Shoutbox 0 nowych PW 

66 Stron V  « < 38 39 40 41 42 > »   
Reply to this topicStart new topic
> [FOTO, INFO] Nissan GT-R oficjalnie
ju-by
post Fri, 09 Jan 2009 - 13:09
Post #781

Forum Clubber

Maćku nie porównuj Nissana z plebejskim Porsche, no proszę Cię wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 09 Jan 2009 - 13:09
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
*Sajmon
post Fri, 09 Jan 2009 - 17:27
Post #782

Forum Homee

CYTAT(hwojtek @ Thu, 08 Jan 2009 - 22:34) *
Nie czytając WCF wiem, że tam jest napisane, że w przecziwieństwie do zwykłego czarnego, kolor Opal Black jest dostępny tylko w SpecV wink.gif

Dzięki No to pewnie się walnęli wink.gif
CYTAT
The GT-R SpecV's will only be offered in an exclusive Ultimate Black Opal body color

Może mój angielski nie jest na wysokim poziomie ale ja to zdanie rozumiem jednoznacznie smile.gif

+Quote Post
hwojtek
post Sat, 10 Jan 2009 - 15:50
Post #783

test driver

CYTAT(*Sajmon @ Fri, 09 Jan 2009 - 17:27) *
Dzięki No to pewnie się walnęli wink.gif

Ze wszystkich informacji wynika, że to zdanie jest źle sformułowane - nie SpecV będzie tylko w tym kolorze, tylko kolor będzie dostępny wyłącznie w SpecV smile.gif Zauważ, że w konfiguratorze SpecV można wybrać inne kolory lakieru.

Filmik:

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
*Sajmon
post Sat, 10 Jan 2009 - 16:50
Post #784

Forum Homee

CYTAT(hwojtek @ Sat, 10 Jan 2009 - 15:50) *
Ze wszystkich informacji wynika, że to zdanie jest źle sformułowane - nie SpecV będzie tylko w tym kolorze, tylko kolor będzie dostępny wyłącznie w SpecV smile.gif Zauważ, że w konfiguratorze SpecV można wybrać inne kolory lakieru.

Jasne. Uwierzyłem Ci na słowo już przy poprzednim poście wink.gif Musieli się na WCF pomylić.

CYTAT(hwojtek @ Sat, 10 Jan 2009 - 15:50) *
Filmik

Ja tam się nie znam ale dla mnie to wygląda na "szybko" smile.gif Teraz czekać tylko jak Nissan oficjalnie ogłosi pobicie rekordu w postaci.... 7:09? wink.gif
Szkoda tylko, że japoński nie jest moją mocną stroną smile.gif

+Quote Post
*Sajmon
post Sat, 10 Jan 2009 - 19:23
Post #785

Forum Homee

CYTAT(rennen @ Sat, 10 Jan 2009 - 17:13) *
Kolejnego rekrodu? rolleyes.gif Przecież od dawna wiadomo, że czas 7:29 był ściemą, ale w sumie fajnie, że tak się stało bo Europejscy producenci się spieli i naprawdę podkręcili swoje wózki i teraz GT-R ze swoimi wirtualnymi rekordami i papierowymi skrzyniami biegów jest w czarnej d... zobaczymy jak z tego wybrnie, ale obawiam się że nijak wink.gif

OK, zabrakło cudzysłowu. To, że "rekord" 7:29 był nie seryjnym autem to chyba wszyscy wiedzą, którzy śledzą ten wątek. Było o tym sporo tego tutaj. Chodziło mi o to, że jeśli Nissan trzymałby się dalej swoich marketingowych zagrywek, to nic tylko czekać aż ogłoszą, że SpecV poleciał kolejny "rekord". Generalnie to miała być ironia. Wyszło nie zrozumiale smile.gif

+Quote Post
Ictus
post Sat, 10 Jan 2009 - 20:20
Post #786

FotoPstryk

ale przeciez specV bedzie tylko JDM to po co czas na ringu smile.gif

--------------------
www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne

+Quote Post
Bullitt
post Wed, 14 Jan 2009 - 19:26
Post #787

I live here !

