![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 15 January 2007 Skąd: warszawa ![]() |
Korona nie dopisałem siatka jest 60mm generalnie cały wydech jest 60mm pod koniec lekka zwężka 55mm,zadatowałem od mercedesa sprintera siatka też pochodzi od tego modelu, pod autem też jest jeszcze jedna siatka. Odpręża się po to żeby więcej dmuchać no i silnik więcej wytrzymywał. Po tym wczorajszym odpaleniu ręce mi opadły jak usłyszałem jak to chodzi, znowu godziny ślęczenia nad szukaniem igły w stogu siana. Muszę naładować bateryjki żeby podejść do tematu na spokojnie i ze świeżym umysłem żeby być efektywnym jak na razie nie mam pomysłu od czego zacząć.
POZDRO ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Uporałem się okazało się że to błahostka, wtyczka na pierwszym wtrysku była nie dopięta poluzowałem zaworki na 0,40 i jest ok. troszkę klepie ale sobie tak pojeździ a potem się ścieśni. Uporałem się z ty a wyszło następne szydło z wora, leje się z pod dekla rozrządu z pod kopułki. Nie dolega tak jak powinno bo są dwie uszczelki i przekładka, i obudowa troszkę wystaje ponad głowicę i jest lipa trzeba troszkę opuścić dekiel bo i simeringiem od wałka rozrządu pod kopułkę ponieważ dekiel za wysoko i nie przylega równo do wałka, jak nie urok to sraczka, czasami się zastanawiam czy kiedy kolwiek to będzie działać jak należy.
Tu jakiś filmik z uruchomienia po jeździe testowej jak się coś wystroi to wsadzę jak to jedzie, jak by co to wybaczcie bo pierwszy raz wsadzam film na forum. http://www.youtube.com/watch?v=uw2wDjMm1j8 POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 13 November 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
chyba zaczęło jechać bo upalałeś nieźle ją dzisiaj
![]() składam swojego tak więc nie zkiluj jej za szybko to zobaczymy jak jedzie -------------------- www.monsterstodola.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 30 May 2007 Skąd: W-wa ![]() |
jedrus trzyma kciuki i mam nadzije ze wychustasz gula staszkowi, mysle ze nie zaleznie od efektu i tak bedzie robic robote
-------------------- Świat Się Kręci Na Momencie...
Superb III E30 325tTi |
|
|
![]()
|
|
Więc dziś z Zibim122 wystroiliśmy na 0.8b jest zajebiście wszystko gra nie grzeje się nie wywala płynu i generalnie jest ok, ale jak by to było bez przygód zaczęło zwalać przewody z dolotu jak się na odcińce przytrzyma i poprawie np. 3. Generalnie jestem zadowolony nawet bardzo pojechaliśmy wróciliśmy nic się nie wydarzyło, na 4 biegu budzik zakrywa można powiedzieć prawie 220kmh, ciekawy jestem ile wypluje, udam się na hamownię jak tylko się uporam z autem żony bo troszkę narozrabiała i tam mam nie oczekiwane wydatki. Troszkę trzeba średnie obroty doszlifować bo tak czasami potrafi się przydławić. Panowie po dzisiejszym dniu mogę śmiało powiedzieć że warto było tyle z tym walczyć z tymi przeciwnościami nerwy puszczały nie raz i nie dwa ale radość z dzisiejszych jazd bezcenna. Hehehehe jak tylko udam się na hamownie to od razu się pochwalę nawet jak nie będzie czym się pochwalić to pokażę.
POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 26 September 2006 ![]() |
gratulacje
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 03 February 2007 Skąd: Grudziądz/Gdańsk ![]() |
No nareszcie. Brawo Jendrek. Jeden z niewielu tematów, które od samego początku obserwowałem. Gratuluję wykonanej pracy i samozaparcia
-------------------- Było M52TUB28
Jest OM 642, M62B44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Czekam za wykresikiem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 16 April 2009 Skąd: Krakow-Norwich ![]() |
musze ci pogratulowac czytalem ten post na prawde z zachwytem gratulacje Jedrek
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 06 January 2005 Skąd: warszawa ![]() |
WYKRESIK już jest ??!!.........
