![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("TwinTurbo":2otn7szm) Jeśli olej ma być dobry a nie przereklamowany to tylko MOTUL!
TT... to proponujesz (promujesz) samą markę czy jakieś dodatkowe konkrety podasz ? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: z doliny zakutych łbów ![]() |
Sugeruję MOTULA w oparciu o moje doświadczenia o raz wiedzę na temat tego co leja profesjonaliści mimo naklejek innych firm olejowych!
Konkrety mogę podać jak dostanę więcej info na temat auta, rocznik, model, seria nie seria. -------------------- ...
Tor Poznań 1:38:100 (na starym asfalcie) www.select-automotive.pl Spełniamy marzenia najtaniej... |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
TT a odróżniasz silniki zbudowane przez tunerów od tych seryjnych ?
Wg Twojej teorii to zapewne łańcuch w rowerze strach czym innym posmarowac niż Motulem bo się zepsuje... |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 31 October 2002 Skąd: z doliny zakutych łbów ![]() |
Nic nie napisałem na temat łańcucha do rowerów
Seryjny 300ZXTT dymił jak cholera na Castrolu RS, wymieniłem turbiny na nowe, zrobiłem remont silnika - nadal dymił, wlałem MOTULA - przestał. Czary, co?? -------------------- ...
Tor Poznań 1:38:100 (na starym asfalcie) www.select-automotive.pl Spełniamy marzenia najtaniej... |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("TwinTurbo":3fntofpd) Nic nie napisałem na temat łańcucha do rowerów
Seryjny 300ZXTT dymił jak cholera na Castrolu RS, wymieniłem turbiny na nowe, zrobiłem remont silnika - nadal dymił, wlałem MOTULA - przestał. Czary, co?? Zalałeś Castrol czy to coś co było w butelce od Castrola ? Bo to zasadnicza różnica.... |
|
|
![]()
|
|
Nie traktuj mnie jak kretyna. Oleje zawsze kupowałem w zaufanych sklepach. Był oryginalny na 100%
-------------------- ...
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Takie oryginalne na 100% Ukraińcy robia u siebie... Co jakiś czas mam gości ze wchodu co proponują mi dowolny olej w super cenie.
Chcesz całego TIR'a, może ze 3 od razu ? Pierwsza sprawa. Skoro z oleje coś jest nie tak to bierze się próbkę i wysyła do analizy laboratoryjnej. Koszt takiego badania ponosi koncern produkujący ten olej. Dokłądne wyniki dostajesz w kilka dni. Dopiero na podstawie takich wyników masz obraz (przynajmniej częściowy) co dymiło i dlaczego... Idziemy dalej... Jeżeli chodzi o oleje dla sportu ale tego przez duże "S" to faktycznie Motul ma świetne produkty które nie spełniają żadnych aprobat... bo nie muszą. Przykłąd olej o lepkości 0W-20. Czy jest jakiś w Polsce silnik co na nim pracuje ? Dla samochodów cywilnych lub ciut podkręconych gdzie zalewa się oleje o określonych aprobatach (np. VW 505.01) olej musi spełniać określone warunki, niezaleznie czy to będzie Motul czy Orlen.. Added after 8 minutes: Spotkałem sporo przypadków, gdzie osoby zalewające Castrol'a kupowanego w sprawdzonych źródłach miały różne problemy... a po zmianie oleju (i to nie na Motul'a) te problemy ustały.. To też jakieś czary ? |
|
|
![]()
|
|
Bezduszny, ręce mi opadają. Castrola kupowałem w IC a oni kupują od Castrola, więc olej był oryginalny na 100% Do analizy bym wysłał, gdybym podejżewał olej, mechanicy mi mówili, że to turbiny, silnik, itp - słuchałem i płaciłem a potem killim. MOTULA zasugerował mi Robert Sieredziński twierdząc, że wszyscy w rajdach na tym poginają. Od tej pory wlewam tylko MOTUL i wszystkim to sugeruję.
-------------------- ...
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("TwinTurbo":305ehd6o) MOTULA zasugerował mi Robert Sieredziński twierdząc, że wszyscy w rajdach na tym poginają. Od tej pory wlewam tylko MOTUL i wszystkim to sugeruję.
Co porównujesz silnik w samochodzie rajdowym do cywinego mającego teoretycznie przebieg 170k km...... Powiedział też jakie dokładnie oleje zalewają ? Równie dobrze można polecać slicki do jazdy na co dzień... bo ci w rajdach na nich śmigają. |
|
|
![]()
|
|
MOTUL w ofercie ma nie tylko oleje do sportu. Jednach ich produkty spełniają najwyższe normy i masz 0 ryzyka, że zrobią go na Ukrainie!
Slicki nie ale opony drogowe tej firmy, która robi najlepsze slicki! -------------------- ...
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("TwinTurbo":1b3bjehs) MOTUL w ofercie ma nie tylko oleje do sportu. Jednach ich produkty spełniają najwyższe normy i masz 0 ryzyka, że zrobią go na Ukrainie!
