Shoutbox 0 nowych PW 

66 Stron V  « < 40 41 42 43 44 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [FOTO, INFO] Nissan GT-R oficjalnie
Joker
post Tue, 20 Jan 2009 - 02:00
Post #821

Forum Clubber

CYTAT(saleen @ Tue, 20 Jan 2009 - 01:39) *
M5 E60 chyba tez miało/ma ograniczoną liczbę startów z launch control. Choć możliwe, że coś pomyliłem.

M3 E46 miało (SMGII)
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 20 Jan 2009 - 02:00
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Os_
post Tue, 20 Jan 2009 - 09:41
Post #822

Forum Homee

CYTAT(k11 @ Mon, 19 Jan 2009 - 23:11) *
A przy okazji, to nie było czasem tak, że SMG pozwalała na wykonanie tylko konkretnej liczby startów z procedury i ani sztuki więcej?
r.

W E46 można startować ile się chce. Po wykonaniu bodajże 40 startów gwarancja na skrzynię przestawała działać.

CYTAT(saleen @ Tue, 20 Jan 2009 - 00:39) *
M5 E60 chyba tez miało/ma ograniczoną liczbę startów z launch control. Choć możliwe, że coś pomyliłem.

Tu nie ma żadnych ograniczeń.

--------------------
E36 M3 3.0 Turbo - było 425KM/572Nm teraz jest więcej
E39 M5 - 400KM/500Nm
Impreza STi (bug) - 423KM/510Nm

+Quote Post
Bullitt
post Tue, 20 Jan 2009 - 10:09
Post #823

I live here !

Hehe. W M5 nie ma ograniczeń ale po kilku strzałach zapala się dyskoteka, notlauf, warning, overheat, i działa launch control ale tylko i wyłącznie na kierowcę którego katapultuje z auta....

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
Feluke
post Tue, 20 Jan 2009 - 12:58
Post #824

Moderator

No i jeszcze ludziska tego nie rozumiecie. Nikogo nie bronie tylko mowie zebyscie przestali lamentowac nad skrzynia bo skonczyl sie zachwyt a zaczely sie lamenty. A ze skrzynia okazala sie najslabszym ogniwem przy glupocie czlowieka to i jest na co wyladowac swoj zawod ze legenda urosla zanim wogole pojawil sie samochod. GTR to nie zabawka do 1/4 mili ale zeby szybko pojezdzic na torze i ta awaria skrzyni na torze to wlasnie mogla byc choroba wieku dzieciecego czy poprostu jeden, jedyny przypadek. Jak by skrzynia byla slaba to i cos innego by klekalo a jakos dziwnym trafem tylko pierwszy bieg kleka. Ciekawe z jakiej przyczy?? biggrin.gif
Tak wiec do czasu kiedy ktos poda wiarygodne wyniki po ilu LC skrzynia kleka wstrzymajcie sie od mowienia ze skrzynia niedopracowana i takie tam bleble.

+Quote Post
k11
post Tue, 20 Jan 2009 - 14:39
Post #825

Administrator

CYTAT(Feluke @ Tue, 20 Jan 2009 - 12:58) *
awaria skrzyni na torze to wlasnie mogla byc choroba wieku dzieciecego czy poprostu jeden, jedyny przypadek. Jak by skrzynia byla slaba to i cos innego by klekalo a jakos dziwnym trafem tylko pierwszy bieg kleka. Ciekawe z jakiej przyczy?? biggrin.gif

Klęka jedynka, bo tam działają największe siły. Choroba wieku dziecięcego? Ewidentnie, tylko dlaczego Nissan usunął ją usuwając procedurę startową?

r.

--------------------
e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć

+Quote Post
Feluke
post Tue, 20 Jan 2009 - 15:15
Post #826

Moderator

CYTAT(k11 @ Tue, 20 Jan 2009 - 14:39) *
Klęka jedynka, bo tam działają największe siły. Choroba wieku dziecięcego? Ewidentnie, tylko dlaczego Nissan usunął ją usuwając procedurę startową?

r.

