![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 23 August 2008 ![]() |
tak wlasnie myslalem, dzieki
jeszcze parę pytań... czy opcje: - exportowanie wykresu dyno do csv; - zmiana wartosci min/avg/max dla AnIn1/2/3; (map parameters) sa mozliwe?? te funkcje sa u mnie nieaktywne, firmware jest najnowszy... oraz czy wpisując straty na kołach, w parametrach dyno, uwzględniane są także koła tylne (w przypadku FWD), czy w rubryki trzeba wpisywać sumę strat 4 kół?? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 16 June 2008 Skąd: TheDark ![]() |
Jestem zielony w temacie świnek więc mam zasadnicze pytanie
U mnie jest teraz zapłon L-jetronic czyli zapłon tranzystorowy z cewką i nie wiem czy da się to jakoś sensownie sytroić świnką czy muszę zmieniać zapłon na elektroniczny zapłon. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Prosze podaj jakie auto i jaki motor.
GraluCT: W kolejnym releasie firmwareu powinny byc juz aktywne. Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Ze schematu wynika ze nie bedzie problemu ze sterowaniem paliwem (przeplywka klapkowa) i z opznianiem zaplonu (modyfikacja sygnalu ref point piny 25 i 26 ecu)
bazowalem na scheamcie auta z 1984 roku. Pozdr Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
klapkową chce wywalić, czujnik od przepustnicy jest 0-1 , chce go zastąpić takim który będzie odczytywał kolejne wartości z otwarcia przepustnicy, co do wtrysków planuje zastąpićje większymi - nie bawić się w dokładnie kolejnych.
najbardziej martwię się o zapłon z cewki w ostateczności można go wymienić |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 22 October 2008 ![]() |
czesc
na poczatek chcialbym sie przywitac i pozdrowic wszystkich forumowiczow. nie wiem czy udzielam sie w dobrym temacie, ale z racji jego obszernosci postanowilem uderzyc tutaj. mam problem. moje auto to vw garbus z 1995r z silnikiem 1.6 na wtrysku z ECU sterujacym. silnik zostal poddany tuningowi mechanicznemu, dodalem ostrzejszy walek, lekkie szklanki popychaczy mechaniczne(wczesniej hydrauliczne), glowice z wiekszymi zaworami i obrobionymi portami oraz komora spalania, filtr stozkowy, zwiekszylo sie tez sprazanie. przyrost mocy jest odczuwalny, lecz silnik momentami, szczegolnie po odpaleniu pracuje nierowno i przygasa, mysle ze jest to wina seryjnego programu sterujacego. co radzicie w takiej kwestii? kilka firm zaproponowalo mi osobne urzadzenie, zamiast ECU i zmapowanie tego urzadzenia, co o tym sadzicie? jestem zielony, wiec prosze o wyrozumialosc. tutaj informacje dotyczace mojego ECU i systemu wtrysku: http://1600i.de/1600i-elektronik/ecu-steck...euergeraet.html http://1600i.de/1600i-elektronik/uebersicht/e_overview.html pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
Ecumaster w trybie bezposrednim sterowaniem wtryskiaczami + modyfikacja zaplonu (masz kopolke wiec podejrzewam ze da sie i przyspieszac i opozniac).
Albo remap komputera. Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 22 October 2008 ![]() |
czyli ze powinienem sie zgodzic na propozycje tych firm o dodatkowym urzadzeniu?
moze byc wlasnie ten ecumaster? http://www.allegro.pl/item460992511_ecumas...od_re5pect.html czy moze bardziej cos takiego?? http://www.dtafast.co.uk/S_40_PRO.htm pozdro |
|
|
![]()
|
|
Heh coz to pytanie nie do mnie i raczej nie do tego tematu
![]() Ja bym powiedzial inaczej, najlepiej znajdz kogos kto ci zamontuje urzadznie i niech on wybierze jakie. Bo (bez urazy oczywiscie) tak latwo ci z tym nie pojdzie jak nie potrafisz sam dobrac najlepszego. Szcegolnie ze u ciebie nie mozna dawki sciagnac oszukujac czujniki, tylko trzeba bezposrednio sterowac wtryskiwaczami a to nie kazda swinka potrafi. A racjac do linka to sklep Respecta na pewno jest godny polecenia. Jadzwin czyli ze powinienem sie zgodzic na propozycje tych firm o dodatkowym urzadzeniu?
moze byc wlasnie ten ecumaster? http://www.allegro.pl/item460992511_ecumas...od_re5pect.html czy moze bardziej cos takiego?? http://www.dtafast.co.uk/S_40_PRO.htm pozdro -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Heh coz to pytanie nie do mnie i raczej nie do tego tematu
![]() Porownujesz swinke ze standalone a to troche cos innego. Ja bym powiedzial tak, najlepiej znajdz kogos kto ci zamontuje urzadznie i niech on wybierze jakie. Bo (bez urazy oczywiscie nie kazdy musi sie znac na wszytskim a nawet lepiej ze sie nie zna bo mozna cos zarobi:) ) tak latwo ci z tym nie pojdzie. Szcegolnie ze u Ciebie w aucie nie mozna dawki sciagnac oszukujac czujniki, tylko trzeba bezposrednio sterowac wtryskiawczami a to nie kazda swinka to potrafi (oczywiscie SA jak masz pieniadz na urzadzenie + podpiecie jest najlepsze) A wracjac do linka to sklep Respecta na pewno jest godny polecenia. Jadzwin czyli ze powinienem sie zgodzic na propozycje tych firm o dodatkowym urzadzeniu?
moze byc wlasnie ten ecumaster? http://www.allegro.pl/item460992511_ecumas...od_re5pect.html czy moze bardziej cos takiego?? http://www.dtafast.co.uk/S_40_PRO.htm pozdro -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
Jak stać cie na DTA to bierz
![]() Jadzwin a jak tam sprawa z flat shiftem /launch controll o którą się kiedyś pytałem ![]() -------------------- Be smart, drive safe, stay legal.
|
|
|
![]()
|
|
Ciezko powiedziec
![]() Mam nadzieje ze niedlugo bedzie nowy release softu i wtedy zobaczymy Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Czy to bedzie juz wersja ogarniajaca ten smieszny silnik Rovera z Poldolota?
![]() -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Mozliwe
![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: Otrębusy ![]() |
Podobno nie ma głupich pytań..
![]() Dlaczego nie da się (bądź jest to bardzo trudne) ogarnąć świnią zapłonu przy 4ch zębach na wale, z czujnikiem halla i czujnikiem położenia wału? ![]() -------------------- ..:: Tipo HF turbo ::..
|
|
|
![]()
|
|
To zalezy od auta, bardzo czesto sie da normalnie
![]() Ale dotyczy to roznego typu zapłonu bazujacego na dwoch czujnikach. Napisz jakie auto. Jadzwin Podobno nie ma głupich pytań.. ![]() Dlaczego nie da się (bądź jest to bardzo trudne) ogarnąć świnią zapłonu przy 4ch zębach na wale, z czujnikiem halla i czujnikiem położenia wału? ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Fiat Tempra 2.0 8v IAW Weber ale tyczy się to również Lanci np. delta 1.6 8vT
-------------------- ..:: Tipo HF turbo ::..
|
|
|
![]()
|
|
Da sie opozniac sygnal z walu dla WEBER-MARELLI - IAW 04.
Jadzwin Fiat Tempra 2.0 8v IAW Weber ale tyczy się to również Lanci np. delta 1.6 8vT -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego tylko opóźniać?
![]() -------------------- ..:: Tipo HF turbo ::..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 11:20 |