![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sun, 18 April 2004 Skąd: warszawka ![]() |
jakis rok temu?
auto trafilo tam za posrednictwem firmy ecuteck, chyba. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 14 November 2002 Skąd: Milanówek/WWA ![]() |
...potem wróciło, rozbiło się podczas jazd testowych w ww. firmie na terenie polski. Poskładali je i ostatnio zapier... jak szatan. Miałem okazję jeździć. Robi wrażenie. 700 KM i 800 nm albo odwrotnie. Wykres mam na dole, nie chce mi się złazić, ale jak się uprzesz to podeślę Ci skan.
Karol-firma pośrednicząca to Ecusoft, cła robota-silnik i skrzynia-9ff. Koszt ZTCW 40 koła ojro Added after 25 minutes: Zszedłem Auto mierzone na hamowni Maha w firmie Manthey-Racing. Moc 707,8 KM przy 6550 obr Moment 806 nm przy 4880 obr Max obroty 7120 Z ciekawostek mogących zainteresować właścicieli polskich firm tuningowych -samochód jest wystrojony na seryjnym kompie -turbiny nie wystają ponad maskę. Ba, nie ma nawet garba -pod maską panuje idealny porządek, wszsytko jest jak w serii. Dla laika-nie do odróżnienia -wewnątrz nie ma żadnych dodatkowych wskaźników -samochód jeździ na serwisy olejowe do normalnego ASO. -samochód uzyskuje moc na benzynie 98 okt. -nie wyświetla się "check engine" -samochód nie psuje się i nie wybucha ...okazuje się, że jestemy w lesie |
|
|
![]()
|
|
ok. dzieki, nic od ostatniego razu gdy widzialem to auto w 9ff nie slyszalem.
firma posredniczaca to nie wiem jaka miala role, tymbardziej ze jestesmy w eu, ale to sprawa klienta. pozdrawiam |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Niedawno zakładałem podobny temat o RS6 i modach... i podobno nie da się za wiele wydusić na seryjnej skrzyni tip
Możesz jakieś dokładniejsze info o tej RS6 podesłać na PW lub wstawić na forum ? |
|
|
![]()
|
|
ja też nie wiem jaką miała rolę ($$$) bo samochłód w 100% powstał w 9ff
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Czechowice-Dziedzice ![]() |
skrzynia byla też tam robiona ale pozniej bo na poczatku jak samochod przyjechał na podbeskidzie to sie rozpadła i szwaby wracały do siebie na poprawki.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Skrzynia to tiptronic czy jakis maual ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 21 October 2002 Skąd: Czechowice-Dziedzice ![]() |
z tego co pamiętam to tiptronic całkowicie przebudowany
|
|
|
![]()
|
|
o ile mi wiadomo to skrzynia ma poprawione jedynie chlodzenie i jak w kazdym automoacie robionym w 9ff sprzeglo jest prawidlowo zrobione.
Added after 2 minutes: madrzylem sie ogladajac downpipe z ktorym byl duzy problem bo byl duzej srednicy i trzeba bylo go sklepac zeby sie zmiescil. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Wczoraj na TVN turbo w OPT było takie autko z 9ff?
-------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 28 May 2005 Skąd: Elbląg ![]() |
Tak
-------------------- Wojtek
F4R |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("bezduszny":3g48oteu) Niedawno zakładałem podobny temat o RS6 i modach... i podobno nie da się za wiele wydusić na seryjnej skrzyni tip
Możesz jakieś dokładniejsze info o tej RS6 podesłać na PW lub wstawić na forum ? Wiem niewiele więcej. Auto ma seryjny zawias i seryjne hamulce. Wystarzcają. Jeździ bez problemu juz 50 00 km, serwisy ZTCW w ASO. Brak jakichkolwiek wskaźników, pod maską seria. Gdyb zdjęli naklejki powiedziałbyś - zwykłe rs6. Jedno jest pewne-NIKT w polsce Ci czegoś takiego nie zrobi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 May 2004 Skąd: Random (WR) ![]() |
Ma ktoś możliwość zgrania tego fragmentu z OPT z RS6?
-------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
tam jest 4,2 bi turbo?
-------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Bullitt":58awjs1k) tam jest 4,2 bi turbo?
tak, seria 450KM i 560Nm -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
To faktycznie potencjał jest. Swoją drogą, spróbowali by za taką kasę (40 kilo ojro) dać dupy w jakimkolwiek temacie....
-------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("Bullitt":3gjiytkn) To faktycznie potencjał jest. Swoją drogą, spróbowali by za taką kasę (40 kilo ojro) dać dupy w jakimkolwiek temacie....
Sam samochód na mobile.de z 2002 roku mozna kupic już za 25-30k... czyli same mody prezerastają jego wartość. PS Dlaczego nikt tego w polsce nie da rady zrobić ? Problem z przebudową skrzyni tiptronic ? |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("bezduszny":2nar5iut) Dlaczego nikt tego w polsce nie da rady zrobić ? Problem z przebudową skrzyni tiptronic ?
Przebudowa skrzyni, przeprogramowanie kompa. Wszystko zrobione tak by jeździło bezawaryjnie -------------------- www.audiklub.org
Pozdrawiam Mirek |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("simpson":1spset7v) CYTAT("bezduszny":1spset7v) Dlaczego nikt tego w polsce nie da rady zrobić ? Problem z przebudową skrzyni tiptronic ? Przebudowa skrzyni, przeprogramowanie kompa. Wszystko zrobione tak by jeździło bezawaryjnie Soft zawsze można dokupić na allegro: http://allegro.pl/item183194087_chip_do ... azja_.html ...a tak poważniej. Na czym miała by polegać przebudowa skrzyni ? Chyba samo wstawienie chłodnicy oleju to nie jest jakiś przeogromny problem... |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
wiesz .... kupić części nawet markowe to można teraz przez internet ... ale wszystko poskładać do kupy by to dobrze jeździło ... to już sztuka
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 01:43 |