![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
CYTAT("Lawrai":2kjuw6ep) jutro sprawdzamy po ściagniętch popychaczach ciśnienie na zaworach (coś takiego mi tłumaczył) , że lżej to sprawdzić Chodziło mi własnie o to, zeby sprawdzić też przed wymianą popychaczy CYTAT("Lawrai":2kjuw6ep) Kompresja musi być bo nie ma zadnych objawów ze auto przytarte lub zatare Jakaś-tam jest napewno, tylko ciekawe czy na wszystkich cylindrach. CYTAT("Lawrai":2kjuw6ep) jak po założeniu popychaczy dalej będzie coś nie tak , to już będzie wiadomo co się dzieje ...
Podejrzewasz że co jest nie tak? -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 03 December 2005 Skąd: Góra (Dolnośląskie) ![]() |
nie wiem już sam ... ogólnie był tak jakby zapowietrzony ten silnik ... mam obawy że może nie mieć takiej kompresji jak powinien ale ogólnie ratuję się tym , iż się zbierał w miarę dobrze , bo przecież na popychaczach traci z 10 % albo i wiecej mocy ... różnie to bywa .
Do tego kopułka od aparatu zapłonowego była poprzypalana (miała przebicia) , więc może i przez nią auto było trochę słabsze . Ogólnie silnik jest po kapitalce , szlif cylindrów , nowe tłoki i nowe pierścienie itd. wiec raczej z kompresją jest ok . Pavel , codziennie będę zdawał CI relacje co i jak się dzieje i jakie są wyniki . Dziękuję , że Się zainteresowałeś tematem . Pozdrawiam -------------------- Wlosy W Wietrze , Zeby W Muchach i Do Dzieła
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Lodz ![]() |
cos cienko widze ten remont
po pierwsze zmierz kompresje po drugie zmierze cisn oleju na wyjsciu z pompy i w glowicy ( jak sie da w VW ) moze ucieka cisn oleju przez panewki ( zle spasowane ) i klepia popychacze -------------------- 1597 cc MIVEC POWERED Cyborg RS
_http://picasaweb.google.com/summitsvift |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 03 December 2005 Skąd: Góra (Dolnośląskie) ![]() |
zobaczymy dzisiaj w dzień . Zdam relacje co i jak bo będzie wiadomo na 100 % co się dzieje . Pozdr
-------------------- Wlosy W Wietrze , Zeby W Muchach i Do Dzieła
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 14:56 |