Bo dlaczego ma wzmacniac pierwszy bieg tylko dla tych osobnikow ktorzy katuja GTR'a podczas startu spod swiatel? Usuna procedure startowa, stracisz te 0,2s do setki ale skoncza sie problemy z padajacym pierwszym biegiem.
Dla mnie EOT w kwestia mialczenia nad padajaca skrzynia dopoki nikt nie poda ile tak naprawde razy uzywal LC zanim padla mu skrzynia.

+Quote Post
Javie
post Tue, 20 Jan 2009 - 15:54
Post #827

Super User

No i jeszcze ludziska tego nie rozumiecie. Nikogo nie bronie tylko mowie zebyscie przestali lamentowac nad skrzynia bo skonczyl sie zachwyt a zaczely sie lamenty. A ze skrzynia okazala sie najslabszym ogniwem przy glupocie czlowieka to i jest na co wyladowac swoj zawod ze legenda urosla zanim wogole pojawil sie samochod. GTR to nie zabawka do 1/4 mili ale zeby szybko pojezdzic na torze i ta awaria skrzyni na torze to wlasnie mogla byc choroba wieku dzieciecego czy poprostu jeden, jedyny przypadek. Jak by skrzynia byla slaba to i cos innego by klekalo a jakos dziwnym trafem tylko pierwszy bieg kleka. Ciekawe z jakiej przyczy?? biggrin.gif
Tak wiec do czasu kiedy ktos poda wiarygodne wyniki po ilu LC skrzynia kleka wstrzymajcie sie od mowienia ze skrzynia niedopracowana i takie tam bleble.

CYTAT(hwojtek @ Tue, 14 Oct 2008 - 14:59) *
BTW jest już następny "szczęśliwiec" - tym razem klęknęła skrzynia, która nigdy nie była używana z LC, zostały facetowi biegi 2, 4, 6. Odstawił auto Nissanowi, czeka na wyrok.

Feluke, nadal twierdzisz, że to wina głupoty kierowcy ? LC nigdy nie używane, skrzynia zdechła. Ta skrzynia to JEST niedopracowane gówno.

+Quote Post
Bullitt
post Tue, 20 Jan 2009 - 16:20
Post #828

I live here !

Czy na prawde sądzisz że Nissan to zrobi? Poda takie dane? Bo rozumiem, ze to jest jedyne wiarygodne źródło... producent...Tak?

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
Feluke
post Tue, 20 Jan 2009 - 17:11
Post #829

Moderator

CYTAT(Bullitt @ Tue, 20 Jan 2009 - 16:20) *
Czy na prawde sądzisz że Nissan to zrobi? Poda takie dane? Bo rozumiem, ze to jest jedyne wiarygodne źródło... producent...Tak?

A czy ja gdziekolwiek napisalem ze chce odpowiedzi Nissana?! Poprostu interesowala mnie ilosc LC jaka dana osoba przeprowadzila zanim sie skrzynia zepsula.
Najwiekszy problem to zachowanie Nissana z odmowa naprawy a narazie nie mozna jeszcze mowic o jakims niedopracowaniu bo to tylko 5 przypadkow (2 to katowanie z uzyciem LC) na xxxx wyprodukowanych.

+Quote Post
Os_
post Tue, 20 Jan 2009 - 17:21
Post #830

Forum Homee

Pies je..ł skrzynię, jakby Nissan uznawał gwarancję to byłby spokój. A tak ludzie się denerwują.

--------------------
E36 M3 3.0 Turbo - było 425KM/572Nm teraz jest więcej
E39 M5 - 400KM/500Nm
Impreza STi (bug) - 423KM/510Nm

+Quote Post
Feluke
post Tue, 20 Jan 2009 - 17:34
Post #831

Moderator

CYTAT(Os_ @ Tue, 20 Jan 2009 - 17:21) *
Pies je..ł skrzynię, jakby Nissan uznawał gwarancję to byłby spokój. A tak ludzie się denerwują.

