![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
CYTAT tyle częsci kasy i roboty ale mocy mało. hmm i powiedzial to Rookie hmmm. projekt jeszcze nie skonczony jak widac. do tego nie kazdy leci tylko na max cyferki. ten samochod jest zrobiony z glowa, wszystkie czesci byly przemyslane zeby po przerobkach dluuuugo jezdzil. napisz po skonczeniu projektu a nie w jego trakcie. SID co to za felgi sa na fotce? i kiedy wycieczka na poprawki programu? udalo sie cos z kolem zrobic/przerobic? -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 03 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
To powiedz czym jezdzisz co zrobione ?
Zazdrosc straszna rzecz -------------------- WWW.SPORTMILE.PL - TUNING SERVICE
WWW.CARMILE.PL - PREMIUM AND EXOTIC CARS SERVICE / BLACHARSTWO LAKIERNICTWO / PROFESJONALNE PRZYGOTOWANIE AUT DO SPORTU ADRENALINE MOTORSPORT WARSAW OUR HOBBY |
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
To powiedz czym jezdzisz co zrobione ? Zazdrosc straszna rzecz Pomijajac ten fakt, to sa auta, w ktorych wystarczy przydrutowac turbo, jakas rzezba z elektronika i jest duzo koni wzgledem serii. Tylko w przypadku s4 to troche jest problemow, min miejsce, elektronika i nawet jakby chcial przydrutowac to sie nieda za bardzo ![]() ![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
CYTAT SID co to za felgi sa na fotce? i kiedy wycieczka na poprawki programu? udalo sie cos z kolem zrobic/przerobic? felgi to repliki RS4 z ET30 i 18' (ciężkie) ale na foto bez dekielków (są w bagazniku ![]() szukam innych felg 18' i nie wiem jakie wziaść auto jak dorwe lawete idzie w ten piątek do wrocka, bede wiedzial w czwartek co i jak koła nie dotykałem- brak czasu, narazie sie nie spieszy mi a co do stwierdzenia kolegi rafal_79 to jak by czytał cały temat to by wyczytał iż z sam kupowałem części - znalem ich cene, znalem cene roboty i celowałem w 400 - 450 KM, mam już 410 KM, auto jezdzi wiec cel zamierzony osiagniety -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 20 February 2008 Skąd: śląsk ![]() |
I wielu wierzy ,że będzie 450PS, ja Ci tego życzę, a i oczywiście zazdroszczę troszkę
![]() -------------------- S4 B5 AVANT 310 PS i plany......
|
|
|
![]()
|
|
auto trafiło wreszcie do Jetronik'a i czeka na strojenie
na foto widac auto STAN'a ale i tak to moje bedzie pierwsze strojone bo pierwszy przyjechałem ![]() ![]() do wrocławia miałem 450 km a średnie spalanie wyszło mi 10,5 l przy predkościach 120-180 km/h ![]() coś mało -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 27 September 2006 ![]() |
auto trafiło wreszcie do Jetronik'a i czeka na strojenie na foto widac auto STAN'a ale i tak to moje bedzie pierwsze strojone bo pierwszy przyjechałem ![]() ![]() do wrocławia miałem 450 km a średnie spalanie wyszło mi 10,5 l przy predkościach 120-180 km/h ![]() coś mało Ja Też takie mam ![]() Ja na początku myślałem, że komputer pokładowy ma przekłamanie, bo w normalna S4 paliła mi więcej na trasie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 20 February 2008 Skąd: śląsk ![]() |
Czy coś wiemy więcej w projekcie SID-a?
-------------------- S4 B5 AVANT 310 PS i plany......
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
tak, dwudniowa walka przyniosla dobre efekty... ale to jeszcze nie ostatnie słowo ale w tym temacie powinien wypowiedziec sie wlasciciel i ekipa strojąca...
-------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
mnie cos doszly sluchy o 430 koni ?
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 30 December 2006 Skąd: Otrębusy ![]() |
Na jakim ciśnieniu ?
