![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 August 2007 Skąd: zabrzeg ![]() |
no i det załozony same podłączenie to prosta sprawa silnik zapala jak zapalał żadnego kręcenia rozrusznikiem jest jak było
ale żeby niebylo tak rużowo to mam dwa problemy po załączeniuzapłonu po chwili resetuje mi sie komp jak zaplon wyłączony to moze i godzine sie nie zrestartuje nie można nic praktycznie poustawiać bo po chwili sie wylączy drugi problem na mapach kursor (czy jak to sie nazywa) chodzi mi tylko w osi y a w osi x nic ale na logerze wykresy zapłonu i paliwa chodzą dobrze dordzcie coś najpierw było by trzeba wyelminować restarty kompa aa zapomniałem powiedzieć że mam tą nieszczensną viste -------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Czy komp ci chodzi z akumulatora czy z gnaizda zaplnicznki ?
Kursor w osi X ci nie chodzi bo masz niepodpiete deflection. Podepnij do przplywki w c20let to jest ok. Dopoki jej nie "zamkniesz" to bedzie dzialac ok. Jak ja zamkniesz to bedziesz potrzebowal map sensor. Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
det podpiety pod zasilanie ecu według tego co mi napisałeś deflection fakt niepodpięty jutro poprawie rozumie ze ma być wpięty w analog ni1 podpowiedz mi jeszcze co może powodować resarty kompa jak nie ma zał zapłonu to jest oki czy może tu być proble że mam viste a nie xp da sie coś z tym zrobić kom pracuje z bateri
-------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
Z plusem podpiales sie pod pin 18 albo 27? Moze jak pod 18 to podepnij pod 27 i na odwrot. Czasem sie zdarza, ze zanika napiecie na jakims plusie podczas pracy i sa jaja.
-------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
podpięty pod 27 to zasilanie modulu zaplonowego i ecu nie ma prawa zanikać auto chodzi dobrze zanim sie wyłączy to komunikuje sie dobrze jest jak powinno ale po chwili sie zrestartuje na lap wyskakuje niebieski ekran i wywala wcholere komunikatów z kturych ja nic nie kumam jutro zrobie fotke
-------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
podpięty pod 27 to zasilanie modulu zaplonowego i ecu nie ma prawa zanikać auto chodzi dobrze zanim sie wyłączy to komunikuje sie dobrze jest jak powinno ale po chwili sie zrestartuje na lap wyskakuje niebieski ekran i wywala wcholere komunikatów z kturych ja nic nie kumam jutro zrobie fotke Wydaje mi sie, ze ma prawo zanikac. Natomiast na moim schamacie to bylo zasilanie tylko do ECU a modul mial osobno. Sprobuj na innym. Z drugiej strony z softem nie bylo nigdy problemow przy zlym podpieciu plusa (np pod plus wtryskiwacza) a przerwy w polaczeniu ciagle wystepowaly. -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
Komp ci sie moze resetowac poniewaz na masie ktora jst podpieta do swini moga pojawiac sie jakies dziwne roznice potencjalow
Sproboj mase na swini zmienic na inna (chyba pin 10 ecu jest dobra masa). Tak samo jak nie zasilasz laptopa z jego akumlatora tylko z zasilacza podpietego do gniazda zapalniczki tez moga byc problemy z potencjalami na masie. Nie potrafie sobie wyobrazic zeby zeby soft resetowal kompa (co najwyzej crash apliakcji). Wiec na 99% komp resetuje sie z powodow masy (po podpieciu do swini maja one wspolna mase z masa auta) Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 07 December 2002 Skąd: w-wa ![]() |
zobacz jaki masz soft - na niektorych nie chcial czytac obciazenia mimo ze podlaczone.
-------------------- Fiat 126p, stan bardzo dobry
|
|
|
![]()
|
|
przed ecu jest wspulny punkt masowy zchodzą sie tam wszystkie masy z wiązki silnikowej i ecu jest też gruby kabel ktury jest wpięty na silnik i to właściwie nim przychodzi masa na ecu ja mase det wpiełem wlaśnie w ten punkt masowy
jutro pomieże jakie są rużnice potęcjałów między nadwoziem a tym punkuem i między akumem a tym punktem jeżeli mowicie ze to może być przyczyna to przepne mase na ten pin 10 mnie jednak dalej nurtuje czy ten problem nie jest związany z tym że vista ma jakiś konflikt może ma ktoś już det podpiętego na viście koziol1 mam najnowszy poprostu nie podłączyłem kabelka -------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
Uwierz mi softwarowo resetowac Viste z poziomu aplikacji C++ tak prosto nie jest.
