![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("frytol":vc6ueuq8) Albert, co powiesz o muszli kompresora? brac 2.75" czy 4"? 4" zapewnia ciut wiekszy flow i ma w turbo wbudowaną trąbkę, można brać jeśli masz miejsce i nie planujesz przepływki Added after 44 seconds: CYTAT("kteino":vc6ueuq8) Albert, a jak jest z kolektorami typu lustrzane odbicie? Da się na tym przekroczyć 500ps? Moją ambicją jest okolice 550ps, tu gt3071 z najmniejszym ar jest zdecydowanie za mała, jak jest z potencjałem gt3076 z najwiekszym ar?
lustrzane odbicie jest w miarę ok, ale powyżej 500KM dobrze by było mieć kolektor dwu komorowy Added after 53 seconds: 550KM to raczej GT35R, miałem taką z A/R 0.86 i był pełny boost od 4800 a już przyjemnie jechało od 4200 -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 06 June 2007 Skąd: NYC ![]() |
Albert,
jakie turbo bys proponowal przy takim rs2 upgrade: chce podkrecic AANa do jakichs 350km. Wszystko bedzie oparte na typowym rs2: kolektor, wtryski, ECU i reszta, walki z 7A. Nie mam jeszcze turbo i zastanawiam sie nad czyms innym, glownie zeby zmniejszyc laga. Zostalbys na rs2 czy jakiegos garreta? I jeszcze pytanie, czy walki ADU sa takie jak w 7A czy AAN czy jeszcze jakies inne ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
CYTAT("oliwer78":11h0hvmh) Albert,
jakie turbo bys proponowal przy takim rs2 upgrade: chce podkrecic AANa do jakichs 350km. Wszystko bedzie oparte na typowym rs2: kolektor, wtryski, ECU i reszta, walki z 7A. Nie mam jeszcze turbo i zastanawiam sie nad czyms innym, glownie zeby zmniejszyc laga. Zostalbys na rs2 czy jakiegos garreta? I jeszcze pytanie, czy walki ADU sa takie jak w 7A czy AAN czy jeszcze jakies inne ? To by pasowalo zamiast K24-7200 http://www.034motorsport.com/product_in ... ucts_id=75 -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("oliwer78":37xulzq0) Albert, jakie turbo bys proponowal przy takim rs2 upgrade: chce podkrecic AANa do jakichs 350km. Wszystko bedzie oparte na typowym rs2: kolektor, wtryski, ECU i reszta, walki z 7A. Nie mam jeszcze turbo i zastanawiam sie nad czyms innym, glownie zeby zmniejszyc laga. Zostalbys na rs2 czy jakiegos garreta? I jeszcze pytanie, czy walki ADU sa takie jak w 7A czy AAN czy jeszcze jakies inne ? został bym przy nowym turbo z RS2 wałki ADU są inne niż AAN i 7A, ja zakupił bym na twoim miejscu wałek wydechowy z ADU a jeśli masz $$$ to także wałek dolotowy z ADU Added after 41 seconds: CYTAT("simpson":37xulzq0) CYTAT("oliwer78":37xulzq0) Albert, jakie turbo bys proponowal przy takim rs2 upgrade: chce podkrecic AANa do jakichs 350km. Wszystko bedzie oparte na typowym rs2: kolektor, wtryski, ECU i reszta, walki z 7A. Nie mam jeszcze turbo i zastanawiam sie nad czyms innym, glownie zeby zmniejszyc laga. Zostalbys na rs2 czy jakiegos garreta? I jeszcze pytanie, czy walki ADU sa takie jak w 7A czy AAN czy jeszcze jakies inne ? To by pasowalo zamiast K24-7200 http://www.034motorsport.com/product_in ... ucts_id=75 turbo RS2 to jest turbo ktore było dedykowane do tego silnika nic lepszego w tym zakresie mocy nie znajdziesz -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("kteino":26k1g741) Moją ambicją jest okolice 550ps, tu gt3071 z najmniejszym ar jest zdecydowanie za mała, jak jest z potencjałem gt3076 z najwiekszym ar?