-------------------- [b]RS4[/b]
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 14 September 2006 ![]() |
mnie cos doszly sluchy o 430 koni ? ![]() Ciekawi mnie czy te 430KM to jest max co dało sie na tym setupie zrobić czy poprostu SID stwierdził że, tyle wystarczy ? Moim zdaniem jesli po tak bardzo doinwestowanym projekcie nie da sie wiecej niż 430KM to chyba nie warto , zdaje sobie sprawe że te tłuste 430KM jest dobrym osiągnięciem bo jak by nie patrzeć seryjnie auto miało 265KM( tuner bez wątpienia stanoł na wysokości zadania ) ale czy nie lepiej było odrazu kupic RS4? , troszke rozmawiałem z SID-em i szczeże powiem żę otwozył mi oczy sam mam już kilka gratów do swojego S4 ale postanowiłem że sprzedaje mojego esa i kupuje RS4 oczywiście nie u nas bo ceny są chore , u "niemców" RS4 jest chyba ze 30 na sprzedaż obecnie wiec jest z czego wybrać jako ciekawostke mozna podac że za kwote 100 000zł mozna kupić gróbe 550KM - RS4 z 2001r , a najtańsze zaczynają sie bodaj od 14000 euro oczywiście całe. Prosze nie odbierać mojego posta zle nie mam nic złego na myśli, jestem troszke zaskoczony że jest tylko 430KM chociaż zdaje spobie sprawe że auto pięknie zapierd... -------------------- 2004 wice mistrz Polski w klasie turbo
2009 1 miejsce Gecko Cup Street RWD 2 miejsce Gecko Cup King of Street 2010 1 miejsce Gecko Cup Street RWD 1 miejsce Gecko Cup King of Street |
|
|
![]()
|
|
jak to zwykle bywa wystepują problemy i auto nie jest do konca wystrojone - brak wykresu
co prawda koncowy etap strojenia to własnie wykres i to własnie wtedy filtr powietrza pękł i uszkodził przepływke a zę przepływki brak na miejscu to czas robi swoje auto jest do odbioru, moc 430 KM i 500 Nm na seryjnym kompie ! Auto ponoć "ciągnie" dużo dużo wyżej niż RS4 ale za to nieznacznie pózniej sie wkreca od dołu auto najpózniej odbiore w środe i wtedy wiecej napisze niebawem też foto na nowych hamulcach MOVIT 342 mm (pasuja pod orginalne fele 17'' S4) lub RS6 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 29 November 2007 ![]() |
no to sid w takim razie nic tylko zcekac ze pokazesz sie w Rzeszowie 15 czerwca na kresce i pokazesz jak jedzie s4??
szkoda by bylo chyba miec zawody u siebie w miescie i nie wystartowac nie? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 26 September 2005 ![]() |
jesli S4 ma rzeczywiscie te parametry i kierownik bedzie umial ogarnac auto to powinien masakrowac RS4...
RS4 tylko lepiej wyglada ![]() |
|
|
![]()
|
|
15 czerwca raczej mnie nie bedzie w Rzeszowie - bede za granica
1/4 mili jest mi obca i raczej nie bede mial nigdy okazji sie sprawdzic auto budowalem z mysla o jezdzie na publicznych drogach dla wlasnych celow RS4 jest o prawie 100 kg cieższa od mojej a co kupna RS4 a robienia mojej to juz sie wczesniej wypowiadalem Dodane 4.06.2008 Auto wczoraj odebrałem i zrobilem 450 km (280 km autostrada) wrażenia - banan na twarzy ![]() moc 430 KM i 500 Nm przy 1,5 bar auto ciągnie do 6700 obr/min dużo wiecej niz RS4 ale za to troche póżniej sie wkręca jazda powrotna z prędkoscia 200-220 km/h była przyjemnościa 20 min po odebraniu auta byłem zatrzymany przez Policje na sygnałach skonczyło sie tylko upomnieniem za brak rejestracji z przodu ![]() teraz czeka mnie troche roboty, założyc nowe hamulce, przestawic zawieszenie, nowe koła szersze (kłopoty z trakcja) przez 2-3 miesiace jezdze i zobacze czy wejde w wieksze turbo i kute tloki czy zostaje Dziekuje Maćkowi i Adamowi z Sportmile za prace nad S4, pewnie sie spotkamy poniwnie w zimie ![]() Bobikowi i całej firmie Jetronik za walke z S4 ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 12 September 2025 - 16:44 |