![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Aktualnie przyspieszanie i opoznianie zaplonu dziala dla 60-2 i systemow gdzie zaplon mozna przyspieszyc obracajac kopolke. W innym przypadku pozostaje tylko opoznianie. Jadzwin Dlaczego tylko opóźniać? ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: Otrębusy ![]() |
dziękować
![]() -------------------- ..:: Tipo HF turbo ::..
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 08 March 2005 Skąd: Lublin ![]() |
mam pytanko
czy DET I ogarnie zaplon w bmw 735i 88-92? przeplywka jest tam klapkowa takze paliwo to chyba prosta sprawa? |
|
|
![]()
|
|
DET I nie ma mozliwosci modyfikacji zaplonu 60-2. Potrafi tylko czytac obroty w takim systemie.
Co do paliwa to oczywiscie nie ma problemu. Jadzwin mam pytanko czy DET I ogarnie zaplon w bmw 735i 88-92? przeplywka jest tam klapkowa takze paliwo to chyba prosta sprawa? -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 30 October 2008 Skąd: Ełk ![]() |
hmm od wczoraj stalem sie posiadaczem detII
![]() ![]() Poszukuje kogos kto będzie w stanie zgać mi silnik z komputerem ![]() Jakieś rady dla świeżaka podpinającego się pierwszy raz pod kompa? ![]() -------------------- Daewoo Nexia c20xe
Mechaniczna pomarańcza :) |
|
|
![]()
|
|
Heh to jedno z najprostszych podpiec
![]() ![]() Pozdr Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 14 January 2003 Skąd: krakow ![]() |
mail już poszedł, ale dla wszystkich którzy nie wiedzą jak to zrobić, wyjaśnienie dla motronica 2.5
![]() Pin nr 1 Zasilanie +12v podpinasz się do pinu numer 27 w kompie (trzeba sprawdzić czy na 100% jest tam 12 volt po stacyjce) Pin nr 9 Grd podpinasz do pin 10, 14, 19, 24 w kompie, ja preferuje 14 Pin nr 2 analog #1 in podpinasz do przeciętego kabla nr 7 do strony od silnika Pin nr 11 Deflection podpinasz razem z analog #1 in (możesz je razem zlutować) chyba że jest zamontowany MAP to trzeba pod sygnał z MAP sensora. Przepustnica to Swich 0 - 1 więc się nie nadaje. Pin nr 12 Analog out podpinasz do ucięgo kabelka nr 7 idącego do komputera Pin nr 7 ignition #1 podpinasz do rozciętego kabelka w kompie numer 47 idącego od silnika Pin numer 4 bipolar OUT podpinasz do rociętego kabelka w kompie nr 47 idącego do komputera Instalujesz najnowszy firmeware 1.75 z obsługą 60-2 ze strony www.ecumaster.com W setup ustawiasz sobie 60-2 tooth signal i ustawiasz ignition #1 input level LOW Zapamiętujesz ustawienia procesorkiem na toolbarze żeby zapisać do pamięci DET 2, odpalasz autko i działa ![]() Pozdrawiam Artur -------------------- Pozdrawiam
A. |
|
|
![]()
|
|
niestety nie bangla
![]() ![]() -------------------- Daewoo Nexia c20xe
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 17 September 2005 ![]() |
TroyaN, jak sie polaczyc z ecumasterem nie mozesz to zasilanie jest zle podpiete, sprawdzales miernikiem?
Na dobra sprawe wystarczy podpiac pin nr1 i nr9 z ecumastera i juz powinno smigac polaczenie. Sprawdz miernikiem czy masz tam jakies napiecie w ogole ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
jaka masz przejsciowke? nie na kazdej dziala - najlepeij oparta na prolific i wtedy bangla
pozatym wylacz modem w ustawieniach bo czsem on powoduje konflikt. problem generalnie nie lezy w podlaczeniu ecumastera a w twoim komputerze i osprzecie -------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
No albo tak jak koziol pisze
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
Sprawdź czy się kabel łączący nie uszkodzil, mi już nie pierwszy raz uwaliło przewód we wtyczce, może to klejem na ciepło zaleje to się nie będą urywać
![]() -------------------- Be smart, drive safe, stay legal.
|
|
|
![]()
|
|
Ja osobiscie polecam kable z kostkami brac od zasilaczy ATX
![]() Elastyczne, dobrze zacisniete, nic sie nie lamie ![]() Wystarczy nozyk i mozna to przerobic zeby pasowalo do ecumastera ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
Ja osobiscie polecam kable z kostkami brac od zasilaczy ATX ![]() Elastyczne, dobrze zacisniete, nic sie nie lamie ![]() Wystarczy nozyk i mozna to przerobic zeby pasowalo do ecumastera ![]() Robiłem dokładnie tak samo. W zasilaczach ATX sa przewody 0,75 albo nawet 1 mm wiec spokojnie mozna brać. Oczywiście średnica zalezy od producenta zasilacza i mocy jaką dysponował. W firmowyh ( modcom, chiftec itd ) bedą grubsze a w tych nie firmowych jak codygen czy inne bedą cieńsze. Przewody z wtyszki mozna wyjąc wciskając te blaszki od strony złacza a potem przed włozeniem do wtyszki ECU tylko rozginamy. -------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
wszystko mam podpiete dobrze. Na wejściu zasilania w momencie przekręcenia kluczyka na zapłon jest 12v. Dioda świeci ale brak komunikacji. Przejściówka kosztowała raptem 19 pln. Dziś dopadnę inną to sprawdze. Wtyczki mam dobre, kazdy przewód siedzi w kostce, dobrze polutowane do końcówek.
-------------------- Daewoo Nexia c20xe
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 August 2007 Skąd: zabrzeg ![]() |
no a jaki masz system w kompie ja mialem spore problemy z połączeniem sie kompa z det i co sie okazało
było trzeba sterowniki z neta ściągnąć dla przejściówki tyle że ja mam viste teraz już niemam najmniejszych problemów -------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 25 July 2004 Skąd: radzymin ![]() |
zamiast przejsciowki usb kup karte pcmcia/expresscard i problem zniknie. przejsiowki na usb to straszny shit.
ot : zibi - modecom to taka sama cudna marka jak codegen.. eot -------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible golf |
|
|
![]()
|
|
Ogolnie soft jest tak napisany zeby wykorzystywac jak najmneij "feturesow" RS232 aby zapenic maksymalna kompatybilnosc z przejsciowkami USB.
Ogolnie chyba wyszstkie przejsciowki sa zrobione na tyms amym scalaku, i to juz jest kwestia drivera. Na stronie www.ecumaster.com znajduje sie driver z ktorym nigdy nie mialem problemow. Czasami problem polega na tym ze port COM pojawia sie jako 9 lub wyzszy a autodetekcja dziala do comu 8. Pozdr Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
ot : zibi - modecom to taka sama cudna marka jak codegen.. eot Dlaczego WY takie niedowiarki jesteście. http://www.mod-planet.com/index.php?module...amp;pageid=1070 Polecam lekturkę. Ps. Wy tzn duże grono ludzi, którzy twierdza tak jak Ty. Moze stare modele zasilaczy i były kiepskie ale teraz są naprawde dobre. EOT -------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 25 July 2004 Skąd: radzymin ![]() |
kilka lat pracy w dziale reklamacji najwiekszego na swiecie dystrybutora sprzetu it pozwala wyrobic sobie opinie - uwierz ze mialem dostep do danych ktore nie sa umieszczane w google i nie umieszczalbym modecoma obok chiefteca.
-------------------- e36 320iA coupe -> 329iT by SLG - 400+
e36 325i convertible golf |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 19:37 |