Shoutbox 0 nowych PW 

15 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Przygotowanie BMW do driftu
Hachi
post Wed, 05 Dec 2007 - 13:38
Post #181

Frequent User

Zaraz zacznie się wyścig zbrojeń kto ma największy negatywuch a skończy się na tym ze bedziecie zmigać na wewnętrznym rancie szpóli zamiast całą powierzchnią
opony haha no ale każdy bawi się w to co lubi Pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 05 Dec 2007 - 13:38
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Porsche911
post Wed, 05 Dec 2007 - 16:10
Post #182

Frequent User

piotrek nie chodzi o to zeby coś udowadniać ale nie chodzi o to że tak jak w przypadku drążków tak i tu nie można przesadzać przesadzisz z drązkami skonczy sie magiel przesadzisz z tymi podkładkami może się nic nie stanie a może tak pozdro i bez napinek

+Quote Post
Kołtun
post Wed, 05 Dec 2007 - 17:32
Post #183

User

a ja chciałem zapytać czy jest jakoś zależny kąt pochylenia koła do kąta wyprzedzenia osi sworznia zwrotnicy i czy nie powinno być tak że te wartości w drifcie powinny być podobne ?? jeśli nie to napiszcie co od czego zależy . z góry dzięki

+Quote Post
Piotr328
post Thu, 06 Dec 2007 - 15:15
Post #184

Super User

CYTAT("Porsche911":28bkxni0)
piotrek nie chodzi o to zeby coś udowadniać ale nie chodzi o to że tak jak w przypadku drążków tak i tu nie można przesadzać przesadzisz z drązkami skonczy sie magiel przesadzisz z tymi podkładkami może się nic nie stanie a może tak pozdro i bez napinek

Nie no spox.
Tak jak mowisz, śmierć maglownicy to tylko i wyłącznie moja wina i to wiem i nie ukrywam. Był to efekt mojej przesady i dostalem nauczkę, ale o to chyba wlasnie chodzi zeby cos poprawic a nie ro....bać. Z maglem juz wiem, ze nie moze byc wiecej niż 5 mm i tak samo jest z kątem. Zrobiłem 1 cm, testowałem, byłem na treningu na torze i nic sie nie dzieje, a auto prowadzi sie duzo lepiej, wiec mysle ze jest to optymalne ustawienie i raczej nie polecam robic wiecej, a przynajmniej ja juz nie robie wiecej bo znowu mi sie cos wysra.

Pozdro 4 all

--------------------
MAZDA RX8 1JZ GTE HX35/HX40

+Quote Post
jendrek e-30
post Fri, 07 Dec 2007 - 10:52
Post #185

Super User

Witam pomysł na negatyw w e-30 ma ktoś bo kombinowałem ale nic ciekawego z tego nie wyszło znaczy nic nie wyszło

+Quote Post
Sputnik
post Fri, 07 Dec 2007 - 11:15
Post #186

Super User

interpunkcja kolego.

--------------------
QUATTRO ist fur sissies

+Quote Post
prisoner
post Fri, 07 Dec 2007 - 22:14
Post #187

User

A macie może sposób na zwiększenie skrętu kół w e36?

--------------------
_ _http://www.spojler.pl

POLECAM!!!

+Quote Post
Piotr328
post Mon, 10 Dec 2007 - 10:16
Post #188

Super User

CYTAT("prisoner":3ih2j65z)

Ja mam podlozone podkladki pod drazki, ale jak juz wspominalem wyzej nie mozna przegiac. Przy 6 mm rozleciala mi sie przekladnia tzn. zdarlo mi oringi wewnatrz magla. Teraz mam 4,5 mm i jest ok, wiecej nie dokladam:)

--------------------

+Quote Post
Szymon535
post Mon, 10 Dec 2007 - 12:23
Post #189

User

CYTAT("Piotr328":2ugl1qv8)
CYTAT("prisoner":2ugl1qv8)

Ja mam podlozone podkladki pod drazki, ale jak juz wspominalem wyzej nie mozna przegiac. Przy 6 mm rozleciala mi sie przekladnia tzn. zdarlo mi oringi wewnatrz magla. Teraz mam 4,5 mm i jest ok, wiecej nie dokladam:)

A jest to naprawde duża różnica w skrecie czy nie warto sie bawić?

+Quote Post
Piotr328
post Mon, 10 Dec 2007 - 15:11
Post #190

Super User

CYTAT("Szymon535":1joyiyo1)
CYTAT("Piotr328":1joyiyo1)
CYTAT("prisoner":1joyiyo1)

A jest to naprawde duża różnica w skrecie czy nie warto sie bawić?

Ja roznicę widze gołym okiem wiec mysle ze jest sens

--------------------

+Quote Post
ART-TEC
post Sun, 09 Mar 2008 - 17:39
Post #191

Super User

Mam problem. Felga aluminiowa trze stroną wewnętrzną o zacisk hamulcowy. Wiem że niektórzy stosowali specjalne "dystanse" które były częścią czegoś tam od poloneza czy dużego fiata, tylko właśnie co to było?

--------------------
BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY
youtube.pl/ngrARTUR

+Quote Post
Piotr328
post Mon, 10 Mar 2008 - 09:08
Post #192

Super User

CYTAT(ART-TEC @ Sun, 09 Mar 2008 - 17:39) *
Mam problem. Felga aluminiowa trze stroną wewnętrzną o zacisk hamulcowy. Wiem że niektórzy stosowali specjalne "dystanse" które były częścią czegoś tam od poloneza czy dużego fiata, tylko właśnie co to było?