CYTAT(Szeli @ Wed, 14 Jan 2009 - 18:36) *
Czy chociaz jeździłes GT-Rem? Myśle, że znasz to auto tylko ze zdjęć... Ja jeździłem kilka razy i uwierz mi, ze słowo CRAP nie pasuje do tego auta i absolutnie się z tym nie zgodzę; Auto moim zdaniem jest rewelacyjne i wolałbym je od nowego 911. Nie wiem o jakich ty pieniądzach mówisz? Jeśli dla ciebie upgrade skrzyni za 5tysPLN, który rozwiązuje problem skrzyni to są koszmarne pieniądze to nie będziemy rozmawiali na ten temat; Jaka koszmarna cena auta? Auto jest prawie 2x tańsze od 911 T; osiągami dorównuje takim autom jak Ferrari bijąc cenowo wszystkie na głowę wiec skąd ta niechęć do GT-Ra? Dziś postanowiłem skonfigurować sobie Porsche 911 T i okazało sie, ze 128tys$ to wersja podstawowa gdzie siedzenia nawet nie są elektryczne... za wersje z pełnym wyposażeniem trzeba zapłacić prawie 140tys$ + podatek (to cena u mnie w USA w salonie)... a ty masz problem z koszmarną ceną upgrade skrzyni za 1600$

Tyle, ze pomijasz drobny szczegół. Taki prawie niezauważalny. UPGRADE skrzyni to ingerencja w seryjność auta, dzięki której (interwencji) stracisz gwarancję nie tylko na skrzynię ale jak się uprą to będą próbowali tez ukrócić gwarancje na lewy tylni migacz i na podsufitkę.

Pozatym:

1 Kupując porshe/ferrari/Astona/whereva- kupujesz auto i zapominasz o naprawach. Interesuje Cie tylko serwis podczas przeglądów.
2 Kompromitacją jest wydawanie takiej kupy szmalu i szukanie warsztatu, który rozbierze tą skomplikowana skrzynie i w NOWYM aucie przeprowadzi bardzo skomplikowany upgrade. Znajdź mi warsztat w PL który to zrobi i nie spierdzeli roboty. Jesteś bez szans.
3 I tu cię dobiję- Dając przykłady z ameryki- kto powiedział, ze ten upgrade wytrzyma standardowe dla każdego amerykańskiego citizena, 100 000 mil? Nikt. Bo ma małe szanse.

Koniec kropka. Niech sie w dupę ugryzą w nissanie z tym projektem. Przyjdzie kryzys i pozamiata takie frajerskie ekscesy marketingowe. Nie będzie żalu. Przynajmniej ja nie będę żałował.

--------------------
530---------------220koni
LC----------------230 koni
Evolution V------496 koni
V12--------------408 koni

+Quote Post
Kubek
post Wed, 14 Jan 2009 - 19:39
Post #788

Forum Clubber

CYTAT(freq @ Wed, 14 Jan 2009 - 10:57) *
Niby masz racje ale powiedz ile powstało generacji corvetty i 911 turbo a GT-R był budowany od podstaw a jak powszechnie wiadomo Krakowa od razu nie zbudowano tak więc trzeba dać mu szansę

GT-R'y startowaly w wyscigach juz od poczatku lat siedemdziesiatych, 40 lat to chyba sporo czasu zeby sie nauczyc jak sie buduje samochody sportowe.
http://www.youtube.com/watch?v=byJ5NH5t37U

+Quote Post
mile
post Wed, 14 Jan 2009 - 19:43
Post #789

Forum Killer

CYTAT
1 Kupując porshe/ferrari/Astona/whereva- kupujesz auto i zapominasz o naprawach. Interesuje Cie tylko serwis podczas przeglądów.

Ferrari i Aston bezawaryjne ? Kaman,zastanów sie.

--------------------
Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...

+Quote Post
Bullitt
post Wed, 14 Jan 2009 - 19:48
Post #790

I live here !

A co psują sie im skrzynie biegów i producenci nie uznają gwarancji? Czy moze silniki wybuchają albo ukręcaja się dyfry z półosiami? I tez producent mówi fuck off...

Kaaaaman.

Pozatym- milion razy bardziel wolałbym miec astona niz GTRa. No chyba że R34.

--------------------

+Quote Post
mile
post Wed, 14 Jan 2009 - 19:55
Post #791

Forum Killer

Psuje sie im wszystko wink.gif Ale racja,nikt nie robi afer w związku z gwarancją tylko grzecznie naprawiają.

CYTAT
Pozatym- milion razy bardziel wolałbym miec astona niz GTRa. No chyba że R34.

Wiadomo smile.gif

--------------------
Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...

