![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 09 August 2008 ![]() |
Witam
Panowie prześledziłem cały wątek, pracuje u jednego z dwóch dealerów którzy mogą sprzedawać i serwisować GTR-a i oto co moge powiedziec: -w polsce tylko dwóch mechaników może dlubać przy tym aucie oczywiscie tych sprzedawanych w ue(bo te maja gwar w polsce) -mechanik ktory wrócil z szkolenia od nas z firmy powiedział ze nissan robi tyle szumy dookoła tego auta i tajemnic na temat serwisowania jakby to byl tajny panstwowy projekt -wymiana opon co przeglad czyli 10tys km ![]() -jesli zużują się klocki ham przod to wymieniamy komplet klocki przód+ tarcze i do tego tyl tarcze klocki tak mowi serwis manual- spory koszt to bedzie -jesli cos nie tak dzieje sie z silnikiem to wysyłamy go do Japoni na naprawę- podobnie z szkrzynia - przeglad musi trwać cały tydzień -mechanik ma cos na wzor pendriva gdzie za kazdym razem kiedy auto jest w serwisie musi odczytac dane z czarnej skrzynki i zapamietac dla dok nissana -i wiele innych dupereli ktore mnie osobiscie z szkowały typu cena przeglądu ![]() Na szkoleniu w francji rozebrali 2 gtr-y podobno budowa nie jest skomplikowana z reszta juz w naszym serwisie goscilismy 2 gtr-y z czego jeden przegral z polskimi drogami piasta wahacz felga opona do wymiany ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
koszt kapselka na felge okolice 1000zl ![]() No cóż. Koszty części zamiennych w Nissanie zawsze były nieco zawyżone ![]() r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
Lol. Ogólnie serwis tego auta zapowiada się conajmniej na poziomie Zondy albo innej bomby...
-------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 13 July 2005 Skąd: Ostrołęka ![]() |
Jakieś 8 lat temu za kołpak 14 do Micry w ASO płaciłem ponad 300. Ceny Nissana nigdy nie były niskie.
-------------------- Nie mam nic przeciwko ruchom kobiet byle były rytmiczne...
|
|
|
![]()
|
|
Tak tylko dekielek na felge jest nie wiele wiekszy niz pięć złoty
![]() Wersje na UE maja zmieniona skrzynie podobno wytrzymuje troche dłużej. W środe odebrałem telefon od kolejnego szczesliwego posiadacza GTR-a z Berlina nawet nie dojechał do polskiej granicy zgadnijcie co padło ![]() EDIT: Zapomniałbym dodać ze filtr oleju jest taki sam w almerze n16 1,5 mają różne numery w katalogu ale jest ich zamienność i wyglądają identycznie. |
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
Padające skrzynie w NOWYCH GT-Rach... Nissan powinien spalić się ze wstydu i wycofać ten szajs z produkcji.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 27 October 2008 Skąd: okolice Breslau ![]() |
Może te skrzynie to nie wina nissana(konkretnie Borg Wernera) tylko właścicieli, którzy katują GT-R`a od początku zamiast pojeździć spokojnie jakieś 1K km wymienić olej w skrzyni i wtedy sprawdzać czy to faktycznie taki szajs.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
W środe odebrałem telefon od kolejnego szczesliwego posiadacza GTR-a z Berlina nawet nie dojechał do polskiej granicy zgadnijcie co padło ![]() Użył Launch Control, czy klękła podczas normalnej ostrej jazdy? -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
Na autostradzie przy predkosci 200km/h skrzynia powiedziala dziekuje przebieg okolice 500mil.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 27 January 2003 Skąd: warszawa ![]() |
Nasz ma 3000 mil , jechal juz prawie 300km/h , startowal moze z 10-20 razy z lunch control i zyje
![]() Piersze 500 mil przejechal spokojnie , potem olej w skrzyni (500$ jeszcze po 2pln) i w silniku i jazda jazda. Jak dojedzie do PL bede was informowal na biezaco ![]() -------------------- Kopnac to mozesz swoja starą |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 July 2005 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
vqmotoring.com sterownik + y-pipe
-------------------- Kopnac to mozesz swoja starą |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 12 February 2004 ![]() |
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
Nowa Stagea? Dziwny ten tył troche:P
|
|
|
![]()
|
|
Konkurent dla Octy Kombi TDI po czipsie
![]() -------------------- Kopnac to mozesz swoja starą |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
To jest jakis ( zapomniałem nazwy ) standardowy japonski nissan kombi z zamontowanym przodem od GTR'a
-------------------- www.ochronalakieru.pl - profesjonalny detailing
www.samochodowekosmetyki.pl - jesteś z forum? Poproś mnie o status VIP w naszym sklepie, a otrzymasz sporo bonusów. __________________________________________ Wszyscy lubimy ładnie wyglądające samochody... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
Ten model nazywa sie własnie Stagea. Czyli to nie jest nowy model? Tylko w starym modelu stagei wstawiono przód od GtRa dobrze rozkminiam?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 08 June 2004 Skąd: Cov ![]() |
To jest model M35 (bodajże tak się nazywa) z wstawionym przodem i tylnym zderzakiem od GT-R'a. Czyli dobrze rozkminiasz. Ta sama firma (Kid coś tam) zrobiła to samo z poprzednim modelem Stagea i Sky'em R34 GT-R.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 17:32 |