![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 23 July 2005 Skąd: Nowy Jork / Choszczno ![]() |
Chłopaki no proszę, nie róbcie więcej takich offtopów jak to z ulicami w Łodzi. Wydzieliłem do OT
-------------------- 97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500 08 S500L |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_B230FT_* |
![]()
|
![]() |
A nasz jest modzony i jezdzi, zostal zakupiony w lutym 2010. Tyle ze robilismy go sami i z glowa a nie na podstawie miliona informacji z netu. troche trzeba sie napieprzyc ze sterownikiem ale wszystko jest do zrobienia. Jak czytam wypowiedzi coniektorych to jak by mieli juz ze 3 takie gtrki w garazu
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 23 September 2008 Skąd: Stolica ![]() |
A nasz jest modzony i jezdzi, zostal zakupiony w lutym 2010. Tyle ze robilismy go sami i z glowa a nie na podstawie miliona informacji z netu. troche trzeba sie napieprzyc ze sterownikiem ale wszystko jest do zrobienia. Jak czytam wypowiedzi coniektorych to jak by mieli juz ze 3 takie gtrki w garazu ![]() ![]() i ile wyszło? Na seryjnych gratach czy coś grubiej weszło? -------------------- Łukasz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 08 January 2010 ![]() |
Czy ktoś w Polsce ma nastawy skrzyni powyżej 4ki (4stopień)? słyszałem że ponoć na wyższych ustawieniach skrzyni skraca się żywotność jej...czy to prawda czy tylko plotki ?
do tej pory spotkałem dwa nissany na tym ustawieniu reszta ma 0 lub +2...ale powyżej +4 jeszcze nie spotkałem stąd moje pytanie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Co masz na myśli, bo nie rozumiem?
-------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
ustawienia skrzyni czyli szybkość zmiany.w nissanie wykonują zmiany w ustawieniach na życzenie klienta...
pytanie jest czy przy wyższych ustawieniach powyżej 4 (skala jest do 7 stopni) skraca się żyotność skrzyni? |
|
|
![]()
|
|
Raczej nie ma związku, tam jest kilka ustawień ale one głównie wpływają na płynność jazdy itp.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 17 July 2005 ![]() |
ustawienia skrzyni czyli szybkość zmiany.w nissanie wykonują zmiany w ustawieniach na życzenie klienta... pytanie jest czy przy wyższych ustawieniach powyżej 4 (skala jest do 7 stopni) skraca się żyotność skrzyni? W nissanie pl to mogą Ci na życzenie najwyżej wymienić olej . Na dobrze i pewnie działającą skrzynię na ta chwilę jest chyba tylko jedno lekarstwo- wzmocnienie w zależności od docelowego setupu i podłączenie do AP COBB'a |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Wersja NISSANA GTR na 2012 znowu ma nowe parametry tym razem nie 530-540KM tylko 560
![]() Trochę mnie dziwi polityka NISSAN-a, ponieważ obecnie są już gotowe turbo kity no i strokery. Jednak w przeciwieństwie do 911, mniej więcej 50% będzie modyfikowana przez właścicieli i to jest duży plus ![]() Poniżej foto i info by WCF. ![]() ![]() ![]() "Production is set to end soon on the Nissan GT-R as the 2012 JDM (Japanese domestic market) model will be the last. But Nissan will still be trotting out some new iterations of the car. The 2012 R35 GT-R will get getting more power vis-a-vis the previous edition by around 30 PS ( 22 kW / 30 bhp) with a total output figure of 560 bhp (418 kW / 568 PS) over the earlier 530 bhp (395 kW / 537 PS) and 488 lb-ft (661 Nm) of torque. And a SpecR version is coming too, meaning the update won't just be those additional horses. Included for a SpecR variant will be a weight loss of between 30 and 40 kg (66 to 88 lbs) and a gold engine cover to replace the current red one of the SpecV." Read more: http://www.worldcarfans.com/111053133776/2...n#ixzz1Nxkjed00 Pozdrawiam, Paweł |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 01 May 2006 ![]() |
rennen marudzisz albo zazdrościsz
![]() Bez obrazy dla GTRa ale ostatnio taki jechał w korku z przeciwka iiii w ostatniej sekundzie zwróciłem nań uwagę. NIe robi takiego wrażenia jak corveta czy chocby poprzednie GTRy czy inne nissany jak np 300 zx . Czegoś mu brakuje wg mnie . Może dla tego że brakuje mu duszy bo był projektowany na komputerach . Technologia owszem .... już robi wrażenie ale kto to będzie umiał naprawic za 10 lat ,są za skomplikowane . Tutaj już nie można poimprowizowac jak w starych autach . Z tego względu te auta niestety nigdy nie będą mogły byc w posiadaniu lekko ponad przeciętnie zarabiających . |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 27 December 2002 Skąd: Józefów/ Wawa ![]() |
Co jest kończą z GTR-em po 2012?
