 44,5 mm inducer ta ma 46.8, z kolei seryjne kkk VB50 które jest obecnie ma 43mm ![]() wiec jestem dobrej myśli i hamulce się przydadzą ![]() Seryjne kolo kompresora GTB 2260 ma srednice 44,5/60 ile ma ta hybryda 46,8/63mm? -------------------- Corsa A c20let ET 12.26
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Gliwice ![]() |
Gratuluję uruchomienia auta. Jeśli można spytać - wtryski zostaną seryjne czy planujesz zmienić na coś wydajniejszego?
-------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 07 December 2012 Skąd: wrocław ![]() |
Bedziesz uzywal auta jako DD? Czy tylko do upalania? Szkoda zeby malo jezdzilo skoro spalanie jest na poziomie starego 2.5tdi r5 wiec mozna cieszyc sie fura na codzien. Mysle ze konforntacja z S2 nie ma sensu przy tak duzym dieslu.
|
|
|
![]()
|
|
46,8/60
tak samochód będzie używany na codzień chyba ze ilość awarii mnie z tego pomysłu wyleczy ![]() -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
Gratuluję uruchomienia auta. Jeśli można spytać - wtryski zostaną seryjne czy planujesz zmienić na coś wydajniejszego? powiedz ktore?? a juz ide sprawdzic ile jest w swince ![]() -------------------- ... soon
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 30 June 2008 Skąd: OSTROLEKA ![]() |
bedzie lekka powinna wstawac podobnie do seri
![]() -------------------- Corsa A c20let ET 12.26
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
moje audi tez było składane jako samochód na codzień, ono ma kompletny środek wszystkie dywany i tapicerki kanapę itd ![]() Nie myślałeś ,żeby w zegary włożyć bordcomputer od np: 2,5 TDI?? Dla mnie jest to ideał dupowozu ....z momentem 600-700Nm 6 biegowej skrzyni napędem na 4 koła i spalaniem do ok 10l/100km- ideał . V6 TDI na "luźniejszym " wydechu brzmi dobrze ...dźwięk silnika na wolnych przypominający stary kuter też jest ok ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 08 December 2004 Skąd: zakopane ![]() |
Projekt fajny ale ten silnik mnie przeraza , mam takiego rodzynka w rodzinie( a6 quattro) i jak nie pdf , to klapy kolektora , to zas wysypal sie nastawnik turbiny , i do tego z 12 na miescie nie chce zejsc . A najbardziej zabolalo jak 3.2 cdi z przebiegiem pol miliona powyzej 120 zjada go jak chce
![]() ![]() PS: liczyles tak mniej wiecej koszt calosci projektu ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 23 August 2025 - 16:56 |