Shoutbox 0 nowych PW 

19 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jak zacząć - rady dla początkujących, tez tych bez prawka.
ODlNN
post Mon, 21 May 2007 - 08:49
Post #161

Frequent User

CYTAT
to ty myslisz ze jak ja z mojej winy skasuje Ci samochod ,to cos Ci zapłace ,albo pociągniesz mnie do "odpowiedzialnosci" ??

a co ty bys zrobil? rozumiem ze ty masz inne zdanie, ciebie stac na ten 2 samochod w tygodniu.

problem w tym, ze nawet jezeli sa "inne zasady" to sugeruje ich opisanie, chocby w regulaminie, zeby wlasnie nie bylo roznych wesolych akcji.

bo najpierw sie gada, a jak potem zaboli to mozna zaczac gadac inaczej...

PFD chyba umywa raczki od tego w regulaminie...

no chyba ze wszystkim sie podoba zasada - "bierzesz udzial w zawodach na twoje wlasne ryzyko"

no to do pierwszego powaznego dzwona...

--------------------
Nyow nyow shita ku nai? Boku no shiri ni kisu siro
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 21 May 2007 - 08:49
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Keepsake
post Mon, 21 May 2007 - 08:51
Post #162

Forum Homee

A czemu Ty się dziwisz że regulamin tego nie opisuje? Widziałeś gdzieś regulamin zawodów z którego by wynikało że jak walniesz w konkurenta to mu naprawiasz auto albo zwracasz kasę?

--------------------
Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.

+Quote Post
ODlNN
post Mon, 21 May 2007 - 08:54
Post #163

Frequent User

CYTAT("Keepsake":3o5z0t3t)
A czemu Ty się dziwisz że regulamin tego nie opisuje? Widziałeś gdzieś regulamin zawodów z którego by wynikało że jak walniesz w konkurenta to mu naprawiasz auto albo zwracasz kasę?

I ile jest kierowcow nie posiadajacych sponsora?
to inaczej wyglada jak sie jedzie "nie swoim" samochodem, prawda?

--------------------

+Quote Post
bartdrift
post Mon, 21 May 2007 - 08:59
Post #164

Forum Killer

wydaje mi sie ze lepiej dla Ciebie zebys nie przyjezdzał na zawody. Z tego co piszesz , po nich byc moze bedziasz musiał jezdzic autobusami. Na jakies ustawki moze ktos Ci pojdzie . Ja nie.
Wydaje mi sie ze nie dorosłes jeszcze do motosportu

+Quote Post
Maciek1234
post Mon, 21 May 2007 - 09:02
Post #165

Forum Homee

w polskich wyścigach jeździ 16-latek i całkiem nieźle sobie radzi.

ale - w jednym z ODINNem się zgodzę - po niepełnoletnim można się spodziewać większej nieprzewidywalności niż po pełnoletnim (kwestia odpowiedzialności). Żeby niepełnoletni mógł wskoczyć na tor wyścigowy, musi mieć licencję przyznaną przez PZM/FIA. I to jest chyba jedyne sensowne rozwiązanie PFD - niepełnoletni tak, ale tylko po uzyskaniu licencji.

--------------------
Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07)

+Quote Post
ODlNN
post Mon, 21 May 2007 - 09:03
Post #166

Frequent User

CYTAT("bartdrift":2rr574ub)
wydaje mi sie ze lepiej dla Ciebie zebys nie przyjezdzał na zawody. Z tego co piszesz , po nich byc moze bedziasz musiał jezdzic autobusami. Na jakies ustawki moze ktos Ci pojdzie . Ja nie.
Wydaje mi sie ze nie dorosłes jeszcze do motosportu

byc moze "nie mam jaj" i kasy tak jak ty, no trudno sie mowi, zaden ze mnie kozak w takim razie.
Byc moze jestem zbyt ostrozny w porownaniu z toba. ale jak widze, to wynika z beztroskosci z jaka odnosisz sie do finansow. Tez tak bym chcial, wierz mi.

mam jedynie nadzieje ze przez braki w regulaminie, nikt nikogo nie bedzie ciagac po sadach. Ani tym bardziej miec do kogos pretensji.

--------------------

+Quote Post
bartdrift
post Mon, 21 May 2007 - 09:27
Post #167

Forum Killer

nie odnosze sie z beztroskoscią do finansow. Mama nie dała ,tata jeszcze troche zabrał i tez na samochod musiałem kase jak dla mnie ogromną wywalic. Nie zbuduje nastepnego w tydzien ,ba ,nawet nie kupie w pol roku ,wiec sie tak nie rozpedzaj , bo tak kolorowo nie mam . Po prostu zrobiłem auto do motosportu i w takim celu zamierzam je własnie uzywac. Jezeli masz zamiar uwazac na samochod zeby nic sie nie stało ,to bezsensem jest pakowanie sie w tak kontaktowy sport. A juz jak masz tylko jedno auto... Nie lepiej kupic jako dodatek (do nissana z hakiem ) e 30 i juz nie myslec o szalonym ,bezmuzgowym 14 latku bez wyobrazni i odpowiedzialnosci?
Ja nie mam zamiaru uwazac na Twoje auto . Nie zamierzam tez zbytnio uwazac na swoje . Po to je budowałem . Nie po to zeby je podziwiac.
OD|NN Twoja własna rada : Kolekcjonuj znaczki. Taniej i bez ryzyka

+Quote Post
ODlNN
post Mon, 21 May 2007 - 09:36
Post #168

Frequent User

CYTAT
Ja nie mam zamiaru uwazac na Twoje auto . Nie zamierzam tez zbytnio uwazac na swoje

Bart to przykre to co mowisz wiesz, sa odmiany takich "crash race..." czy jak tam to sie nazywa... moze tam powinienes startowac ty... arabie ty

CYTAT

rozdziel jeszcze ryzyko na przewidywalne, z mozliwoscia zwrotu czesci kosztow, i takie na ktorym wszystko sie traci.

