![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 11 July 2007 ![]() |
Dobra a jak sie wchodzi do salonu i kladzie kase na blacie i mowi ze chce ten samochod? To co wtedy? Tez autko niby na kredyt i nie mozna sprzedac za gotowke? Podobno popyt przerósł podaż w związku z czym, nikt nie zrobi wielkich oczu na widok 70$ w papierze od Polaka który chce tego i tamtego w Polsce przehandlować. Tak też myślałem że coś muszą wymyślić z tymi cenami(ogromna różnica w cenie i czasie między USA i UE), w każdym bądź razie czekam na dalsze wasze info. Obawiam się więc że Nissan nie będzie sprzedawał aut ludziom którzy są "non us citizens" Pozdro -------------------- www.szerokiewidoki.pl
Wirtualne wycieczki, fotografie panoramiczne i inne usługi fotograficzne |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Rozmawialem z dealerem przed chwila. Powiedzial ze auto musi kupic ktos z USA, i potem od niego musze kupic auto bo im nie wolno sprzedawac auta non-us citizens. Tak to zrozumialem, gosc troche mowil nie wyraznie. Ale bede dzwonil jeszcze do innych to potwierdze to info. I stricte w temacie GT-R 2009 Nissan GT-R Acceleration Test Tak jak pisałem, nie ma z tym problemu jeśli odkupisz od osoby prv. Chyba, że są obwarowania prawne nabywcy, więc wtedy należy to sprawdzić przy odpsprzedaży, ale wtedy są sprzeczne z zasadami wolnego rynku. Jak dotąd nic takiego nie słyszałem ... Aż sam zadzwonie i się zapytam, bo zaczęła mnie sprawa irytować ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Podobno popyt przerósł podaż w związku z czym, nikt nie zrobi wielkich oczu na widok 70$ w papierze od Polaka który chce tego i tamtego w Polsce przehandlować. Nawet widok 100 ich nie przekonuje. -------------------- 1:41,519 - Tor Poznań - Subaru Impreza - małymi krokami do przodu
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
a czy przypadkiem te newsy nie sa spod znaku april fools ???
![]() -------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 25 September 2005 ![]() |
Jak tak dopieszczają lakier to nic dziwnego że nie wyrabiają z produkcją a silnik jeszcze do tego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Ja to nie mogę zrozumieć jaką tajemnicą jest owiane to, że w stanach producenci mogą sprzedawać auta 2x taniej niż u nas.. co to Europejczycy są jakimiś frajerami do dymania czy co? Coraz bardziej mnie to irytuje. Zamiast wymyślać jakieś bzdury niech zrobią porównywalne ceny na całym świecie i nikt nie będzie kombinował.
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jak tak dopieszczają lakier to nic dziwnego że nie wyrabiają z produkcją a silnik jeszcze do tego. Jak bys raczyl przejzec topic to zobaczyl bys ze juz kilka razy sie pojawialy te filmiki. ![]() |
|
|
gość_STAN_* |
![]()
|
![]() |
Do Polski w przyszłym roku) ma trafić maks 6 GTR'ów może 7em.
Z tego co wiem to w Stanach mają być przetargi u dealerów na GTR'y ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Mr Boost Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Z tego co wiem to w Stanach mają być przetargi u dealerów na GTR'y ![]() Nie sadze ![]() Dealerzy maja zalecona cene - MSRP - po ktorej powinni sprzedawac, a tak naprawde sprzedaja po jakiej chca - po 71 i po 100 - i mysle ze sprzedadza wszystkie sztuki jakie dostana w pierwszej dostawie. Takze kto pierwszy ten lepszy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Przy okazji - czy ktoś mi może oficjalnie potwierdzić, że to całe straszenie o rzekomych trudnościach z wywozem GT-Rów poza USA, to był tylko prima aprilis?
Bo się zaczynam bać normalnie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Mr Boost Dołączył: Tue, 26 November 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Dzwonilem do dealerow, rowniez do tego podane przez Szelmiego. I wszyscy mowia to samo: Nie maja zalecen od Nissana North America, zeby GT-Ra nie sprzedawac cudzoziemcom, ani zadnych papierow ograniczajacych sprzedaz auta w ciagu pierwszego roku uzytkowania. Amerykanie ktorzy wplacili zaliczki za swoje GT-Ry i maja juz podane terminy odbioru (wiec zamowienie przeszlo przez Nissan North America) nie musieli nic takiego podpisywac.
Takze mi sie nie udalo potwierdzic tego info. Pytalem dealerow - chyba z 20tu - i ludzi co zamowili GT-Ra. Jedyne co mi zostalo to napisac do NNA, ale nie chce tego robic, bo jeszcze pomysla ze to dobry pomysl, i bedize trzeba cos takiego podpisac ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 28 April 2004 Skąd: warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Wiem, że to nie EU ale chyba nie mają prawa do bezwarunkowego zakazu sprzedaży samochodu (w jakimkolwiek okresie). Mogą zrobić to co chyba Audi zrobiło z modelem R8, czyli warunek podpisania przez kupującego, zgody na prawo pierwokupu samochodu przez dilera (chyba w okresie pierwszego roku) za cenę zakupu
-------------------- "The smarter you play, the luckier you'll be"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Pogadać sobie można, ale na stole leżało w zasadzie 2 x 95k$ i dealer odpisał tak jak podał Szelmi.
-------------------- 1:41,519 - Tor Poznań - Subaru Impreza - małymi krokami do przodu
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
V-Spec w EU na testach http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpr...nissan_gtr.html i http://www.carmagazine.co.uk/Secret-new-ca...an-GT-R-V-Spec/ Nieoficjalne wyniki na Nurburing 7:25 Nissan GT-R V Spec (550KM) czy to możliwe? Model jest dość cieżki mimo 550KM jak podaje Nissan. Jednak w tym wypadku był by lepszy od Porsche Carrera GT, która osiągnęła ca. 7:28 ... ![]() http://www.worldcarfans.com/9080409.007/ni...tted-in-germany |
|
|
gość_namoamo_* |
![]()
|
![]() |
Hehe działa polska strona GT-R na gtrnissan.com
Są adresy dwóch dilerów(Krk, Wawa), u których można będzie nabyć autko, jest nawet konfigurator! ![]() Jest też wzmianka że dostępny od marca 2009 ![]() Ilość opcji przytłacza, 6 kolorów nadwozia + 2 kolory foteli + nawigacja + opony całoroczne (?) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 24 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
http://www.gametrailers.com/player/32660.html
Bardzo ciekawy hi-res filmik, można sobie to cudo pooglądać trochę w akcji na niemieckim autobanie i nurburgringu. pozdr -------------------- www.iacoski.com - grafika motoryzacyjna
|
|
|
![]()
|
|
Nieoficjalne wyniki na Nurburing 7:25 Nissan GT-R V Spec (550KM) czy to możliwe? Model jest dość cieżki mimo 550KM jak podaje Nissan. Jednak w tym wypadku był by lepszy od Porsche Carrera GT, która osiągnęła ca. 7:28 ... ![]() http://www.worldcarfans.com/9080409.007/ni...tted-in-germany Ponoć jechał na slikach, ale żadnej pewności nie mam |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 15:13 |