przed ecu jest wspulny punkt masowy zchodzą sie tam wszystkie masy z wiązki silnikowej i ecu jest też gruby kabel ktury jest wpięty na silnik i to właściwie nim przychodzi masa na ecu ja mase det wpiełem wlaśnie w ten punkt masowy jutro pomieże jakie są rużnice potęcjałów między nadwoziem a tym punkuem i między akumem a tym punktem jeżeli mowicie ze to może być przyczyna to przepne mase na ten pin 10 mnie jednak dalej nurtuje czy ten problem nie jest związany z tym że vista ma jakiś konflikt może ma ktoś już det podpiętego na viście koziol1 mam najnowszy poprostu nie podłączyłem kabelka -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
niom po dzisiejszym dniu jestem juz pewien że mój problem leży wstemie vista po konsultacjach z moim zaprzyjażnionym informatykiem stwierdził że to nie bedzie wspułpracować ze sobą zmienialiśmy w ustawieniach zgodność z rużnymi systemami
i po ustawieniu w 98 teraz przynajmniej bez zapalonego silnika nie zresetuje sie odrazu można coś porobic ale jak zapale to po kilkunastu s sie system resetuje ten komunikat mówi o tym ze system nie moze sie komunikować z urządzeniem i zaleca odłączenie urządzenia i odinstalowanie jego programu pużniej dla upewnienia sie że gość ma racje i że np przejściówka jest wporzo wgraliśmy oprogramowanie na jego komp ktury pracuje pod xp i wszystko było w porządku można bylo sobie popracować nad ustawieniami co wy na to co teraz mam zrobic -------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
niom po dzisiejszym dniu jestem juz pewien że mój problem leży wstemie vista po konsultacjach z moim zaprzyjażnionym informatykiem stwierdził że to nie bedzie wspułpracować ze sobą zmienialiśmy w ustawieniach zgodność z rużnymi systemami i po ustawieniu w 98 teraz przynajmniej bez zapalonego silnika nie zresetuje sie odrazu można coś porobic ale jak zapale to po kilkunastu s sie system resetuje ten komunikat mówi o tym ze system nie moze sie komunikować z urządzeniem i zaleca odłączenie urządzenia i odinstalowanie jego programu pużniej dla upewnienia sie że gość ma racje i że np przejściówka jest wporzo wgraliśmy oprogramowanie na jego komp ktury pracuje pod xp i wszystko było w porządku można bylo sobie popracować nad ustawieniami co wy na to co teraz mam zrobic Sa mysle ze 2 wyjścia. 1. Robisz sobie dodatkowa partycję na dysku i instalujesz ta XP 2. Na pendrivie instalujesz XP -------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
Witam,
Ja ciaglu utrzymuje ze jest problem z driverem do USB i jego stabilna praca pod pod Vista. Software normalnie dziala pod Vista i nie ma z tym problemu. Sproboj odisnatlowac driver i poszukac na stronie porducenta jego jakiejs nowej wersji. Nie ma opcji zeby zywklad aplikacja wywalala Viste do "blue screena" Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Na sieci znalazlem takie rozwiazanie podobnego crasha: 1) Uninstall all drivers that were installed for the USB-to-serial cable 2) Reboot the Vista machine 3) Plug in the cable, and let Windows search for the driver from Microsoft Software Update 4) Vista should install the drivers automatically Ewentualnie sproboj przelaczyc virtualny com port pod inny adres. Witam,
Ja ciaglu utrzymuje ze jest problem z driverem do USB i jego stabilna praca pod pod Vista. Software normalnie dziala pod Vista i nie ma z tym problemu. Sproboj odisnatlowac driver i poszukac na stronie porducenta jego jakiejs nowej wersji. Nie ma opcji zeby zywklad aplikacja wywalala Viste do "blue screena" Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
To jeszcze raz ja
![]() Na sieci znalazlem takie rozwiazanie podobnego crasha: 1) Uninstall all drivers that were installed for the USB-to-serial cable 2) Reboot the Vista machine 3) Plug in the cable, and let Windows search for the driver from Microsoft Software Update 4) Vista should install the drivers automatically Ewentualnie sproboj przelaczyc virtualny com port pod inny adres. -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
oki postaram sie tyle ze ja zabardzo na kompach sie nieznam i tu jest problem
tej samej przejściówki urzywam do sondy szerokopasmowej i tam chodzi bezproblemowo -------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
oki postaram sie tyle ze ja zabardzo na kompach sie nieznam i tu jest problem tej samej przejściówki urzywam do sondy szerokopasmowej i tam chodzi bezproblemowo Masz podobne przygody z vista ![]() Kombinowalem z driverami do kabelka i niestety nic kreatywnego nie wymyslilem, dalej sie vista krzaczyla. Jedyne wyjscie to podlaczyc kompa do netu, wlozyc kabelek do usb i pozwolic viscie zainstalowac potrzebny soft. O dziwo w moim przypadku soft sie sam zainstalowal i nareszcie wszystko zaczelo dzialac bezproblemowo. Pozdrawiam -------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia. Zapraszamy! 5o4 oo8 238 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 April 2006 Skąd: Poznan ![]() |
Masz podobne przygody z vista ![]() Kombinowalem z driverami do kabelka i niestety nic kreatywnego nie wymyslilem, dalej sie vista krzaczyla. Jedyne wyjscie to podlaczyc kompa do netu, wlozyc kabelek do usb i pozwolic viscie zainstalowac potrzebny soft. O dziwo w moim przypadku soft sie sam zainstalowal i nareszcie wszystko zaczelo dzialac bezproblemowo. Pozdrawiam u mnie bylo tak samo . pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 15 May 2003 Skąd: Starachowice/Kielce/Krakow ![]() |
Kuba a rozkminiles dlaczego kabelki Pietrka (ten ktory kiedys miales) i moj (ten co ostatnio kupilem) nie dzialaja z DETem??? co ciekawe np z vemsem mozna sie przez nie polaczyc...
-------------------- Usunięto komercyjną sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
Tak. Virtualny port ustawial sie jako com15 a skanowanie portow robie do com8
![]() Kuba a rozkminiles dlaczego kabelki Pietrka (ten ktory kiedys miales) i moj (ten co ostatnio kupilem) nie dzialaja z DETem??? co ciekawe np z vemsem mozna sie przez nie polaczyc... -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 23:39 |