![]() -------------------- Pontiac Firebird Formula 5,7 LS1 V8 - 500 kM
Chevrolet Nubira 2,0 Turbo - 207 kM Ford Mondeo Mk III TDCI - 115 kM |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
To i tak będzie 5 lat produkcji (2007-2012)... gdzie dla porównania R34 GTR był produkowany tylko 3 lata 1999-2002. Poza tym model 2012 moze tez polelciec przez np czesc 2013
![]() |
|
|
![]()
|
|
kto to będzie umiał naprawic za 10 lat ,są za skomplikowane My. Wszystkie nowe auta są skomplikowane. -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
rennen marudzisz albo zazdrościsz ![]() Bez obrazy dla GTRa ale ostatnio taki jechał w korku z przeciwka iiii w ostatniej sekundzie zwróciłem nań uwagę. NIe robi takiego wrażenia jak corveta czy chocby poprzednie GTRy czy inne nissany jak np 300 zx . Czegoś mu brakuje wg mnie . Może dla tego że brakuje mu duszy bo był projektowany na komputerach . Technologia owszem .... już robi wrażenie ale kto to będzie umiał naprawic za 10 lat ,są za skomplikowane . Tutaj już nie można poimprowizowac jak w starych autach . Z tego względu te auta niestety nigdy nie będą mogły byc w posiadaniu lekko ponad przeciętnie zarabiających . Ludzie to auto kupują właśnie po to aby tak nie zwracało uwagi jak Porsche czy Corvette...auto kupujesz dla własnej przyjemności i osiągów. P.S nowości(upgrade techniczny) Nissany R35 miały w sumie co wrzesień...więc pewnie i po tym może wejdzie to o czym Paweł wyżej pisał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 21 January 2005 ![]() |
Ile w GTR da się wyłączyć sysytemów pomagających kierowcy? Slyszałem opienie, że to czysto "cyfrowe" auto, które ogarnia przeciętna Pani w podeszłym wieku - jedzie za Ciebie... Ale może to fałsz...
-------------------- Za szybko jechałem? Nie. Za nisko Pan leciał....
323 GTR user |
|
|
![]()
|
|
W zasadzie wszystko da się wyłączyć, oczywiście poza aktywnym napędem.
|
|
|
![]()
|
|
W zasadzie wszystko da się wyłączyć, oczywiście poza aktywnym napędem. Firma Blitz ma w ofercie taką przeróbkę że likwidują drugi wał napędowy i zostawiają tył napęd ciekaw jestem jakie zmiany w ecu musieli zrobić że im napęd w jakiś tryb awaryjny nie wskoczył bądz wyskoczyła informacja pod obrotomierzem ,,visit dealer".... |
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
My. Wszystkie nowe auta są skomplikowane. OT - Jakub, to może Wam jednego podesłać "po dzwonie" ![]() Fakty pokażą kto co potrafi w GTR a nie słowa ... Naprawić wszystko można zależy z jakim skutkiem i jak długo ... Reasmując GT-R się kończy będzie fajny rarytas jak R34, jednak do rzeczy 90% użytkowników GT-R przygotowanych jest na modyfikację i to jest piękne. A w przypadku 911 rzadko to bywa, więc dla tego utożsamiam się z przeznaczeniem tego auta. Z drugiej strony ma wiele technicznych wad, które wychodzą w trakcie i kiedyś napisałem, że trzeba mieć "stajnie wyścigową" aby go serwisować, no bo kto to zrobi - Nissan ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
OT - Jakub, to może Wam jednego podesłać "po dzwonie" ![]() Naprawy powypadkowe GT-R są średnio opłacalne - dla przykładu spoiler pod zderzakiem 5k zł. CYTAT Fakty pokażą kto co potrafi w GTR a nie słowa ... Naprawić wszystko można zależy z jakim skutkiem i jak długo ... Jasne. GT-Ry przez nas robione jeżdżą już niektóre parę lat, np. po remoncie skrzyni. Czas leci ![]() -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
lekki OT: zawsze mozna naprawiac na uzywkach, z ciekawosci sprawdzilem i podany przez Ciebie spoiler mozna kupic nawet na allegro za mniej niz polowe ceny
![]() http://allegro.pl/nissan-gt-r-spoiler-pod-...1649696744.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 07:05 |