![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Uno Racing Dołączył: Fri, 19 September 2003 Skąd: Opole ![]() |
Tak to było na mapach które wysłałem.
Zrobiłem coś takiego że dałem w mapie ignition wszędzie 0 (mimo że było już 0) i zapisałem.... chyba tylko to ![]() To było tak że zanim odpaliłem zmieniłem frimware na najnowszy (1.74 ? ) z 1.51 i wgrałem stary projekt Zmieniało się tyle co widać na odcinku w logu, launch control wyłączony, analog in 1, 2 i 3 były nie podłączone ale na logu ciągle 0 -------------------- Be smart, drive safe, stay legal.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 19 April 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Witam,
Po testach na kilku autach pojawila sie udoskonalona wersja firmwareu dla 60_2. Ogolnie poprawka dotyczy synchronizacji przy "odpalaniu" silnika. Z nowym firmwarem auto odpala identycznie jak seria, nie ma potrzeby dluzszego krecenia motoru. FIRMWARE 1.75 60-2 Luigi: Teraz zajme sie zbadaniem Twojego problemu z launch controll ![]() -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Mam pytanie:
chce założyć Wasza swinke do samochodu kumpla. Opel Calibra z silnikiem 3,0 na komputerze od C25XE. Cały osprzet równiez jest od mniejszego silnika. Czy sa jakies przeciwskazania/przeszkody któe mogłyby uniemozliwic zgranie ECUmastera z tym silnikiem? -------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co wiem nie ma. Postaram sie jeszcze dzisiaj sprawdzic schemat.
Patrzylem. Nie bedzie najmniejszych problemow. Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
a ja mam taki proste pytanie, przepływka klapkowa 0-5v, samochody japońskie.... mam już takich parę na głowie... jak się tego pozbyć ? jak narazie udało się w eclipsie ale to częstotliwościowa jest.
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 08 March 2005 Skąd: Lublin ![]() |
mi ecumaster z wywalona przeplywka taka jak 3sge/3sgte chodzi bezproblemowo zupelnie, [przeplywka jest odwrotna na skali]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
no właśnie o 3sgte chodzi po części. ale nie sprawdzałem dokładnie jaka przepływka tam siedzie, z wyglądu taka jak w fc3s. jak wygląda procedura usunięcia tego badziewia ??
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 17 September 2005 ![]() |
Tak to było na mapach które wysłałem. Zrobiłem coś takiego że dałem w mapie ignition wszędzie 0 (mimo że było już 0) i zapisałem.... chyba tylko to ![]() To było tak że zanim odpaliłem zmieniłem frimware na najnowszy (1.74 ? ) z 1.51 i wgrałem stary projekt Zmieniało się tyle co widać na odcinku w logu, launch control wyłączony, analog in 1, 2 i 3 były nie podłączone ale na logu ciągle 0 faktycznie, dziala jak trzeba ;-) dzieki za poprawke ![]() |
|
|
![]()
|
|
Otaku Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Kraków ![]() |
no właśnie o 3sgte chodzi po części. ale nie sprawdzałem dokładnie jaka przepływka tam siedzie, z wyglądu taka jak w fc3s. jak wygląda procedura usunięcia tego badziewia ?? Dokladnie taksamo jak kazdej innej. Polecam tylko wydlubac z przeplywki czujnik temp i go wstawic w dolot - tam to raczej prosta sprawa. -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
a ja mam pytanie - czy taki egzotyk jak audi 2.3 20v n/a (silnik 7A) na komputerze hitachi da się tym ustrojstwem porządzić ? i czy to jako świnka będzie działać czy jako S/A ?
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 10 August 2007 Skąd: zabrzeg ![]() |
czy montował juz ktoś det2 do c20let pilnie potrzebuje schemat i konfiguracje setupu narazie doszlem do takich wnioskow
+12 z pinu ecu nr 37 -12 z pinu 10 przeplywka przecięcie przewodu z pinu7 ecu i podpięcie na analog 1NI pin 2 w det wyjście z analog1out pin 12 w det zaplon przecięcie przewodu z pinu 49 ecu i podpięie na pin 7 det i teraz niewiem czy wyjście z det ma być z pinu 4 czy 5 czy ktoś może mi to potwierdzić chcialbym jeszcze podpiąć szerokopasmówke i kontrole startu za wszelkie podpowiedzi będe zobowiązany -------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
czy montował juz ktoś det2 do c20let pilnie potrzebuje schemat i konfiguracje setupu narazie doszlem do takich wnioskow +12 z pinu ecu nr 37 -12 z pinu 10 przeplywka przecięcie przewodu z pinu7 ecu i podpięcie na analog 1NI pin 2 w det wyjście z analog1out pin 12 w det zaplon przecięcie przewodu z pinu 49 ecu i podpięie na pin 7 det i teraz niewiem czy wyjście z det ma być z pinu 4 czy 5 czy ktoś może mi to potwierdzić chcialbym jeszcze podpiąć szerokopasmówke i kontrole startu za wszelkie podpowiedzi będe zobowiązany Wyjscie zaplonu ze swini ma byc bipolar out (pin 4). Scaignij sobie najnowszy firmware ze storny 1.75_60_2 Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
oki jasne powiedz mi jeszcze jak skonfigurować setup co mam tam powpisywać
-------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 17 September 2005 ![]() |
nie to zacytowalem co trzeba ![]() zaplon u mnie chodzi ok, auto odpala bez problemu ![]() |
|
|
![]()
|
|
jarek111: Wyslij mi prosze na priva adres email to ci przesle skonfiguroway projekt.
grifter: Ciesze sie ![]() Jadzwin -------------------- Knock Knock! Who's there ? DETONATION
|
|
|
![]()
|
|
czy montował juz ktoś det2 do c20let pilnie potrzebuje schemat i konfiguracje setupu narazie doszlem do takich wnioskow +12 z pinu ecu nr 37 -12 z pinu 10 przeplywka przecięcie przewodu z pinu7 ecu i podpięcie na analog 1NI pin 2 w det wyjście z analog1out pin 12 w det zaplon przecięcie przewodu z pinu 49 ecu i podpięie na pin 7 det i teraz niewiem czy wyjście z det ma być z pinu 4 czy 5 czy ktoś może mi to potwierdzić chcialbym jeszcze podpiąć szerokopasmówke i kontrole startu za wszelkie podpowiedzi będe zobowiązany Jarku sprawdz poczte, bo masz chyba od rana rozpiske gotowa. -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]()
|
|
niom dopiero teraz sprawdziłem dzięx colin
-------------------- calibra turbo EDS phaze2 1\4starachowice 13,58
|
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
a ja mam pytanie - czy taki egzotyk jak audi 2.3 20v n/a (silnik 7A) na komputerze hitachi da się tym ustrojstwem porządzić ? i czy to jako świnka będzie działać czy jako S/A ? ponawiam pytanie do szanownych Kolegów ![]() -------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
ponawiam pytanie do szanownych Kolegów ![]() Paliwo sie da napewno, zaplon na 99% tak. Zaraz poszukam schematu to moze sie cos wyjasni. No i jak to swinka bedzie dzialac jako swinka ![]() Niestety nie moge znalezc schamatu ![]() -------------------- Aerospace Electronics :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 23:39 |