![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_Golfista_* |
![]()
|
![]() |
zrobienie np 350-400KM bedzie tyle samo kosztować w 1.8T co i v VR5 bo i tak trzeba wszystko robic dolot, FMIC, wydech, big turbo itd 2.3 VR5 jest niezłą bazą do tuningu i nie porównuj tego auta do zaporożca... Porównywałem idee robienia czegoś. Nie samochody. Jeżeli się mylę to mnie popraw ale dołożenie do auta które nie ma nic wspólnego z silnikiem turbo IC, kolektora, sprężarki, zaworów itd. jest chyba trudniejsze niż zmiana tych rzeczy w aucie które już posiada w/w. Czy silnik 2.3 (w sensie korby / wał) ma taki sam potencjał jak 1.8T. Strzelam.: natrysk oleju na denko tłoka itp. ? Pomijam już kwestię (ale popraw mnie bo mogę się mylić) droga robienia 1.8T kolejnych stagów do tych 350 KM jest już chyba przetarta a 2.3 chyba nie? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Czy silnik 2.3 (w sensie korby / wał) ma taki sam potencjał jak 1.8T. Strzelam.: natrysk oleju na denko tłoka itp. ? Pomijam już kwestię (ale popraw mnie bo mogę się mylić) droga robienia 1.8T kolejnych stagów do tych 350 KM jest już chyba przetarta a 2.3 chyba nie? kontynuując OT to myslę, że większy potencjał może mieć VR5 (większa pojemność, 1 cyl więcej) (to w zasadzie silnik VR6 bez jednego cylindra) IMO VR5 20V 170KM spokojnie zniesie 350-370KM na seryjnych gratach przy odprężeniu kanapką VR6 24V przy mocy 420-450KM i seryjne korby (takie same we wszystkich VRach począwszy od 12V a skonczywszy na R32) dają rade, nawet ostro katowane jesli chodzi o wał i dół to ten silnik jest pancenry - VR5 bedzie miał podparcie w 6 miejscach na odcinku porównywalnym niż R4 droga w 1.8T jest przetarta ale i zaturbianie VRów nie jest czarną magią, w USA w DE jeździ takich aut na setki, w Polsce tez jest pare mocnych 12V i 2 sztuki 24V ja tylko chciałem zwrócić uwagę że jest taki projekt jak VR5 turbo i da sie z tego silnika zrobić niezłą moc - wbrew obiegowej opinii, że sie do niczego nie nadaje koszty zawsze wystąpią i robiąc moc w 1.8T tez trzeba dłubac dolot, FMIC, wydech, kupic duża turbine wiec tez trzeba ponieść nakłady finansowe -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 15 January 2008 Skąd: Poznan ![]() |
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10541048
Zna ktos to auto? Znajomy sie interesuje , choc cena nie wróży niczego rewelacyjnego. Podobno lewa strona byla przytarta w momencie zakupu. -------------------- R6 Fanatic // 328 Ci '00
A3 Sportback 2.0 kle kle kle daily |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
moze i tak, tylko gdzie sa relingi?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 22 July 2008 ![]() |
http://moto.allegro.pl/item816626861_audi_...km_quattro.html oglądał ktoś tą eskę ?
-------------------- Astra F C25XE+
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 24 August 2007 Skąd: Rz ![]() |
http://bartexcar.otomoto.pl/volkswagen-bor...a-C6718966.html
Ktoś się orientuje czy warto? |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 July 2008 Skąd: LBN ![]() |
http://moto.allegro.pl/item816626861_audi_...km_quattro.html oglądał ktoś tą eskę ? Mój znajomy ją oglądał bo szuka S3 od dobrych kilku miesięcy i jak tylko coś nowego się pojawi to zaraz jest zainteresowany. Z tego co mówił to samochód po dzwonie i to dość konkretnym więc odpuścił. Poza tym wsponinał jeszcze że coś z przebiegiem było kombinowane. Jeżeli chcesz pewną S3ke to proponuję wycieczkę do CH albe ewentualnie do DE, z tym że na dobry egzemplarz musisz przeznaczyć trochę więcej pieniędzy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8755247 zna ktoś przygody tej SL? bądź jakiekolwiek cenne info?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 April 2004 Skąd: Łódź ![]() |
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10673135
Carina GTI czarna, cena conajmniej odstraszajaca, wie cos ktos? -------------------- - Przedstawiciele handlowi są jak saperzy.
- Mylą się tylko raz? - Nie. Nie muszą być dobrzy, trzeba ich dużo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
Co sądzicie o tej IBI
http://www.allegro.pl/item818102799_1_4_td...erfekcyjny.html silnik bez reweli... wiem, ale ze wszystkich innych punktów widzenia ?? (pomijając RECARO... etc) -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 20 March 2008 Skąd: Leszno k/ W-wa ![]() |
-------------------- 'Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy. ' - Albert Einstein
W poszukiwaniu pierwszego samochodu :) Keeway Focus full original :):) |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 18 April 2008 Skąd: Władek ![]() |
[OT] Nie oglądałem, ale z ogłoszenia wychodzi, że straszny sleeper z niego ![]() Rok produkcji: 2006, 68 300 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 1992 KM (1465 kW) [/OT] |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Bardzo tani sleeper, a nawet jako "niesleeper" tez bardzo tani
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
No właśnie. To mnie bardzo dziwi(ta cena)
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
penwie dlatego ze ludzie boja sie tuningowanych aut
![]() ![]() |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
I to pewnie oska? W zimie bedzie ciezko... Pewnie stad ta cena.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
moze chodzi o przejecie leasing-u?
a moc - widac ze sprzedajacy walnal sie i napisal moc taka sama jak pojemnosc. -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
a nie jest ? ja już dzwoniłem do właściciela bo ojciec szuka takiego wozidła tylko nie wiem czy ogarnie w ośce taką moc ale pan sprzedający po moim pytaniu o wykres w mało wyszukany sposób powiedział żebym się odczepił skądinąd odniosłem wrażenie że to nie było pierwsze pytanie o te moce piekielne dlatego nie zdążyłem zapytać jaka jest prawdziwa cena
-------------------- F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
znaczy się zdziadziałem na poważnie :) |
|
|
![]()
|
|
A nie pytałeś o stan itp?
|
|