![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
straty na hamowni ni jak nie maja sie do strat na drodze... wystarczy ze ktos mocniej przylozyl sie do dociagniecia pasow mocujacych i straty wzrastaja
-------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
straty na hamowni ni jak nie maja sie do strat na drodze... wystarczy ze ktos mocniej przylozyl sie do dociagniecia pasow mocujacych i straty wzrastaja Otóż to ![]() Taki gift w serii, czy coś było modzone? -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
Takie gifty i większe były już w egzemplarzach na USA, które także odwiedziły hamownię.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 12 February 2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 29 August 2004 Skąd: Zza Wielkiej Wody ![]() |
A Świstak siedzi i pali te sreberka... a niebawem będą testy GT-R vs Corsa w miejskich korkach ![]() -------------------- |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Chciałem się w końcu podzielić wrażeniami konkretnymi a nie lizaniem lodów przez szybę dot. GT-R
![]() ![]() ![]() ![]() Jak ktoś ma dość Porsche albo chce kupić coś innego jest to super wynalazek, a dlatego wynalazek bo kwestia serwisu jest przerażająca, dla mnie bardzo ważna podczas ekspolatacji - przyjmuje 20.000km rocznie. - 1000km / Olej - 5000km / Olej skrzynia do 5000 zł, jak olej w skrzyni rozgrzeje się do 140st. wymiana ponowna - Przegląd co 10 000km / 2000 zł - Komplet hamulce / 20 tyś - co 10 000 km / komplet opon Potenza RE40A / zakładam 5000 - 6000 zł - skrzynia biegów - 92 tyś zł netto / coś dla posiadaczy 2008 Z tego co się dowiedziałem wersja 2009 ma nowa skrzynię i oprogramowanie, tak więc podobno ma być błąd wyeliminowany stąd przesunięcie w premierze UE na wrzesień 2009. Sprzedano w PL 36 szt. Wawa i 12 szt. Kraków Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
- 1000km / Olej - 5000km / Olej skrzynia do 5000 zł, jak olej w skrzyni rozgrzeje się do 140st. wymiana ponowna chyba pomyłka o jedno zero ![]() -------------------- |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
chyba pomyłka o jedno zero ![]() Tak średnio wychodzi 3500 zł , jak się pomyliłem to mnie popraw i przyznam się bo błędu z jednym 0. Ale założyłem 5000 zł z robocizną i takimi jakimiś duperelami. Z resztą tak mi się wydawało po rozmowie z przedstawicielem serwisu Nissana, a dokładnie GT-R w Polsce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
ale tu chodzi chyba o wymianę oleju co 1 000km ... aż nie chce mi się wierzyć
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
ale tu chodzi chyba o wymianę oleju co 1 000km ... aż nie chce mi się wierzyć Napisze precyzyjnie wg technologii Nissana czyli gwarancji: - pierwsza wymiana oleju w silnik po 1000km / następne wg przeglądów więc co 10000 km - pierwsze wymiana oleju w skrzyni po 5000 km i jak temperatura osiągnie 140 st. , więc zależy do głównie od ekspolatacji, można przyjąć że przy normalnym upalaniu masz ca 120 st, wiec wypad na tor i ostra jazda może się tym skończyć ![]() Musi wypowiedzieć się jeszcze jakiś użytkownik GT-R ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
- pierwsza wymiana oleju w silnik po 1000km / następne wg przeglądów więc co 10000 km - pierwsze wymiana oleju w skrzyni po 5000 km i jak temperatura osiągnie 140 st. , więc zależy do głównie od ekspolatacji, można przyjąć że przy normalnym upalaniu masz ca 120 st, wiec wypad na tor i ostra jazda może się tym skończyć ![]() o teraz juz jasne z silnikiem ![]() co do skrzyni to skąd wiadomo że temp oleju przekroczyła 140 st C, jest jakaś kontrolka co zaczyna mrugać, wskaźnik ? czy jest jakiś okres przebiegu ? bo można wymienić po 5 tys km a potem upalać następne 100 tys km nie dopuszczając do przekroczenia 138 st C ![]() -------------------- |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
o teraz juz jasne z silnikiem ![]() co do skrzyni to skąd wiadomo że temp oleju przekroczyła 140 st C, jest jakaś kontrolka co zaczyna mrugać, wskaźnik ? czy jest jakiś okres przebiegu ? bo można wymienić po 5 tys km a potem upalać następne 100 tys km nie dopuszczając do przekroczenia 138 st C ![]() Absolutnie nie chce wprowadzać was w błąd, ale takie mam info z "pierwszej ręki" Masz przecież pełną kontrolę parametrów silnika poprzez panel a'la GT4, więc wiadomo no i jeszcze jest czarna skrzynka która służy to sczytywania parametrów silnika. Jest takie prawdopodobieństwo, ale taka informacja wynika z wielkiej książki serwisowania GT-R w UE. Naturalnie jeśli nie przekroczysz to nie ma tej opcji, ale informują każdego jak to działa i czego powinien przestrzegać, tak jak przy uruchomieniu silnika, temperatura oleju w skrzyni musi osiągnąć min. 70 st.C, zanim zaczniesz upalać. Jednak to chyba norma ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
