![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Brawo jędrek, pakuj ecumastera, jest przyjaźniejszy nisz smt mam nadzieję, że strojenie da wam dużo satysfakcji. Projekcik ucichł, ale wiedziałem, że nie umarł ! To jest to ! własnymi ręcoma
![]() Montujcie mafa, wtryski i po strojeniu świniaka koniecznie daj filmik ![]() Gdzie robiłeś podkładkę pod turbo i z czego ?z miedzi ? pozdro ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 15 January 2007 Skąd: warszawa ![]() |
Dzięki panowie , elton tam zaczeła moja zajawka na turbo znaczy oglądając filmiki i te szwedzkie najbardziej mi podeszły ogromny IC i ogromne turbo . Muszę wam zdradzić jedną tajemnice turbo zakładam z dwóch powodów po pierwsze więcej mocy po drugie dźwięk który temu towarzyszy czyli z BLOW OFF I WG coś pięknego. Już nabyłem taki jak ma korona i Zibi122 z resztą nabyłem od niego i powiem jedno u Zibiego122
w UNO jest ten dźwięk przepiękny no i do tego jedzie konkret . Dziś Zibi122 ogarniał e36 m50b25 na kutym tłoku z doładowaniem 1bar jest tam problem taki że za duże wtryski i leje ale po całym dniu zmagań zaczęło latać no i powiem że konkret i to dodatkowa mobilizacja na dokończenie potworka mojego w sobote lub w niedziele wrzucę jakieś fotki napiszcie co interesuje to zrobię fotkę i już. Driftman dorabiałem uszczelkę miedzianą na jelonkach nie pamiętam ulicy ale jak trzeba będzie to podjadę i zerknę niema problem , może nawet w aucie mam wizytówkę. POZDRO |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 18 August 2006 ![]() |
Respekt, za to że dociągnąłeś to do końca SAM, to sie ceni. Czekam na video on borard
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 16 June 2008 Skąd: TheDark ![]() |
a wiiec moj zestaw pytan
- gdzie umiesciles dodatkowy wtrysk? zamiast siodmego wtrysku w kolektorze? - zmieniales pompe paliwa? - glowice masz od M30B28 czy serie od 3.5? - odprezales jakos silnik? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
a wiiec moj zestaw pytan - gdzie umiesciles dodatkowy wtrysk? zamiast siodmego wtrysku w kolektorze? - zmieniales pompe paliwa? - glowice masz od M30B28 czy serie od 3.5? - odprezales jakos silnik? Nie bedzie 7 wtrysku tylko 3 dodatkowe. Są około 50 cm od przepustnicy co zreszta widac na fotkach. Pompa jest mocna 200l/h powinna starczyć. Silnik seria. stopień spreżania to 9,1:1 a wiec po co odprezać. -------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 24 February 2008 Skąd: Jastrzębie Zdrój ![]() |
I gitara teraz tylko strojenie i jakis wykres co? Zarzuc filmik jak bedzie cacy
![]() |
|
|
![]()
|
|
Z planów na dziś tylko wydech udało się zrobić nie miał mi kto pomóc przytrzymać i sam to robiłem i tak kur.... mi nie szło zeszło się jak bym nie wiem co robił . Z góry dziękuję Zibiemu 122 za tłumik końcowy już zamontowany pierdzi ładnie. Parę fotek
![]() ![]() ![]() [IMG] [URL=http://imageshack.us] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brat zdecydował żeby ujawnić co to za model HEHEHEHEHEHEHEHEHe ![]() [URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=167&i=dsc00043fg9.jpg][IMG] POZDRO ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
Czytam temat i zastanawia mnie jedno. Dlaczego dodatkowe wtryski zamiast instalacji większych?? Przecież nie będzie zabawy w jakieś cudowne strojenia by grabowski tylko będzie świnia, to chyba logiczniej (dla mnie) byłoby zamontowanie wydajniejszych wtrysków.
