![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 09 January 2005 Skąd: Zielona Góra ![]() |
Jeździłem na 7x15 superturismo i z wad to strasznie ciężkie były. 9,2 kg sztuka to bardzo dużo jak na 15.
-------------------- Było 140KM w swifcie FWD
Było 320KM w s14 RWD Było 300KM w s3 Jest s4 b8 470KM :-) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
Troche po za tematem
właśnie wróciłem z trasy i miałem pecha bo wpadłem 120 w dziure konkretną az rzuciło autem ,debile chcą naprawić droge zrobią dziure do tego nie dadzą oznaczeń wrrrr,myślałem że już po feli zakupionej w tym roku a konkretnie Dezent V Dark 15" ,odrazu pojechałem do znajomego sprawdzić bo mysłałęm już że jajo będzie a tu co idealnie prosta nic jej sie nie stało kamień z serca spadł jedynie nacieło mi Toyo T1 co również świadczy o tym że dobra opona ,mam bardzo twarde zawieszenie do tego wszystkiego ,więc polecam te fele każdemu do tego waga ich to 7,5 kg wieć nie jest ciężka bardzo ,a wracając do Ozetek Supertur. to naprawde świetna i mocna fela , -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 12 May 2005 Skąd: Brachttal / Niemcy ![]() |
CYTAT("TwinTurbo":8ikfng46) Dobre felgi ale za drogie IMHO jak na tą jakość. Generalnie polecam choć ja kupiłbym inne. Polecisz cos innego o podbnej jakosc (lub lepszej) w podobnej kasie i z takim samym "rajdowym" wygladem? Added after 2 minutes: CYTAT("Ikar2":8ikfng46) OZ sam w sobie jest troche przereklamowany i " jedzie" na image rajdowym, ale fakt faktem, że są to solidne felgi. Jednak IMO troszke przepłacone. Podobno starsze modele były bardziej wytrzymałe niż współczesne. Ostatnio przez moje ręce przeszły F1 17" , po 60 tyś km, na profilu 40 i musze przyznać, że na wyważarce nie wykazywały zbytnich odchyleń od normy. no ja tez mam je czasem na wywazarce i rzadko kiedy sa z nimi problemy choc niektore sa juz naprawde mocno scharatne kraweznikami i innymi urokami przyrody Added after 2 minutes: CYTAT("Walter":8ikfng46) Dodam tylko tyle -Superturismo waga koło 8.5 kg w rozmiarze 15" -Ultraleggera ponoć poniżej 6kg też w 15" w przypadku mojej padaki masa znaczaco ne pogorszy tragicznych osiagow. a jesli pogorszy to mam sporo innych rzeczy jakie da sie wywalic Ultraleggera chyba jednak troszke przewyzsza moj budzet ;( Added after 4 minutes: CYTAT("Keepsake":8ikfng46) Jeżeli zależy Ci na efekcie pokazowym (że masz felgi tej akurat firmy) to za to dopłać. Jeżeli nie interesuje Cię aż tak bardzo jakość wykończenia a wolisz przyoszczędzić to kup inne. Natomiast sprawdza się w przypadku OZów teoria you get what you pay for. Pociaga mnie zarowno ta firma (wreszcie mialbym OZ ) jak i to, ze dostaje to za co zaplacilem. Added after 3 minutes: CYTAT("waszka":8ikfng46) Wszystko zależy od tego za ile je kupisz.To normalne,że ktoś ma większe wymagania i więcej oczekuje od felgi
jak kupi w sklepie nówki sztuki za 4000zł niż osoba,która kupi takie same felgi na allegro za 1000zł (...) Jakby nie patrzył to OZ produkuje jedne z najlepszych felg na świecie a jeśli ktoś będzie o nie dbał,to napewno będą mu długo służyć. felgi chce kupic nowe. uzywek jest zbyt malo a pozatym nie chce kupic czegos co bylo prostowane, lakierowane, malowane itd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 15 December 2005 Skąd: Grodzisk Maz. ![]() |
Ja smigam na Ultraleggerach 17" (opony 215/45), felgi sa naprawde lekkie (moje zimowe 16" niby alu, ale przy OZ olowiane ). Jestem b. zadowolony, choc pelna opinie wydam po calym sezonie.