o teraz juz jasne z silnikiem ![]() co do skrzyni to skąd wiadomo że temp oleju przekroczyła 140 st C, jest jakaś kontrolka co zaczyna mrugać, wskaźnik ? czy jest jakiś okres przebiegu ? bo można wymienić po 5 tys km a potem upalać następne 100 tys km nie dopuszczając do przekroczenia 138 st C ![]() Ten samochod wie ze pusciles baka w fotel i nie otwozyles okna bo stezenie metanu w kabinie przekroczylo norme a ty sie pytasz o tak wazy czynnik jak temperatura oleju w skrzyni. ![]() ![]() Pozniejsza wymiana oleju jest napewno co xxxxxkm. Najprawdopodobniej cos kolo 50000km. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 July 2005 ![]() |
Chciałem się w końcu podzielić wrażeniami konkretnymi a nie lizaniem lodów przez szybę dot. GT-R ![]() ![]() ![]() ![]() Jak ktoś ma dość Porsche albo chce kupić coś innego jest to super wynalazek, a dlatego wynalazek bo kwestia serwisu jest przerażająca, dla mnie bardzo ważna podczas ekspolatacji - przyjmuje 20.000km rocznie. - 1000km / Olej - 5000km / Olej skrzynia do 5000 zł, jak olej w skrzyni rozgrzeje się do 140st. wymiana ponowna - Przegląd co 10 000km / 2000 zł - Komplet hamulce / 20 tyś - co 10 000 km / komplet opon Potenza RE40A / zakładam 5000 - 6000 zł - skrzynia biegów - 92 tyś zł netto / coś dla posiadaczy 2008 Z tego co się dowiedziałem wersja 2009 ma nowa skrzynię i oprogramowanie, tak więc podobno ma być błąd wyeliminowany stąd przesunięcie w premierze UE na wrzesień 2009. Sprzedano w PL 36 szt. Wawa i 12 szt. Kraków Pozdrawiam, Premiera GT-Ra 2009 już sie odbyła , w Niemczech samochody wydane zostały w tamtym tygodniu ,jednego sobie przywłaszczyłem:) Autko b.fajne ,chociaz jest na dotarciu to czuc ze jest b.dynamiczne,pełne walory sprawdzę za ok 500 km. W srodku cicho i na odpowiednim ustawieniu zawiasu komfortowo.Dzwięk wydechu sredni i mozna to wg uznania poprawić Ok rok wczesniej jezdziłem wersja US i w stosunku do tamtej w EU lepsza jakość materiałów wykończeniowych środka, chyba ..tak mi sie wydaje lekko zmodyfikowane lampy przednie ze spryskiwaczami,inny kolor felg,swiatło w dyfuzorze i najwazniejsze ponoc poprawiona i bardziej wytrzymała skrzynia . Co do przegladów: silnik olej -pierwsza wymiana po 2 000 km następna po 10 000 km lub po 3000 km w przypadku katowania na torze etc, odnosnie skrzyni i dyfer. nie pamietam sprawdze ,napiszę. opony na EU to Dunlop st6000,na zime dedykowane zimówki. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 July 2005 ![]() |
Co do kontroli tempereatur to na zbajerowanym lcd są wyswietlane temperatury ,cisnienia : oleju silnika ,skrzyni oraz wiele innych dupereli
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
No to bedziemy mieli info z pierwszej reki.... narszcie. Z ciekawosci, gdzie autko śmiga ?
-------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 09 August 2008 ![]() |
Wydaje mi się ze jeśli ktoś dużo jeździ to to auto mija się z celem trzeba mieć drugie autko.
Wersje UE maja mieć sczytywane parametry z czarnej skrzynki przy każdym pojawieniu się w serwisie. Jest jeszcze kalibracja przepustnic po 3000km- podobno po takiej kalibracji fajniej się auto zbiera(ja tego nie zauważyłem) Fajne jest to ze u nas w serwisie GTR-ami zajmuje sie tylko jeden mechanik tylko on ma specjalny klucz do dłubania przy kompie itp. Jedna skrzynia panowie już zamówiona ciekawy jestem czy nadal to będzie sporym problemem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 27 January 2003 Skąd: warszawa ![]() |
Info poland ....
Olej w skrzyni z wymiana okolice 4kpln .... Sam olej jest tak potwornie drogi . Po programie .... naprawde zaczelo jechac ![]() -------------------- Kopnac to mozesz swoja starą |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
-------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 27 January 2003 Skąd: warszawa ![]() |
Tego tak naprawde nie wiem , ale wiem za to że na 3biegy @ 1bar ... podnosi nogi do góry od 3 do 7 tys
![]() -------------------- Kopnac to mozesz swoja starą |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 09 September 2025 - 23:47 |