Uprzedziles mnie troche, mialem to dopisac do swojego postu ale obiad wazniejszy byl. wink.gif

+Quote Post
Joker
post Tue, 20 Jan 2009 - 17:59
Post #832

Forum Clubber

CYTAT(Os_ @ Tue, 20 Jan 2009 - 09:41) *
W E46 można startować ile się chce. Po wykonaniu bodajże 40 startów gwarancja na skrzynię przestawała działać.

Tak tak, chodziło mi o gwarancję, a nie o blokadę na LC

+Quote Post
Szeli
post Tue, 20 Jan 2009 - 18:18
Post #833

Super User

Cała ta nagonka na GT-Ra w zasadzie mi nie przeszkadza a wręcz przeciwnie... każdy się uparł na skrzynie jako najsłabsze ogniwo a to sprawia, że auto zaczyna być uważane za niedopracowane i jego ceny spadają. Osobiście przewiduje, że za 2, 3 lata używany egzemplarz będzie można kupić za ok 40-45tys$... a uwierzcie, że ktokolwiek oglądał na żywo GT-Ra musi stwierdzić, że wykonanie jest bdb - mogę stwierdzić, że nawet lepsze od Lamborghini; nawet taki szczegół jak łopatki do zmiany biegów to połączenie skóry i metalu... nie mówiąc już, ze w Gallardo są one niedopracowane (za krótkie)

--------------------
www.StreetRacing.pl -> Sprzet z USA

Nie Jezdzij Szybciej Niż Lata Twoj Anioł Stróż...!!!

+Quote Post
marcin s.
post Tue, 20 Jan 2009 - 18:38
Post #834

Super User

CYTAT(Szeli @ Tue, 20 Jan 2009 - 18:18) *
Cała ta nagonka na GT-Ra w zasadzie mi nie przeszkadza a wręcz przeciwnie... każdy się uparł na skrzynie jako najsłabsze ogniwo a to sprawia, że auto zaczyna być uważane za niedopracowane i jego ceny spadają. Osobiście przewiduje, że za 2, 3 lata używany egzemplarz będzie można kupić za ok 40-45tys$... a uwierzcie, że ktokolwiek oglądał na żywo GT-Ra musi stwierdzić, że wykonanie jest bdb - mogę stwierdzić, że nawet lepsze od Lamborghini; nawet taki szczegół jak łopatki do zmiany biegów to połączenie skóry i metalu... nie mówiąc już, ze w Gallardo są one niedopracowane (za krótkie)

Ale Lambo to Lambo a nie GTR- i nie czarujmy sie człowieka którego stać na Lambo, Ferrari czy 911T nawet nie pomyśli o GTRze. Narazie Nissan napinał sie jak tylko mógł, chciał pokazać co to oni nie potrafią -a w najprostrzej sprawie dali ciała. Wiekszość ludzi kupujących nowy samochód liczy na gwarancje - inaczej jaki sens kupować nówke? Sam napisałeś że ceny spadają na łeb, to jaki sens wkładać kolejną kase w skrzynie żeby pojeździć na maxa- bo chyba nikt nie kupuje GTRa dla łopatek czy bdb wykonania.

+Quote Post
Owko
post Tue, 20 Jan 2009 - 19:15
Post #835

don padre

w tym zajebistym z gruntu temacie męczą mnie 2 rzeczy:

1) wszyscy możemy sobie poczytać w necie te same doniesienia takie, czy siakie, że skrzynia klękła. niektórzy mogą twierdzić, że to dowód na mizerię Nissana, inni, że bynajmniej, bo ze składni angielszczyzny donoszących o wadach GTRa wywnioskowali, że ich (tych, co jeździli, nie tych, co czytali w necie) IQ dyskwalifikuje ich głos krytyczny. OKEJ, ale nie powtarzajcie od trzech stron, że moja racja jest najmojsza, a Ci, którzy oceniają TE SAME FAKTY inaczej niż ja to zgniją w piekle. zwróćcie uwagę na element wspólny tych biegunowych opinii w tem temacie: ch... sasa interesuje pogląd lasa i vice versa. rozmawiajmy o GTRze.

