![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 18 April 2004 Skąd: warszawka ![]() |
powiem tak, mysle ze na pewnym etapie wszystko staje sie problemem.
przebudowa skrzyni to jedynie chlodzenie i sprzeglo, nic pozatym w skrzyni nie jest zrobione a i specjalny olej. no i program. na temat 9ff wiele mozna powiedziec, ale generalnie uwazam ze Janek to naprawde inzynier z prawdziwego zdarzenia. 996 tt aktualnie przygotowuje na 950ps dla kowalskiego a Gt9 ma motor 1050 do 1150 niebawem sie okzaze, no i oczywiscie Janek nie wiec co to nitro i o doladowaniu 1,8 czy 2,0 czy 2.2 bara to jeszcze nie slyszal. mysle ze zaraz i tak znajdzie sie tu masa chcetnych do zbudowania takiego motoru i skrzyni za 40e. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Seryjnie turbinki to K04-2275EYE6.88GCAXM.
Na jakie zostały wymienione ? |
|
|
![]()
|
|
o ile sie nie myle to kkk 24/26.72
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: VTG ![]() |
CYTAT("darksmile":dss3mazv) Z ciekawostek mogących zainteresować właścicieli polskich firm tuningowych
-samochód jest wystrojony na seryjnym kompie no i właśnie to wg własciciela ori komp jest największym problemem tego auta-2 tygodnie temu rozmawialiśmy o wyeleminowaniu pływania mocy i błędów w ECU -niestety nie dojechał-no i osiągi w stylu 4,3 do setki czy to nie jest przypadkiem nie tyle samo co RS4 z chipem? PS: już niedługo będzie można zobaczyć S4 wykonane w PL z wielkimi turbinami w ori miejscu z mocą ponad 600KM na 98 no ale niestety z zegarami takimi jak Boost i Egt -------------------- corvette awd turbo 7.79s Kiskun 2014
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
zegary przeżyję. I mam nadzieję, że będzie równie bezawaryjne co rs6
A sam właściciel wyglądał na zachwyconego i nie wspominał o pływaniu czegokolwiek. Wyeliminujecie błędy czy sałożycie SA? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: VTG ![]() |
nie mam pojęcia-może już problem jest rozwiązany ponieważ na umówiony termin nie dojechał-szkoda bo bardzo ciekaw jestem tej mocy zmierzonej ,cały czas mi nie pasuje stosunek mocy do Nm, ale może...
tak czy siak RS6 jest fantastycznym autem już w serii przyśpiesza w 4.9 do 100km/h Czasem mam przyjemność pośmigać tkim czerwonym avantem-brzmienie tego silnika rozkłada mnie na łopatki -------------------- corvette awd turbo 7.79s Kiskun 2014
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
A jest jakieś info w jakim czasie to auto przyśpiesza do 200?
Byłby to większy wyznacznik osiągów aniżeli 0-100 które w automacie i tak będą kiepskie w stosunku do mocy -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 14 August 2004 Skąd: Łomianki ![]() |
Mysle ze jeszcze troche bedzie trzeba poczekac zeby moc w Polsce po prostu dac kase i odebrac mocne bezawaryjne auto. Ale to kwestia czasu - postepy robimy jednak niesamowite nie ma co gadac. A dzwiek i wyglad tego auta jest nie do pobicia.
CYTAT("gs":a2sas83a) Czasem mam przyjemność pośmigać tkim czerwonym avantem
To juz wiem kto mi na zjezdzie z modlinskiej droge zajechal |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
RS6 to fajne autko, niemiecka firma ABT (z tego co pamietam) wklada tam manualna skrzynie biegow i robi mody do 600KM....
-------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Ile może wytrzymać KM i Nm seryjny tiptronic RS6 ?
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("bezduszny":k71x90w7) Ile może wytrzymać KM i Nm seryjny tiptronic RS6 ?
Oettinger robił 540KM i 730Nm przy czym w programie było - dostosowanie skrzyni do wyższego momentu Podejrzewam że bez żadnych zmian więcej niz 700Nm raczej nie przejdzie -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
jesli moc plywa to moze przeplywki zostawili?
mtm mial takie lekkie auto na sprzedaz w manualu ale koni nazbierali jedynie 580. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 13 January 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
dokladnie, to bylo auto z klatka, odelzone, manualna skrzynia i taki spiek, ze nie dalo sie w korku jechac....
-------------------- 730KM/970Nm i 585KM/750Nm
www.tdiracing.pl www.ventumair.eu - Szkola Pilotow |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Matschke":3895lc24) dokladnie, to bylo auto z klatka, odelzone, manualna skrzynia i taki spiek, ze nie dalo sie w korku jechac....
i nie bardzo jechalo i bylo czarne z podziurawiona maska |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Łowicz ![]() |
CYTAT("simpson":1n0p12mz) A jest jakieś info w jakim czasie to auto przyśpiesza do 200?
Do 200km/h około 11,5 sek, (albo 11,2 sek) ale raczej to pierwsze, więcej w OPT |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Murdock574":ijta68ec) CYTAT("simpson":ijta68ec) A jest jakieś info w jakim czasie to auto przyśpiesza do 200? Do 200km/h około 11,5 sek, (albo 11,2 sek) ale raczej to pierwsze, więcej w OPT Miałem okazje obejrzeć, materiał nie najciekawszy. Za to autko konkretne -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Ile mocy musiało by mieć takie RS6 aby zejść poniżej 10 sek do 200 ?
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("bezduszny":2khut6zu) Ile mocy musiało by mieć takie RS6 aby zejść poniżej 10 sek do 200 ?
Musiałoby mieć manual'a. -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Murdock574":22zhhdyq) CYTAT("simpson":22zhhdyq) A jest jakieś info w jakim czasie to auto przyśpiesza do 200? Do 200km/h około 11,5 sek, (albo 11,2 sek) ale raczej to pierwsze, więcej w OPT bardzo nie precyzyjna wypowiedz! auto wedlog super testu sport auto ma: 0-100-3,7 0-160-8,7 0-200-12,3 wazy 1719 i kosztuje 165 e wiec szalu nie ma. przerobka motoru i skrzyni 53,500e wiec 9ff zrobilo za darmo klientowi z polski |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 11 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Latałem tym autkiem i powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem próby 80-250km/h. Grześkowi nie zależało na śrubowaniu 0-100, tylko na elestyczności. Szkoda, że póki co hamulce i zawias seryjny, ale ma się to wkrótce zmienić. Z tego co wiem niedługo RS jedzie do Łochocina na obszywanie, pózniej wraca do Niemiec na jakieś małe mody. Ecusoft podobno poprawiał program po 9ff.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 07:21 |