Shoutbox 0 nowych PW 

66 Stron V  « < 47 48 49 50 51 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [FOTO, INFO] Nissan GT-R oficjalnie
RMS6
post Thu, 14 May 2009 - 00:02
Post #956

User

CYTAT(Zwierzak @ Wed, 13 May 2009 - 22:56) *
Tego tak naprawde nie wiem , ale wiem za to że na 3biegy @ 1bar ... podnosi nogi do góry od 3 do 7 tys smile.gif

Ile km i w jakim zakresie obrotów docierałeś silnik? oraz po jakim przebiegu y-pipe i program

pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 14 May 2009 - 00:02
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Zwierzak
post Thu, 14 May 2009 - 09:57
Post #957

Forum Killer

silnik docierany byl przez 1000 mil później wymiana oleju i jazda. Y-pipe po 5tys km potem program smile.gif

--------------------

Kopnac to mozesz swoja starą

+Quote Post
JurekM
post Thu, 14 May 2009 - 18:50
Post #958

Super User

CYTAT(Zwierzak @ Thu, 14 May 2009 - 10:57) *
silnik docierany byl przez 1000 mil później wymiana oleju i jazda. Y-pipe po 5tys km potem program smile.gif

No ale nieboisz się ,że stracisz gwarancję?Auto jak wyrażnie widać ma choroby wieku dziecięcego i pewnie jeszcze niejedno wyjdzie.

Chyba ,że z premedytacją olewasz obowiązkowe przeglądy?????// W sumie pewnie za te 3 lata uzbiera się na drugiego GT R a !

--------------------
968CS
C63w205
190 2,3-16V i inne

+Quote Post
Szeli
post Thu, 14 May 2009 - 19:17
Post #959

Super User

CYTAT(JurekM @ Thu, 14 May 2009 - 11:50) *
No ale nieboisz się ,że stracisz gwarancję?Auto jak wyrażnie widać ma choroby wieku dziecięcego i pewnie jeszcze niejedno wyjdzie.

Chyba ,że z premedytacją olewasz obowiązkowe przeglądy?????// W sumie pewnie za te 3 lata uzbiera się na drugiego GT R a !

Zwierzak nie ma gwarancji bo sprowadził GT-Ra z USA... nic nie olewa bo nie musi - auto wyniosło go dużo taniej niż nowy z "gwarancją" w PL do kupienia za rok w PL po zamówieniu cool.gif jak znów nie przesuną terminu...
P.S.
Zwierzak, czy dowiadywałeś się o modyfikację programu do skrzyni - podejrzewam, ze masz tą pierwszą wersje z której LC startuje od 4tysRPM... być może mogą ci wgrać nowy soft w servisie w Niemczech? chyba, ze nie chcesz...

--------------------
www.StreetRacing.pl -> Sprzet z USA

Nie Jezdzij Szybciej Niż Lata Twoj Anioł Stróż...!!!

+Quote Post
gość_Pablo vel 2hot_*
post Thu, 14 May 2009 - 19:19
Post #960

CYTAT(RMS6 @ Wed, 13 May 2009 - 17:32) *
Premiera GT-Ra 2009 już sie odbyła , w Niemczech samochody wydane zostały w tamtym tygodniu ,jednego sobie przywłaszczyłem:)

Super, gratuluje naprawdę fajny sprzęcik cool.gif To dziwne, ponieważ salonowi mistrzowie w PL stwierdzili, że Premiera dopiero na jesień,
tak więc jest jakieś przekłamanie tematu. Podobno dużo osób już czeka na model 2009, tak więc może zaczną wydawać stopniowo
również w PL. Co do przeglądów takie info mam od serwisanta, a model który oglądałem to wersja US a nie UE. No to czekamy na
dalsze info. Jak jest możliwość to wrzuć foto.

Pozdrawiam,

+Quote Post
Azrael
post Thu, 14 May 2009 - 22:30
Post #961

Forum Clubber

Pierwsza partia krajowych u nas ma być jesienią. Przynajmniej "nasz" tak ma być i ma być rzekomo w pierwszej partii.