Slicki nie ale opony drogowe tej firmy, która robi najlepsze slicki! A powiedz mi jedno.... Jak sprawdzić, czy ten Motul co mam w ręku jest oryginalny czy nie ? Gdzie zadzwonić ? Czy jakieś znaczniki chemiczne posiada i kto może to zweryfikować ? |
|
|
![]()
|
|
Importer jest w Łodzi, MOTUL jest zbyt mało popularny aby ktoś go podrabiał tak jak MOBILA czy CASTROLA.
BTW: W motocyklach MOTUL też jest no.1, nie tylko w wyścigowych! Ale chyba wystarczy bo zaraz ktoś się do mnie przyczepi, że MOTUL mi płaci za reklamę -------------------- ...
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
TT , czy importer może w jakiś posób potwierdzić (np. na podstawie numeru seryjnego na opakowaniu), że Motul który kupiłem na allegro jest oryginalny i w przypadku awarii silnika (wynikającej z winy oleju) mogę do niego się zwrócić o jakieś odszkodowanie ?
Tylko nie pisz, że na allegro sie nie kupuje bo: CYTAT Importer jest w Łodzi, MOTUL jest zbyt mało popularny aby ktoś go podrabiał tak jak MOBILA czy CASTROLA.
...... ? |
|
|
![]()
|
|
A skąd ja mam to wiedzieć?
Przykro mi ale nie odpowiem bo nie wiem jaką prowadzą politykę. A na allegro nie kupowałbym oleju -------------------- ...
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("TwinTurbo":hunydgha) A na allegro nie kupowałbym oleju
A to niby dlaczego ? Obawiał byś się.... podróbki Motul'a ? Skoro nie wiesz czy importer ma możliwość zwryfikować w jakikolwiek sposób oryginalość produktu... to skąd pewność, że to co kupimy jest oryginalne ? Takie "dziadowskie" firmy jak TOTAL, Statoil, Texaco i kilka innych potafią bardzo szybko zweryfikować produkt (nawet kupiony na allegro), jego legalność i sprzedawcę... |
|
|
![]()
|
|
![]() test driver Dołączył: Mon, 25 November 2002 Skąd: zewsząd ![]() |
Przepraszam za bezczelną kryptoreklamę, ale dla mnie sprawdzonym źródłem Motula jest 4Turbo.
-------------------- Wojtek
"Rule the bends, bend the rules." TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("bezduszny":fqgng8xz) CYTAT("TwinTurbo":fqgng8xz) A na allegro nie kupowałbym oleju A to niby dlaczego ? Obawiał byś się.... podróbki Motul'a ? Skoro nie wiesz czy importer ma możliwość zwryfikować w jakikolwiek sposób oryginalość produktu... to skąd pewność, że to co kupimy jest oryginalne ? Takie "dziadowskie" firmy jak TOTAL, Statoil, Texaco i kilka innych potafią bardzo szybko zweryfikować produkt (nawet kupiony na allegro), jego legalność i sprzedawcę... To, że ja nie wiem - NIE OZNACZA, ŻE IMPORTER NIE POTRAFI. Wydaje mi się to oczywiste... pzdr |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Owszem importer potrafi.... bo każdy śmiertelnik też to potrafi.
Pozostaje jednak cały czas kwestia......... kto za takie badanie zapłaci ? .... jest to koszt około 250 pln w podstawowym zakresie i około 500 pln w pełnym (kwoty netto). |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 16 November 2006 Skąd: okolice ![]() |
no wiec pierdyknelo 9 tkm jak zalalem tego platinuma 5w50 i nic zlego sie nie stalo silniczek sie nie rozciekl teraz przychodzi czas na wymianke....
chcialbym teraz zalac sobie valvoline bo na motula mnie nie stac a poczytalem i slyszalem ze valvo to tez niezly olejek tylko nie wiem jaki wybrac w gre wchodza vr1 racing 5w50 i taki sam tylko 10w60 tez syntetyk moze ktos mi doradzi jaki zalac silniczek to oczywiscie c20xe ktory czasami dostaje w pizdecz.ke jeszcze mam pytanie odnosnie specyfikacji tych olejow jaka jest roznica miedzy 5w50 a 10w60 jesli oba to syntetyki |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Olej wymieniasz co 10k km ?
Przy normlanej exploaracji wyminiaj co 15k km. Oleje 10/60 są super ale kiedy silnik nie tylko dostaje czasami w piz...e a codziennie. Moim zdaniem jak nie ma problemów to pozostań przy tym oleju co masz. Added after 2 minutes: CYTAT("orzel12":3t7fhc26) no wiec pierdyknelo 9 tkm jak zalalem tego platinuma 5w50 i nic zlego sie nie stalo silniczek sie nie rozciekl teraz przychodzi czas na wymianke....
Nie czuje się zaskoczony tym faktem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 04 August 2025 - 03:11 |