+Quote Post
Kubek
post Wed, 14 Jan 2009 - 20:05
Post #792

Forum Clubber

Moim zdaniem, to co oddziela GT-R od samochodu wyscigowego, to jego masa. Taki samochod moze jest dobry na jedno szybkie okrazenie po Nürburgring, ale jak by mu przyszlo sie scigac przez godzine albo w wyscigach dlugodystansowych to opony i hamulce powiedza szybko papa.

+Quote Post
Javie
post Wed, 14 Jan 2009 - 20:50
Post #793

Super User

CYTAT(Faceman @ Wed, 14 Jan 2009 - 10:13) *
No właśnie, a jak pisałem dawno temu, że ten czas na Nur. jest absolutnie nierealny seryjnym GTRem to byłem wyśmiany. rolleyes.gif

Zostałeś wyśmiany za fanatyczne wychwalanie Corvette.

koszmarnej cenie auta

Która i tak jest o połowę niższa niż 911 i porównywalna do Corvette.

Ten GTR LM w Le Mans nic nie osiągnie, zostanie zmieciony przez Corvette i Astony już dziś to mogę zaprognozować. rolleyes.gif

Nie mów hop...

CYTAT(mile @ Wed, 14 Jan 2009 - 19:43) *
Ferrari i Aston bezawaryjne ? Kaman,zastanów sie.

O tym samym pomyślałem, zresztą w jednym z tematów w "Chce kupić samochód..." było o tym wspomniane.

CYTAT(Kubek @ Wed, 14 Jan 2009 - 20:05) *
Moim zdaniem, to co oddziela GT-R od samochodu wyscigowego, to jego masa.

I to o dobre kilkaset kilogramów.

Generalnie IMO problemem Nissana jest to, że z R34 GTR to on ma wspólną chyba tylko ilość kół i cylindrów.

Porsche nie dokonywało rewolucyjnych zmian na przestrzeni lat. Po prostu dopracowywało swoją konstrukcję.

IMO gdyby GTR był po prostu ulepszonym R34 to byłby zajebiście groźnym przeciwnikiem dla Porsche.

+Quote Post
VTEC
post Wed, 14 Jan 2009 - 22:12
Post #794

Forum Killer

szarpnęli się na takie ikony jak Porsche i Corvette

Pomijajac dalsze dywagacje, to nie "ikonizuj" tak tej corvetty, bo to lekka przesada.

+Quote Post
Szeli
post Wed, 14 Jan 2009 - 23:49
Post #795

Super User

CYTAT(Bullitt @ Wed, 14 Jan 2009 - 12:26) *
Tyle, ze pomijasz drobny szczegół. Taki prawie niezauważalny. UPGRADE skrzyni to ingerencja w seryjność auta, dzięki której (interwencji) stracisz gwarancję nie tylko na skrzynię ale jak się uprą to będą próbowali tez ukrócić gwarancje na lewy tylni migacz i na podsufitkę.

Pozatym:

2 Kompromitacją jest wydawanie takiej kupy szmalu i szukanie warsztatu, który rozbierze tą skomplikowana skrzynie i w NOWYM aucie przeprowadzi bardzo skomplikowany upgrade. Znajdź mi warsztat w PL który to zrobi i nie spierdzeli roboty. Jesteś bez szans.
3 I tu cię dobiję- Dając przykłady z ameryki- kto powiedział, ze ten upgrade wytrzyma standardowe dla każdego amerykańskiego citizena, 100 000 mil? Nikt. Bo ma małe szanse.

Koniec kropka. Niech sie w dupę ugryzą w nissanie z tym projektem. Przyjdzie kryzys i pozamiata takie frajerskie ekscesy marketingowe. Nie będzie żalu. Przynajmniej ja nie będę żałował.

Ja nadal obstawiam przy swoim zwłaszcza, że nie spotkałem jeszcze Ferrari, Lamborghini, Astona z przebiegami ponad 100tys mil. Spotkałem 911 po dużych przebiegach, nigdy wersję T - za 100tys mil jak już kiedyś powiedziałem pojawi się nowa zabawka Made in Japan; Niebawem premiera Najnowszej Supry.

Co do tego zakładu z wyjęciem skrzyni i upgrade: Człowiek to zbudował i człowiek potrafi to rozebrać, to nie NASA; Pozatym uważam, że w PL są zakłady - także na tym forum, które by się tego podjęły; Dodatkowo ostatnio osobiście dzwoniłem do PPG w Australii i oni już to zrobili - jeśli zakupisz od nich upgrade to ze słuchawką na telefonie powiedzą ci co i jak a jak nie to nie ma sprawy - shipping skrzyni do nich i za kilkanaście dni odeślą ci gotowy komponent już z założonym upgrade.

