![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Moim zdaniem funkcja AutoCountDown calkowicie bezsensownie dziala... polecam tryb manulany i ustawic sobie min 30s lub 1min jesli sie jezdzi ostrzej (nie mowie o palowaniu bo tu wszystko zalezy od warunkow).
Warto pamietac ze turbosprezarki w 1.8T sa chlodzone nie tylko olejem ale i ciecza wiec minimalizuje to w pewnym sensie zjawisko braku chlodzenia turbo zaraz po wylaczeniu silnika. Olej oczywiscie splywa z turbo ale pozostala ciecz chlodzaca odbiera jeszcze cieplo. Takze i tak moim zdaniem nie ma takiego dramatu z chlodzeniem turba jak np w dieselach gdzie chlodzenie odbywa sie tylko olejem. Pomiary czasow odcinkow jak i przyspieszen sa rownie losowe jak wszelkiej masci g-techy itp. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 August 2005 Skąd: MMZ ![]() |
z autopsji wiem ze po 1 minucie turbina potrafi byc jeszcze czerwona. Mi TT kiedy jechalem w trasie z predkoscia 120-140km/h pokazywal czas opoznienia nawet 5 minut.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Heh to widze ze sobie pomierze. Na szczescie mi zalezalo tylko na TT a nie na tym calym full timerze.
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze takie pytanie natury technicznej. Mianowicie kabel od TT, ten ktory musze podlaczyc do kabla w ktorym po przekreceniu kluczyka jest stale +12, jest jakies 2x cienszy niz ten do ktorego musze go podlaczyc. Czy nie bedzie to jakies zbyt duze obciazenie TT albo co? Bo skoro tamten kabel jest taki gruby, tzn ze idzie duuuuzo prądu przez niego
Co myslicie? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 August 2006 Skąd: WJ ![]() |
CYTAT("Misior":3e67676g) Mam jeszcze takie pytanie natury technicznej. Mianowicie kabel od TT, ten ktory musze podlaczyc do kabla w ktorym po przekreceniu kluczyka jest stale +12, jest jakies 2x cienszy niz ten do ktorego musze go podlaczyc. Czy nie bedzie to jakies zbyt duze obciazenie TT albo co? Bo skoro tamten kabel jest taki gruby, tzn ze idzie duuuuzo prądu przez niego
Co myslicie? zastosuj przekaźnik i wtedy będziesz spał spokojnie... -------------------- "Red Devil" Golf MK2 AWD VR6T, King of Warsaw 2013, 2012, vice King of Warsaw 2011
|
|
|
![]()
|
|
No kurde ale wedlug schamtu nie trzeba nic dodatkowo stosowac. Moze kolega MACH albo Kunio powiedza czy stosowali u siebie przekazniki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 August 2005 Skąd: MMZ ![]() |
te przewody sa grube, nie patrz na to. powinno dzialac
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
tak jak Ci napisalem zadnego przekaznika nie trzeba ! powodzenia !
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie.
Mysle ze w sobote bedzie finalowy montaz. I jednak jak sie okazalo, ten kabelek do recznego to musi byc na nim masa a nie +12 tak jak w ksiazeczce. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 09:31 |