![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
Nie no chodziło mi oczywiście o zestaw silnik + skrzynia, nie wiedziałem że te wczesne V8 audi 3.6L są takie tanie, w sumie nie było tego tak wiele jak 4.0 w BMW. Ale jak się trafił tanio to rzeczywiście czemu nie tylko rzeźba większa, a Żuk z V8 czy audi czy bmw byłby i tak ewenementem.
Powodzenia! -------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
CYTAT tylko rzeźba większa W czym ta wieksza rzezba? W zaspawaniu torsena? ![]() -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 04 November 2007 Skąd: Gliwice ![]() |
Witam po sporej przerwie
Żukieta już jeżdzi,sporo sie zmieniło w stosunku do pierwszego założenia.Silnik został spięty z szesćiobiegową,manualną skrzynią z audi 2,5 tdi.W tej chwili nie ma już tylnego mostu,koła napędzane są bezpośrednio ze skrzyni.Taki przedni napęd ale z tyłu.Sterowanie biegami jest na linkach i działa świetnie.Jeszcze zostało kupe dupereli do poprawienia ale ważne,że już jeżdzi i jest o nim głośno ![]() Wrażenia z jazdy są niesamowite,dzwięk i przyspieszenie poprostu masakra.Nie mierzyłem jeszcze dokładnie przyspieszenia ale jest około 8s do stówy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Mega jest ten Żuk
![]() ![]() Gratuluje, świetny projekt ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 06 May 2009 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Projekt masakra... Nie myślałeś o zabawach typu obniżanie dachu?
|
|
|
![]()
|
|
A i owszem,będe zmieniał kabinę i w tej nowej będzie obniżony dach i pare innych zmian ale to dopiero w przyszłym roku.Jeszcze na dniach czeka mnie zmiana przedniego zawiecha na fordowskie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
Czemu pali jednego laka?
-------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Czemu pali jednego laka? Bo niema szpery... Trzymałem kciuki za ten projekt ![]() ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Warszawa/Raszyn ![]() |
Śliczna plandeka:)Koniecznie musicie podbić na jakiś hurtowy rynek rolno-spożywczy,chłopy bedą w szoku co to z Żuka można jeszcze wykrzesać.
Czas na pytanie podstawowe którego jeszcze nikt nie zadał a w końcu to dostawczak.Przyjmie na siebie za trzy tony np ziemniaka?Odboje od Stara czy jakiś inny system? Mega szacun -------------------- WARNING! Small children may get sucked into turbo!
X20SED+td05-16=300.... B235+???=??? się zaczyna robić |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
Czyste szalenstwo:) jeden z fajniejszych projektow bez kitu. Pozdrooo:)
|
|
|
![]()
|
|
Śliczna plandeka:)Koniecznie musicie podbić na jakiś hurtowy rynek rolno-spożywczy,chłopy bedą w szoku co to z Żuka można jeszcze wykrzesać. Czas na pytanie podstawowe którego jeszcze nikt nie zadał a w końcu to dostawczak.Przyjmie na siebie za trzy tony np ziemniaka?Odboje od Stara czy jakiś inny system? Mega szacun jakie ziemniaki,czy odboje?To jest auto do karania dresów w swoich ospojlerowanych "maszynach" ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
Śliczna plandeka:)Koniecznie musicie podbić na jakiś hurtowy rynek rolno-spożywczy,chłopy bedą w szoku co to z Żuka można jeszcze wykrzesać. Czas na pytanie podstawowe którego jeszcze nikt nie zadał a w końcu to dostawczak.Przyjmie na siebie za trzy tony np ziemniaka?Odboje od Stara czy jakiś inny system? Mega szacun Zgred wyobrazasz sobie pake w tym dragu ? ![]() Ja niestety nie bardzo bo gdzies ta calosc musi byc upchnieta , plandeka jest idealnym pokryciem w tym wypadku ![]() Mysle ze ten twor wywolalby nie lada emocje wsrod naszych ludowowych streetrace'row na zawodach , bynajmniej nie mniejsze anizeli w/w targ ![]() "Szybkie peto" w tyn wypadku idealnie tu pasuje ![]() SZACUN! -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Ta, szybkie peta byloby kozak w tej budzie.
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 15 January 2007 Skąd: warszawa ![]() |
Witam piękny on już w poprzednim wcieleniu był niezwykły teraz to masakra
POZDRAWIAM |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 06 March 2007 Skąd: Rybnik - Kamień ![]() |
Projekt mega ale przydała by się szpera
![]() Ps. a jak tam mój nissan |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Monter może uraczyłbyś nas jakimiś nowymi fotkami ?
-------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 06 March 2007 Skąd: Rybnik - Kamień ![]() |
stoją u was dwa nissany i obydwa są moje
![]() |
|
|
![]()
|
|
W sprawie nissanów dzwoń do Seby,z tego co sie orientuje to trwają przymiarki nowego engina w budzie.
PS. Tak ciężko sie przedstawić? Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 21:50 |