Wytłumaczcie bo nie rozumiem ![]() -------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]()
|
|
koszta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
Czytam temat i zastanawia mnie jedno. Dlaczego dodatkowe wtryski zamiast instalacji większych?? Przecież nie będzie zabawy w jakieś cudowne strojenia by grabowski tylko będzie świnia, to chyba logiczniej (dla mnie) byłoby zamontowanie wydajniejszych wtrysków. Wytłumaczcie bo nie rozumiem ![]() Jak liczy się każdą złotówkę to wtedy to jasne. Dodatkowe seryjne wtryski można mieć za friko, zas większe od seryjnych kosztują od 600zł (w przypadku tak dużego silnika 6cyl). |
|
|
![]()
|
|
Właśnie koszta chyba że masz za jakieś 3 może 4 stówki do sprzedania to ja chętnie kupię , a poza tym jak byś czytał uważnie to byś przeczytał że z powodów finansowych nie będzie większych tylko dodatkowe . Nie wykluczam zmiany na większe tylko najpierw muszę się uporać ze wszystkim a na dodatkowych na razie też pojeździ i będzie dobrze.
POZDRAWIAM ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 01 September 2006 Skąd: okolice LBN ![]() |
ok rozumiem, myślałem, że może ma to jakieś znaczenie techniczne, a tu chodzi o to co zwykle
![]() Udanego strojenia i czekamy na efekty ![]() -------------------- _http://wojciechkulbaka.ownlog.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 30 May 2007 Skąd: W-wa ![]() |
jendrus dawaj dawaj, jak wiecz piekarnia tez juz prawie skonczona wiec bedzie trzeba ustawic fury na jakies swistanie:))
![]() -------------------- Świat Się Kręci Na Momencie...
Superb III E30 325tTi |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
Jedrek e-30 - a jakiej wydajnosci potrzebowal bys?
moze cos sie da zrobic jak wroce do kraju za niedlugo ![]() -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
pewnie 440 minimum
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
440cc? w seri sa zdaje sie ze niecale 200cc.
pewnie 330 wystarcza albo 370cc -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
te wtryski to powinny raczej siedziec pod katem 45 stopni w kierunku do przepustnicy aby paliwo szlo z fala powietrza
a ten japs tlumik troche tam niepasi -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
440cc? w seri sa zdaje sie ze niecale 200cc. pewnie 330 wystarcza albo 370cc 330 to mysle ze swiat i ludzie. Po za tym np łatwiej bedzie wytroić silnik na dodatkowych wtryskach niż na dużych bo na 440 jestp problem z wolnymi obrotami i jazda na podciśnieniu powoli. -------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 21 December 2002 Skąd: Płock ![]() |
te wtryski to powinny raczej siedziec pod katem 45 stopni w kierunku do przepustnicy aby paliwo szlo z fala powietrza a ten japs tlumik troche tam niepasi Zgadzam się. Wtryski powinny być pochylone a nie lać na sciankę. Tłumik też trochę nie pasuje ale skoro to home made to trzymam kciuki za projekt -------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
Ostatnie projekty :2 X BMW M3 3.0 Turbo ,Audi A3 1.8T,Seat Ibiza 1.8T, 2XBMW 325 Turbo, 2xAudi S3, 6xBMW E46 330i + 325 Supercharged by MTG wiecek1@neostrada.pl gg 5424844 Sportowe układy wydechowe,uturbianie aut,instalacje kompresorów... |
|
|
![]()
|
|
Panowie tłumik jest taki bo mi się podoba a nie dlatego że go dostałem (podziękowania dla Zibiego122 za tłumik) bo chciałem kupić taki sam . Co miałem zamontować jakieś dwie rurki czy jakiś z eliptyczną z końcówką taki mi się podoba i ja uważam że jest ok i dobrze wygląda . Zobaczymy jak będzie wychodzić z tym strojeniem jak nie będzie dawoło rady to ustawie pod kątem . Wzkurczak jeszcze w czwartek latałem z Artkiem piekarnią daje rade bym powiedział bost narasta stopniowo i płynnie przyrasta moc i sposób w jaki to się dzieje jest według mnie zajebisty .
POZDRO ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 13 September 2025 - 18:03 |