--------------------
Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki

+Quote Post
Zwierzak
post Fri, 15 May 2009 - 00:37
Post #962

Forum Killer

Y-pipe - check
Virus Ecu - check
Upgrade ECU skrzyni - check
Jak narazie nic sie nie zepsulo smile.gif
PS. Dajcie mi jakiekolwiek auto to znajde wam jego pare wad fabrycznych w godzine tongue.gif

--------------------

Kopnac to mozesz swoja starą

+Quote Post
rudzinski
post Fri, 15 May 2009 - 00:41
Post #963

Super User

widzialem dzis czarnego w Kalwarii Zebrzydowskiej, blacha krakowska.
ladne ale w stosunku do np Porsche auto dosc cichociemne, mysle ze dla kogos bez wiedzy "co to" do przeoczenia

--------------------
Accord CL7
www.promotormocy.pl

+Quote Post
Szeli
post Fri, 15 May 2009 - 01:31
Post #964

Super User

CYTAT(Azrael @ Thu, 14 May 2009 - 15:30) *
Pierwsza partia krajowych u nas ma być jesienią. Przynajmniej "nasz" tak ma być i ma być rzekomo w pierwszej partii.

Hehe To samo powiedzieli mojemu znajomemu, który czeka na białego GT-Ra zamówionego w Krakowie... miał odebrac pod koniec marca ale przełożyli na październik...

--------------------
www.StreetRacing.pl -> Sprzet z USA

Nie Jezdzij Szybciej Niż Lata Twoj Anioł Stróż...!!!

+Quote Post
TJung
post Fri, 15 May 2009 - 06:53
Post #965

Forum Clubber

CYTAT(rudzinski @ Fri, 15 May 2009 - 01:41) *
ladne ale w stosunku do np Porsche auto dosc cichociemne, mysle ze dla kogos bez wiedzy "co to" do przeoczenia

I to jest właśnie jego największa przewaga !

wink.gif

+Quote Post
Colin
post Fri, 15 May 2009 - 08:23
Post #966

Otaku

CYTAT(rudzinski @ Fri, 15 May 2009 - 00:41) *

To wersja usdm. Calkiem przyjemny wozik smile.gif Z tylu troche malo miejsca, ale za to jest dzwigienka w bagazniku do otwierania od srodka - to tak jakby ktos w porywie luftbrandzlungu wlazl do bagaznika i sie zatrzasnal smile.gif
Tylny spoiler to chyba w tych samochodach montowali na gieldzie samochodowej - zdaje sie ze jak sie oprze o niego ciezarem ciala to sie urwie razem z jakims kawalkiem klapy sad.gif
Komputerek jest calkiem fajny, ale przydal by sie jeszcze jakis datalogging albo mod wyswietlajacy dokladniejsze parametry silnika biggrin.gif

--------------------
Aerospace Electronics :)

+Quote Post
simpson
post Fri, 15 May 2009 - 11:30
Post #967

Forum Homee

CYTAT(Colin @ Fri, 15 May 2009 - 08:23) *
Z tylu troche malo miejsca, ale za to jest dzwigienka w bagazniku do otwierania od srodka - to tak jakby ktos w porywie luftbrandzlungu wlazl do bagaznika i sie zatrzasnal smile.gif

To zdaje sie jest obowiązkowe w US and A laugh.gif
Pamietam jak w TopGear sie z tego nabijali wink.gif

--------------------
www.audiklub.org
Pozdrawiam
Mirek

+Quote Post
izzy_rajder
post Fri, 15 May 2009 - 11:49
Post #968

Forum Killer

Nie zgodze się zupełnie. Spotkałem na żoliborzu białego na światłach. Wszyscy którzy stali dookoła wlepiali w niego gały włącznie z dzaidkiem z babcia w skodzie fabii którzy zaspali na zielonym przez to. Auto bezsprzecznie przyciąga wzrok i laików i całej reszty.