-------------------- IC TUNING DIVISION :
www.ictuning.pl |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 03 February 2007 Skąd: Grudziądz/Gdańsk ![]() |
I wrzuć jeszcze jakiś filmik jak to się zbiera
![]() -------------------- Było M52TUB28
Jest OM 642, M62B44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: z Ridaz-Unit ![]() |
przeczytałem to wszystko i respect
![]() ![]() -------------------- History:
Nismo S13 1.8t ~220HP Nismo Sunny SR20DE ~160HP Uno turbo 1.3 ~160HP :D |
|
|
![]()
|
|
Witam niestety wykresiku nie ma, ale za to jest do sprzedania jednostka napędowa czyli silnik, skrzynia, łapy, turbina(do regeneracji nie cieknie tylko luzy) to co pod maską , bez ecu mastera i westgate tak to sprzedam wszystko co potrzebne do swapa
http://allegro.pl/item633584772_silnik_bmw_e30b35_turbo.html POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jeśli można wiedzieć dlaczego sprzedajesz ? Może być PW.
|
|
|
![]()
|
|
Żadna tajemnica turbina się skończyła przy 1.5b było bardzo ciekawie hehehe działo się troszkę, korci mnie troszkę jaki wynik na hamowni by wyszedł. Dlatego chcę sprzedać bo już kupiłem inną jednostkę do turbowania i chciałbym jakąś kaskę wycofać z tego. Jak ktoś jest chętny to zapraszam na PW cena nie jest ostateczna to jest cena do negocjacji silnik jest sprawny ma się dobrze. Nie chcę mi się inwestować w turbinę bo i tak miał bym zamiar sprzedać ten silnik bo już mam inny i wszystko co potrzeba, jak sprzedam ten to dopiero się wezmę za resztę znaczy za następny silnik. Generalnie istnieje tez opcja zakupu tej jednostki jako wolno ssącej bez kolektor i turbo, żeby było ok. to trzeba by było wyjąć przekładkę skręcić i smigać na pewno by było spoko bo głowica jest nówka generalnie jak by ktoś był zainteresowany to czekam na propozycję każda opcja jest możliwa.
POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
1.5 bara ładnie żeś dmuchał w ten silnik. Co teraz uturbiasz ?
|
|
|
![]()
|
|
Jak poturbuje to pokażę, oblatany temat
POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
Witam mała niespodzianka miało być sprzedane a tu przeróbka od nowa, znaczy zbudowałem wszystko raz jeszcze od nowa z nowymi pomysłami i wydaje mi się że wyszło nieźle. Został od nowa kolektor wydechowy zbudowany (stalowy), przepustnicę przerzuciłem na drugą stronę (żeby uniknąć tych magicznych zawijasów), doszła inna turbina większa i podobno lepsza HOLSET HX 35, nowe IC znaczy inne drugie tyle grubszy przerobiłem puszki z plastikowych na alu z wejściem i wyjście o tej samej średnicy naprzeciw siebie( zero zbędnych zawijasów), nowy dolot o średnicy przepustnicy 77mm od turbo do IC i od IC do przepustnicy o takiej samej średnicy. Dolot został zbudowany naj prościej jak się dało (bez zbędnych zawijasów i zakrętów w ostre 90 stopni). Powstał nowy wydech od turbo do końca o jednakowej średni 65mm. Łączniki silikonowe o średnicy 77mm firmy PROSPORT(cena dobra a wykonanie też ładne) generalnie wszystko zbudowałem od początku mam nadzieje że da wymierny wynik do nakładu pracy. Kilka zdjęć na koniec jak to wyszło, strojenie w najbliższym czasie. Dziś auto wyjechało przejechałem około 50km nic nie odpadło nic się nie urwało generalnie jestem zadowolony z efektu.
Tak zacząłem robić nowy kolektor(łatwo nie było to pozawijać dopasować i zmieścić między silnikiem a podłużnicą. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak wyglądało po pierwszej przymiarce turbo ![]() IC na gotowo ![]() Jedna część dolotu zrobiona ![]() Tak w całości ![]() Od tego zacząłem wydech ![]() ![]() ![]() ![]() Taki efekt końcowy ![]() ![]() ![]() Ciąg dalszy nastąpi POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 20 March 2008 Skąd: Złotokłos/Piaseczno ![]() |
Ło la Boga
![]() -------------------- Skyline GTR- drift spec
Haltech EMS sprzedaż - instalowanie - strojenie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
Ile cali wydech? Bo jak na 3,5 turbo to wydaje się skromny (ale to może złudzenie...)
edit: już wiem 65mm co nadal wydaje mi się za ciasno -------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 13 September 2025 - 18:03 |