na gt3076 robi się w Suprze okolice 480-490KM, może 500 z kawałkiem... nie widzę możliwości by w silniku 2.2l dała bezproblemowe 550KM... taka moc to GT3582 -------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 02 June 2006 Skąd: okolice Warszawy ![]() |
CYTAT("Albert":xcs13pft) w usa weź RC
przynajmniej będą nowe i rowno będą tryskać ale i tak je lepiej sprawdzic - wiem ze nie zawsze rowno leja, a rozniece widzialem do okolo 30cc przy wiekszych wtryskach. a jezeli sa w pl w podobnej cenie to bral bym u nas, bo to zawsze na miejscu - no i Bosch-a tez polecam. -------------------- <b>wtryskiwacze: BOSCH 525cc wysokoomowe, Bosch 650cc, SIEMENS 630cc 1200cc Lucas niskoomowe</b> |
|
|
![]()
|
|
jak dostajesz nowe wtryski RC to masz do tego dokumentacje
we wrocławiu mają tester do wtrysków w Jetronicu -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Albert":yvjw0mp6) CYTAT("oliwer78":yvjw0mp6) Albert, jakie turbo bys proponowal przy takim rs2 upgrade: chce podkrecic AANa do jakichs 350km. Wszystko bedzie oparte na typowym rs2: kolektor, wtryski, ECU i reszta, walki z 7A. Nie mam jeszcze turbo i zastanawiam sie nad czyms innym, glownie zeby zmniejszyc laga. Zostalbys na rs2 czy jakiegos garreta? I jeszcze pytanie, czy walki ADU sa takie jak w 7A czy AAN czy jeszcze jakies inne ? został bym przy nowym turbo z RS2 wałki ADU są inne niż AAN i 7A, ja zakupił bym na twoim miejscu wałek wydechowy z ADU a jeśli masz $$$ to także wałek dolotowy z ADU Added after 41 seconds: CYTAT("simpson":yvjw0mp6) CYTAT("oliwer78":yvjw0mp6) Albert, jakie turbo bys proponowal przy takim rs2 upgrade: chce podkrecic AANa do jakichs 350km. Wszystko bedzie oparte na typowym rs2: kolektor, wtryski, ECU i reszta, walki z 7A. Nie mam jeszcze turbo i zastanawiam sie nad czyms innym, glownie zeby zmniejszyc laga. Zostalbys na rs2 czy jakiegos garreta? I jeszcze pytanie, czy walki ADU sa takie jak w 7A czy AAN czy jeszcze jakies inne ? To by pasowalo zamiast K24-7200 http://www.034motorsport.com/product_in ... ucts_id=75 turbo RS2 to jest turbo ktore było dedykowane do tego silnika nic lepszego w tym zakresie mocy nie znajdziesz tak informacyjnie dla potomnych - repliki turbo i kolektory 034motosport sa ok, sporo ekipy na tym u mnie smiga |
|
|
![]()
|
|
kolektor od 034 replika od RS2 ostano popękał znajomemu z s2forum
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
|
|
![]()
|
|
kiedys widzialem dyskusje na motorgeek, faktycznie byly przypadki spekan, ale 400HP znosza.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 20 April 2007 Skąd: Nedherland ![]() |
Albert,poszedłem za radą i kupiłem między innymi kable NGK jak pisałeś i przy wymianie okazało sie że mam już jakieś NGK tylko różnią sie kolorem wtyczki przy aparacie,są różowe a te nowe szare,jest to jakaś różnica? nie wiem czy wymieniać czy oddawać,trochę kosztowały.
Pozdr. -------------------- S2 Coupe V-max 255km/h
|
|
|
![]()
|
|
nie słyszałem o problemach, wymieniaj o ile masz kable do silnika 3B
|
|
![]()
|
|
Mam silnik 3B,a kupiłem kable do Audi 200 2,2t 20V jak radziłeś w pierwszym poście i nie wiem czy mam je wymieniać jak mam już jakieś NGK pod maską,nie chce wyżucać w błoto 400zł jeżeli już mam takie kable,chyba,że ten kolor wtyczki ma jakieś znaczenie.
Pozdr. -------------------- S2 Coupe V-max 255km/h
|
|
|
![]()
|
|
chodzi o to ze kable po kilku latach, są do wymiany, większość osób ma kable nie wymieniane od nowości
|
|
![]()
|
|
Właściwie to nie wiem kiedy były one wymieniane,mają minimum 2 lata. Wymieniam.
-------------------- S2 Coupe V-max 255km/h
|
|
|
![]()
|
|
wymień też świece na odpowiednie Boshe
|
|
![]()
|
|
Świece już siedzą Bosch F5DPOR i nowe wężki podciśnienia jeszcze została złączka gumowa przy IC ale właśnie oddałem go w dobre ręce. Oprócz pompy paliwa i wtryskiwaczy twój pierwszy post mam zaliczony,nie wiem co będzie dalej bo spalanie już i tak mnie wykańcza,ale zobaczymy.
W tej chwili 20l- o ile może wzrosnąć jak dołożę wtryski RS2 i pompe?+-? -------------------- S2 Coupe V-max 255km/h
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Jeśli pali Ci 20 litrów to masz awarię i zacznij od jej wyeliminowania.
A co do wtrysków RS i mocnej pompy to nic się nie zmieni na ori sofcie, bo komp sobie sam dostosuje ilość paliwa wedle potrzeb. -------------------- S2 Coupe, Coupe quattro, 200 Turbo quattro, Volvo V70 2.4D(5)
|
|
|
![]()
|
|
Ale jak mam już k26,która pompuje więcej powietrza i dołoże wydajniejsze wtryski to raczej spalanie wzrośnie,ta moc z czegoś musi sie brać-jak sie mylę sprostujcie mnie.
Od czego mam zacząć szukanie awarii? -------------------- S2 Coupe V-max 255km/h
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 April 2005 Skąd: Białystok ![]() |
dex17 masz soft zmienony?czy na K26 na ori sofcie smigasz?
proste ze wiecej bedzie palic... ja mam ok 330km i w miescie 18-25L,trasa 10-15L |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 11:22 |