--------------------
twins on board

+Quote Post
saleen
post Fri, 15 May 2009 - 12:10
Post #969

Forum Clubber

Niby prawda, ale IMHO na laiku zrobi podobne wrażenie jak np Infinity G35 które jest sporo tańsze wink.gif
A Porsche to Porsche, inna liga (lansu) smile.gif

Oczywiście to już zależy od podejścia czy ktoś się chce w ten sposób wyróżniać.

+Quote Post
RMS6
post Fri, 15 May 2009 - 12:44
Post #970

User

Myslę ,że zdziwiłbyś sięsmile.gif swoim wracałem z DE własnie w towarzystwie 997 TT techart i na stacji totalne obklejenie blach przez maniaków pS2:) GTr jest na ten czas nowinką i wzbudza spore zainteresowanie ..natomiast fakt, Prosiak jest rozpoznawalny nawet przez laików.
GTrowi brakuje do wyglądu i możliwości zdecydowanie brzmienia a to mozna b.łatwo poprawić.

pozdr

+Quote Post
gość_Pablo vel 2hot_*
post Fri, 15 May 2009 - 20:01
Post #971

CYTAT(RMS6 @ Fri, 15 May 2009 - 12:44) *
Myslę ,że zdziwiłbyś sięsmile.gif swoim wracałem z DE własnie w towarzystwie 997 TT techart i na stacji totalne obklejenie blach przez maniaków pS2:) GTr jest na ten czas nowinką i wzbudza spore zainteresowanie ..natomiast fakt, Prosiak jest rozpoznawalny nawet przez laików.
GTrowi brakuje do wyglądu i możliwości zdecydowanie brzmienia a to mozna b.łatwo poprawić.

pozdr

No przecież wydaje lepszy dźwięk od Prosiaka w sensie pomruk. Jak zmieni się układ myślę, że to będzie inna liga biggrin.gif

+Quote Post
rennen
post Fri, 15 May 2009 - 21:02
Post #972

I live here !

CYTAT(Pablo vel 2hot @ Fri, 15 May 2009 - 20:01) *
No przecież wydaje lepszy dźwięk od Prosiaka w sensie pomruk. Jak zmieni się układ myślę, że to będzie inna liga biggrin.gif

O gustach się nie dyskutuje, ale silnik V nigdy nie będzie chodził jak bokser.. nawet na tytanowym wydechu wartości nowego samochodu średniej klasy wink.gif

--------------------
'93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8

+Quote Post
ppp88
post Fri, 15 May 2009 - 21:26
Post #973

User

prawde mówiąc,boxer Porsche nie me powalającego dźwięku,przynajmniej dla mnie

+Quote Post
RMS6
post Fri, 15 May 2009 - 22:13
Post #974

User

CYTAT(Pablo vel 2hot @ Fri, 15 May 2009 - 20:01) *

Niby tak.. ale patrząc na tył i 4ry wiadra .. wg mnie jest dalej cienko., trochę przerost formy ..smile.gif

wracając do spraw olejowych:
skrzynia i dyfer. olej co 30 000 km lub ostra jazda co 3000 km , lub wg wyznaczonych zakresów temp. wyświetlanych na monitorze
w skrzyni jest dedykowany olej Nissana ,dyfer. to Castrol SAF-XJ75W-140

+Quote Post
rudzinski
post Sat, 16 May 2009 - 11:50
Post #975

Super User

ja nie twierdze, ze to auto jest jakies zle, brzydkie itp, jednak moje odczucie jest takie, ze jest naprawde "delikatne" (IMO baaardzo duzy plus).

dla porownania... wczoraj w Bochnii 997 turbo (tyle, ze cabrio) wszyscy ale to WSZYSCY zwracali nie nie uwage. GT-R przejechal naprawde niezauwazony. moze w inny kolorze... ale czarny jest jak dla mnie super dyskretny

--------------------
Accord CL7
www.promotormocy.pl

+Quote Post

66 Stron V  « < 47 48 49 50 51 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Tuesday, 09 September 2025 - 23:47