--------------------
www.StreetRacing.pl -> Sprzet z USA

Nie Jezdzij Szybciej Niż Lata Twoj Anioł Stróż...!!!

+Quote Post
Szeli
post Thu, 15 Jan 2009 - 00:11
Post #796

Super User

CYTAT(VTEC @ Wed, 14 Jan 2009 - 15:12) *
Pomijajac dalsze dywagacje, to nie "ikonizuj" tak tej corvetty, bo to lekka przesada.

Mimo iż lubię Vette i uważam, że za rozsądne pieniądze można mieć naprawdę fajne i mocne auto to sprawdzałem osobiście i rzeczywiście - takie są cyrki z tylnym zderzakiem:

Tylny zderzak w C6

--------------------
www.StreetRacing.pl -> Sprzet z USA

Nie Jezdzij Szybciej Niż Lata Twoj Anioł Stróż...!!!

+Quote Post
Bullitt
post Thu, 15 Jan 2009 - 10:03
Post #797

I live here !

CYTAT(Szeli @ Thu, 15 Jan 2009 - 00:11) *
Mimo iż lubię Vette i uważam, że za rozsądne pieniądze można mieć naprawdę fajne i mocne auto to sprawdzałem osobiście i rzeczywiście - takie są cyrki z tylnym zderzakiem:

Tylny zderzak w C6

Nie znasz się. To jest najnowszy wynalazek- "dyfuzor kinetyczny". Wykorzystuje zjawisko "dyfuzji kinetycznej".

--------------------

+Quote Post
RMS6
post Thu, 15 Jan 2009 - 11:58
Post #798

User

W całej rozciągłości zgadzam się z Szelim.
Wiecej lamentu odn skrzyni jak i całego r35 nie mozna spotkac na największych forach userów Gt-ra .
Auto doskonale radzi sobie w bezpośrednim,realnym zestawieniu z 997 t na torze oraz podczas codziennego uzytkowania/jeszcze lepiej/
Nie widze też sensu brania pod uwage"wiarygodnych" testów porsche wzgledem gt-r oraz takich samych nissana.Jaki jest ten samochód najlepiej ocenic samemu ,ja tak zrobiłem ...,moze dlatego podzielam zdanie kolegi ,tóry tym samochodem jezdził.

+Quote Post
Bullitt
post Thu, 15 Jan 2009 - 12:55
Post #799

I live here !

CYTAT(RMS6 @ Thu, 15 Jan 2009 - 11:58) *
W całej rozciągłości zgadzam się z Szelim.
Wiecej lamentu odn skrzyni jak i całego r35 nie mozna spotkac na największych forach userów Gt-ra .
Auto doskonale radzi sobie w bezpośrednim,realnym zestawieniu z 997 t na torze oraz podczas codziennego uzytkowania/jeszcze lepiej/
Nie widze też sensu brania pod uwage"wiarygodnych" testów porsche wzgledem gt-r oraz takich samych nissana.Jaki jest ten samochód najlepiej ocenic samemu ,ja tak zrobiłem ...,moze dlatego podzielam zdanie kolegi ,tóry tym samochodem jezdził.

Acha. No to wspaniale. Po prostu cudownie. C-U-D-O-W-N-I-E.

PEES: Na ile dasz rade się rozciągnąć? Bo ja się rozciągam na 10,5 a ty?

--------------------

+Quote Post
freq
post Thu, 15 Jan 2009 - 17:21
Post #800

Frequent User

CYTAT(Kubek @ Wed, 14 Jan 2009 - 19:39) *
GT-R'y startowaly w wyscigach juz od poczatku lat siedemdziesiatych, 40 lat to chyba sporo czasu zeby sie nauczyc jak sie buduje samochody sportowe.
http://www.youtube.com/watch?v=byJ5NH5t37U

Ja o tym doskonale wiem ale co ma wspólnego ten z filmiku z tym nowym ..... Nic ?? ten był ma całkiem inne rozwiązania niż r34 poza wzystkimi kołami skrętnymi. Poza tym skrzynia jest Getraga i chyba została także przez niego zaprojektowana więc nissan jest pod tym względem niewinny

+Quote Post

66 Stron V  « < 38 39 40 41 42 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 04:02