-------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
CYTAT("dejv667":1gntnxzv) w przypadku mojej padaki masa znaczaco ne pogorszy tragicznych osiagow. a jesli pogorszy to mam sporo innych rzeczy jakie da sie wywalic wywalajac xxx kg z samochodu nie zastapisz tego jak sie prowadzi/skreca/hamuje na lekkiej feldze...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 23 December 2004 Skąd: Gdansk ![]() |
CYTAT("!markos":2c90w269) CYTAT("dejv667":2c90w269) w przypadku mojej padaki masa znaczaco ne pogorszy tragicznych osiagow. a jesli pogorszy to mam sporo innych rzeczy jakie da sie wywalic wywalajac xxx kg z samochodu nie zastapisz tego jak sie prowadzi/skreca/hamuje na lekkiej feldze...CYTAT("DeviLL":2c90w269) OZ sa produkowane ponoc inna technologia niz wiekszosc "tanich" felg. Sa spiekane , wiec maja lepsze wlasnosci niz odlewane A to dobre
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Sulechów - Zielona Góra ![]() |
CYTAT("LCQ":3ufyjuqk) Dezent V Dark 15" ........
..........waga ich to 7,5 kg wieć nie jest ciężka bardzo Wazyles te fele, bo niechce mi sie troszke wiezyc w ich wage. Dezent nie jest tam jakas mega marka. Wszystko tluka w jednych fabrykach alcara i to raczej miekkie fele. Dotzy pogielem kiedys dosc szyko na oponie 195/50 r15 -------------------- Tuuurbo
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Ja polecam OZ.. mam F1 racing na aucie, którym niedawno podczas ostrego driftu przyorałem bardzo konkretnie w krawężnik, aż kawałek się ukruszył (krawężnika) w aucie zgiął się wahacz który musiałem zmienić a felga dalej prosta
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() prawie jak integra Dołączył: Mon, 29 December 2003 Skąd: waw ![]() |
CYTAT("Walter":lfxd9ouz) Tu nie chodzi o skręcanie tylko o pracę samego zawieszenia i niepotrzebne dodatkowe obciążenia. lepsza praca zawieszenia przeklada sie na lepsza trakcje, czyz nie?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
CYTAT("Hook":3qfpaqyu) CYTAT("LCQ":3qfpaqyu) Dezent V Dark 15" ........ ..........waga ich to 7,5 kg wieć nie jest ciężka bardzo Wazyles te fele, bo niechce mi sie troszke wiezyc w ich wage. Dezent nie jest tam jakas mega marka. Wszystko tluka w jednych fabrykach alcara i to raczej miekkie fele. Dotzy pogielem kiedys dosc szyko na oponie 195/50 r15 Tak ważyłem,innaczej bym tego nie napisał ,a czy ja pisałem że jest mega ?poprostu że sie nie zawiodłem na nich,może lewe miałeś te Dotzy -------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 29 July 2003 Skąd: Sulechów - Zielona Góra ![]() |
A czy ja napisalem ze ty tak napisales? Wyluzuj.
Mialem faktycznie 2 lewe i 2 prawe -------------------- Tuuurbo
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("!markos":1m0d9vnm) CYTAT("dejv667":1m0d9vnm) w przypadku mojej padaki masa znaczaco ne pogorszy tragicznych osiagow. a jesli pogorszy to mam sporo innych rzeczy jakie da sie wywalic wywalajac xxx kg z samochodu nie zastapisz tego jak sie prowadzi/skreca/hamuje na lekkiej feldze...to dobry argument. pytanie tylko czy ta roznica jest az tak odczuwalna zeby zaplacic za nia jakies 130-150 euro? wedlug wstepnych kalkulacji za superturismo musze wyulic jakies 500 euro. za ultraleggery jakies 650. Nie jestem pewien czy lepsza opcja nie jest zainwestowanie tej kasy w kupno dobrych tarcz i klockow i wymiane plynu. |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 June 2006 Skąd: WA ![]() |
ja używam oz superturismo 18" od pół roku i zrobiłem na nich już z 15-20 tyś po Polsce. Powiem tylko tyle - dziury, uderzenia i przejazdy tramwajowe przy dużych prędkościach (opona 225/40) i nic. Wyważyłem je w lutym i nadal zero bicia na kierownicy. Polecam.
-------------------- 2.0t
|
|
|
![]()
|
|
dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Niestety temat felg utknal w martwym punkcie z powodu pojawienia sie innych, neprzewidzianych wydatkow (zawieszenie). Mimo tego dziekuje za odpowiedzi - beda bardzo pmocne gdy do tematu wroce
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 17 July 2025 - 22:43 |