Mi jak tarła felga to ściągnąlem z zacisków po 2 mm z zewnetrznej strony, a poza tym mam dystanse po 2 cm na strone i jest ok.

--------------------

+Quote Post
Ictus
post Mon, 10 Mar 2008 - 09:57
Post #193

FotoPstryk

CYTAT(ART-TEC @ Sun, 09 Mar 2008 - 17:39) *

FSO mialy w serii dystanse cos ok 5-10mm... z tego co pamietam klucz 10.. i jak pod blokiem stoi jakis szrot bez kol to masz gratis smile.gif

--------------------
www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne

+Quote Post
kkk555
post Wed, 12 Mar 2008 - 22:47
Post #194

Rookie

witam, niedawno zakupiłem e36 325. teraz chce ją troche przygotować do latania bokami...wiem, że na początku należy wziąć się za zawias. czy ktoś może doradzić mi jaki konkretnie wybrać? jakie są dobre a jakie nie? jaka firma itp? generalnie wszystko...bo jestem zielony. a co ze szpera? czy ktoś może mi pomóc również w tym temacie? z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam

+Quote Post
matix0211
post Thu, 13 Mar 2008 - 18:10
Post #195

User

elko mam pytanko e30 jest bardziej podsterowne czy nadsterowna i jak sie ma sprawa przyczepności przednich kół bo przeczytałem wszytkie strony i jakoś niezauważyłem żeby gdzieś była odpowiedź na moje pytanko

+Quote Post
ART-TEC
post Thu, 13 Mar 2008 - 19:55
Post #196

Super User

W moim przypadku czyli z silnikiem 3,5 litra jest zdecydowanie podsterowna.

--------------------
BMW M235i M Performance Package D4 RACE
BMW M3 E36 Rally Edition 04 RALLY
youtube.pl/ngrARTUR

+Quote Post
Marlon
post Thu, 13 Mar 2008 - 23:37
Post #197

Forum Clubber

CYTAT(matix0211 @ Thu, 13 Mar 2008 - 18:10) *
elko mam pytanko e30 jest bardziej podsterowne czy nadsterowna i jak sie ma sprawa przyczepności przednich kół bo przeczytałem wszytkie strony i jakoś niezauważyłem żeby gdzieś była odpowiedź na moje pytanko

Ja mam e30 m20b25 od miesiąca i od momentu zakupu do rozebrania przejechałem zaledwie kilkaset kilometrów smile.gif ale na łysawych oponach z przodu i zimówkach z tyłu jest raczej podsterowna, jeśli się jej nie zmusi. Mam nadzieję, że po przywróceniu jej do ładu mechanicznego i odelżeniu ta sytuacja się zmieni.

Pytanie mam odnośnie e-szpery: czy nie przeszkadza ona na dohamowaniach? Staram się przygotować moją zabawkę tak, żeby po niewielkich przeróbkach w nastawach zawieszenia nadawała się i na drift, i na tor. Dlatego zastanawiam się czy będę musiał wymieniać też dyfer, czy naprawdę mocne hamowanie do zakrętu na e-szperze nie będzie mi powodowało uciekania dupy? W drifcie to jest plus, na torze minus.

--------------------
dragracingowy spiker do wynajęcia ;)

_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g

+Quote Post
SONIC
post Thu, 13 Mar 2008 - 23:57
Post #198

Forum Killer

na dohamowaniu na bank bedzie lekko rzucac dupa a jezeli chodzi o przechodzenie zakretów z duza predkoscia to masz jak w banku ,ze bedziesz szedł bokiem chyba lerpszym wyjsciem bedzie e- szpera na drift i jakas seryjna na tor w koncu przerzucenie dyfra to 30 min (z przerwa na browara)

--------------------
BMW E64 645i

+Quote Post
Marlon
post Fri, 14 Mar 2008 - 00:43
Post #199

Forum Clubber

oka, mam teraz seryjnie zaszperowane, otwarty dyfer do zaspawania to nie jest wielki koszt.

Dalej: rozłożenie masy. Kiedy wypatroszę wszystko ze środka, co już w sumie zrobiłem biggrin.gif większość masy skupia się z przodu auta. Myślałem przeniesieniu o chłodnicy do bagażnika - ma to sens? Niby poprawi się rozkład masy, ale dojdą kilogramy w postaci rur, elektrycznych wentylatorów i dodatkowe litry płynu, całe patroszenie wnętrza psu w dupę.
A może wywalić seryjny bak i w bagierze zamontować sportowy? zawsze to przesunięcie kilkudziesięciu kilo za tylną oś.

Nie mam pomysłu, co by tu można przemieścić albo usunąć z przodu.

--------------------
dragracingowy spiker do wynajęcia ;)

_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g

+Quote Post
SONIC
post Fri, 14 Mar 2008 - 14:39
Post #200

Forum Killer

seryjny bak tez swoje wazy a przeciez taki litraz Ci nie potrzebny , akumulator swoje tez wazy , co do chłodnicy to na razie jej nie ruszaj jesli okaze sie ,ze przód w dalszym ciagu jest za ciezki wtedy mozesz spróbowac przerzucic na tył bedzie to 10 kilo z przodu mniej a 10 wiecej z tyłu poza tym przy przerzuceniu do tyłu chłodnicy wywalasz wiskoze co da ci ze 2 KM i łatwiejsze wkrecanie na obroty:)

--------------------
BMW E64 645i

+Quote Post

15 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 19:28