2) uwaga do Szeli i głosów w tym stylu: rozumiemy i szanujemy, że handlujesz samochodami USA->PL (też nas boli dolar, rozumiemy ból). akceptujemy, że podoba Ci się GTR i że uważasz go za kul sprzęta. naprawdę: OKEJ. ale przez szacunek do forumowiczów nie ma sensu powtarzać tej samej opinii po raz siedemnasty, ponieważ w gąszczu opinii: (1) fajny, (2) niefajny, (3) Ci, co mówią, że jest niefajny to sami są niefajni ginie, że Azrael jeździł GTRem i to opisał. Sorry, pogląd, że się komuś zdjęcia podobały, albo, że mu kuzyn mówił, że jego siostra widziała są trochę nie na miejscu. I nie oczekiwałbym, że Az (to tylko przykład, chyba nikt inny wiarygodny nie opisywał swoich przeżyć za sterami GTRa) napisze nam drugi, trzeci i siódmy raz to samo - zapewne przypuszcza, że nie wzbogaci to wątku.

--------------------
Giulia/i3/S40/e36

'Who controls the past controls the future. Who controls the present controls the past'.

+Quote Post
cfaniak
post Tue, 20 Jan 2009 - 19:36
Post #836

Super User

CYTAT(Feluke @ Tue, 20 Jan 2009 - 15:15) *
Bo dlaczego ma wzmacniac pierwszy bieg tylko dla tych osobnikow ktorzy katuja GTR'a podczas startu spod swiatel? Usuna procedure startowa, stracisz te 0,2s do setki ale skoncza sie problemy z padajacym pierwszym biegiem.
Dla mnie EOT w kwestia mialczenia nad padajaca skrzynia dopoki nikt nie poda ile tak naprawde razy uzywal LC zanim padla mu skrzynia.

Feluke samochód jest do wszystkiego i do walenia z pod świateł i do jazdy po torze, zrozum to. Przy kupnie nie podpisujesz umowy że będziesz katował tylko po torze i to najlepiej jeszcze przy odpowiednich warunkach atmosferycznych...... Wystarczy spojrzeć na stare GT-R'y, sprawowały się i w dragi i na torze zajebiście. Po prostu zrobili ciężką niedopracowaną Amerykańską kluche.

+Quote Post
Azrael
post Tue, 20 Jan 2009 - 19:44
Post #837

Forum Clubber

CYTAT(Owko @ Tue, 20 Jan 2009 - 20:15) *
I nie oczekiwałbym, że Az (to tylko przykład, chyba nikt inny wiarygodny nie opisywał swoich przeżyć za sterami GTRa) napisze nam drugi, trzeci i siódmy raz to samo - zapewne przypuszcza, że nie wzbogaci to wątku.

Ja tam mogę coś napisać, tylko co i po co? Mnie się skrzynia nie ukręciła przy upalaniu, ale coś grzechotało i strasznie gość z Nissana krzyczał żeby ująć gazu przechodząc z symulowanego lodu na asfalt...

--------------------
Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki

+Quote Post
k11
post Tue, 20 Jan 2009 - 22:33
Post #838

Administrator

CYTAT(Azrael @ Tue, 20 Jan 2009 - 19:44) *
strasznie gość z Nissana krzyczał żeby ująć gazu przechodząc z symulowanego lodu na asfalt...

Już to gdzieś widziałem. Nawet literki te same ;>

r.

--------------------
e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć

+Quote Post
Azrael
post Tue, 20 Jan 2009 - 22:44
Post #839

Forum Clubber

?