![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 07 December 2007 Skąd: Śląsk, Katowice ![]() |
Witam
Czy jest jakiś tor na śląsku (w pobliżu Katowic) gdzie można by było sobie urządzić małe czasówki?? Chodzi mi o coś na wzór Wyrazowa koło Częstochowy. Pozdr. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 31 January 2005 ![]() |
Pozwole sobie na doczepienie się do tematu: czy jest cokolwiek (choćby jakiś większy tor kartingowy) w okolicach Krakowa?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Tychy - tor testowy Fiata (tzn to obiekt toropodobny, ale z niezłą nawierzchnią)
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 18 October 2007 Skąd: malopolska ![]() |
Tomekk a orientujesz sie jak jest z wejsciem?
da sie z kims cos zalatwic, zaplacic za wstep etc Gdzie on sie dokladnie znajduje ? pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 May 2004 Skąd: http://fightboxing.pl/ ![]() |
Da się załatwić, bo są tam organizowane imprezy cykliczne przez Automobilklub Ziemi Tyskiej. W temacie poniżej jest nawet stamtąd filmik Rówież 4turbo tam organizowało imprezę, więc można uderzać do Marcina lub Azraela po szczegóły.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 06 September 2003 Skąd: B-B ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 14 August 2005 Skąd: dark side of the moon ![]() |
CYTAT Chodzi mi o coś na wzór Wyrazowa koło Częstochowy. CYTAT jeszcze jest pod Czestochowa na Wyrazowie W siemianowicach można jeszcze wynająć tor szkoleniowy policji.. Robert z granatowej E30 tam chyba latał kiedyś -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
okolice wroclawia tez maja "tor"
-------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 01 July 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Chłopcy driftowcy trenują w Jelczu, we Wrocławiu jest tor "Rakietowa" i na niskich łąkach
![]() -------------------- QUATTRO ist fur sissies
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 05 January 2008 Skąd: Cieszyn ![]() |
Wybaczcie Panowie, że odkopuję średniowiecznego kotleta..
Czy odnośnie torów bądź miejscówek na śląsku coś sie zmieniło? Czy może jakieś miejscowki otwarto bądź jakieś zamknięto? Może ktoś sie orientuje.. czy w Czechach przy polskiej granicy są jakieś tory bądź miejscówki gdzie amatorsko mozna pojeździć? Wczoraj wieczorem natrafiłem na tor/miejscówkę w Wodzisławiu Śląskim.. był tam ktoś? Można śmiało polecić? Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 09 September 2013 Skąd: Betonowy las ![]() |
To i ja podczepię się pod temat bo może ktoś ma fajną miejscówkę w katowicach i pobliżu, gdzie można na spokojnie spotkać się z kolegami i w miarę bezpiecznie pojeżdzić na wprost, gdzie nie trzeba do nawrotu robić miliona kilometrów, narażać innych uczestników drogi na niebezpieczeństwo, a samochody jest gdzie postwic, zaparkować.
Dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 05 January 2008 Skąd: Cieszyn ![]() |
http://driftblog.pl/nowy-driftingowy-przys...k-tor-wodzislaw
Może ta miejscówka kogoś zainteresuje:) Można polatać koło szopy ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 06 June 2011 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 07 April 2013 ![]() |
Ale trzeba przyznać że na śląsku bieda z torami. Żaby w takiej aglomeracji nie było ani jednego porządnego toru. To byłby nawet niezły pomysł na biznes. Myślę cały rok każdy weekend byłby obstawiony od rana do wieczora. Gdybym miał kasiorę ( wiem że są to miliony) to sam bym wybudował
![]() A dołączając się do tematu: czy są na śląsku jakieś imprezki z cyklu time-attack? -------------------- www.motodd.cal.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 20 July 2008 ![]() |
też się podpinam do tematu, ten szumnie nazwany 'tor wodzislaw' - 180x180m to raczej taki placyk do kręcenia bączków niż tor.. a jak jest z tym torem fiata? ktoś wie jak on wygląda lub ma jakiś kontakt/numer telefonu aby sie czegos dowiedziec tzn czy mozna go wynająć, kiedy, za ile itd
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 10 April 2005 Skąd: WWA/Tripolis ![]() |
Ale trzeba przyznać że na śląsku bieda z torami. Żaby w takiej aglomeracji nie było ani jednego porządnego toru. To byłby nawet niezły pomysł na biznes. Myślę cały rok każdy weekend byłby obstawiony od rana do wieczora. Gdybym miał kasiorę ( wiem że są to miliony) to sam bym wybudował ![]() To sie tak wydaje tylko. Gdyby temat byl tak prosty i tak dochodowy to ludzi z forsa w PL nie brakuje. I wcale nie musza to byc milosnicy motoryzacji tylko zwykli biznesmeni kierowani czystym zyskiem. Jestem wiecej jak pewien, ze niejeden taki z kasa porobil stosowne obliczenia i wyszlo, ze sie wcale tak bardzo nie oplaca. -------------------- Kra$
And JDM again... :) |
|
|
![]()
|
|
+1, niestety to bardzo ciężki temat wbrew pozorom
|
|
|
![]()
|
|
Był niezły tor w Chorzowie, to go Policja zabrała. Był już nieco dziurawy, ale po małym remoncie byłby świetny.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 10 July 2005 ![]() |
Blisko Śląska to macie przecież Brno, świetny tor. Od 18-20 są wolne jazdy, sesja trwa 25 min koszt 550 koron, ale kalendarza na 2014 coś jeszcze nie widze
-------------------- M GmbH
S1000RR 15' |
|
|
![]()
|
|
blisko jest pojęciem względnym, 520km w obie strony to dla mnie daleko żeby sobie polatać 2h.. o zmęczeniu i kosztach dojazdu nie mówiąc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 01 October 2025 - 23:55 |