Bart - no to do pierwszego dzwona - byle nie ze mna.

pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
bartdrift
post Mon, 21 May 2007 - 09:41
Post #169

Forum Killer

Jak bedziesz sie tak bał , to ten dzwon Ci dogoni szybciej niz bys chciał. Tak juz z reguly jest
mniej strachu a auto -wiecej koncentracji na tym co dookoła

+Quote Post
Keepsake
post Mon, 21 May 2007 - 09:42
Post #170

Forum Homee

A kto przepraszam jedzie "nie swoim"? Bo ja takiego nie znam. Najbliżej jest JACEK ale to dalej jest jeszcze daleko do stwierdzenia że "nie swoim".

Mam dla Ciebie propozycję. Załóż sobie nowy temat i przestań robić śmietnik w tym. Ten jest do radzenia nowym pasjonatom sportu co i jak, a nie do ich zniechęcania.

--------------------
Nie jestem pilotem Kubicy więc się nie lansuję że go znam.

+Quote Post
Jelen
post Mon, 21 May 2007 - 10:00
Post #171

Super User

CYTAT("bartdrift":38nj3jsg)

bartdrift super płeta ,OD|NN najpierw krytykujesz niepełnoletnie osoby jako nieświadome odpowiedzialności ,ale z tego co widze to raczej ty nie jesteś świadom ryzyka które jest wliczone w kazdy rodzaj motorsportu ,zresztą nie tylko tam... Jeżeli swoje wypowiedzi na temat sponsora, "kasy ktorej nie masz a jakbys miał" ,formułujesz na podstawie pierwszego w historii? "obtarcia" z Bydgoszczy tym bardziej poprawiasz mi humor . Mój wniosek : lepiej byc nieświadomym "zwierzaczkiem" małolatem niż niby świadomym przestraszonym człowiekiem uważającym sie za dorosłego. I nie zmuszam cie do niczego ani nie krytykuje(są tacy co nie wychodzą z domu ) ,tylko wypowiadając sie o tak przesadnej ostrożności na podłożu sportu samochodowego odbierasz cesarzowi co cesarskie...

+Quote Post
KajaK
post Mon, 21 May 2007 - 10:08
Post #172

Super User

bartdrift dobrze mowił w Bydzi tak mnie nakrecił że cały tor był mój auto dostało troche po dupie ale troche się przełamałem i sporo nauczyłem.
Fakt faktem jak ktoś się boi o auto i ma zamiar ciągać zawodników po sądach to tor nie jest dla niego.
Zreszta ocena z czyjej winy był dzwon jest raczej nie możliwa bo np w Bydgoszczy BMW wyspinowało i wg mnie była jego wina a Fordem w niego wjechał i ktoś powie on wjechał jego wina. A jakbym mógł/umiał przetrzeć auto w takim przejeździe jak Dominiak i Dawid M5 to bym tą obcierke jeszcze zakonserwował żebym mógł opowiadać w jakim boju powstała :]
Kto chce zacząć driftować a nie był w Bydgoszczy niech żałuje !! Mikso pokazał jak "słabym" autem i cięzką pracą można pokazać styl! Mam nadzieje że niebawem będzie więcej takich zawodników!

--------------------
Sprzedam Nissana Silvie FJ20E

+Quote Post
ODlNN
post Mon, 21 May 2007 - 11:30
Post #173

Frequent User

CYTAT
bartdrift super płeta ,OD|NN najpierw krytykujesz niepełnoletnie osoby jako nieświadome odpowiedzialności ,ale z tego co widze to raczej ty nie jesteś świadom ryzyka które jest wliczone w kazdy rodzaj motorsportu ,zresztą nie tylko tam...

widzisz, jednak jestem - mam zamiar dorobic sobie dodatkowe czesci bodykitu, 2-3 sety na wszelki wypadek, zeby bylo taniej. Mi przez caly czas nie chodzi o bzdurne obcierki, tylko o taki wypadek w ktorym twoja wypucowana bryka, z nie z twojej winy jest przeznaczona do kasacji.

CYTAT
Mój wniosek : lepiej byc nieświadomym "zwierzaczkiem"

do pierwszego duzego kopa w dupe.

Natomiast zdanie Barta, na temat tego ze nie dba o samochody innych jest dla mnie odrobine nie na miejscu, zrozumialbym to wtedy jezeli wypowiadalby to nastolatek z bogatym tatusiem, a nie on.
Troche dziwne ze chce tak traktowac prace/pieniadze jaka inni wlozyli w swoje samochody. Mysle ze pare lezek poplynie jak ktos mu zrobi "mega banzaja" po ktorym bedzie musial pakowac kase w nowy samochod. I nie zycze tego nikomu.

CYTAT
A kto przepraszam jedzie "nie swoim"? Bo ja takiego nie znam. Najbliżej jest JACEK ale to dalej jest jeszcze daleko do stwierdzenia że "nie swoim".

przeczytaj posty, bo chyba nie zrozumiales - chodzilo o sponsorow NIE w drifcie. Poza tym, ubezpieczenie...

CYTAT
Fakt faktem jak ktoś się boi o auto i ma zamiar ciągać zawodników po sądach to tor nie jest dla niego.

dlatego sugeruje rozwiazane kwestii banzajow na torze. Albo podpisywanie odpowiedniego formularza przed zawodami, albo nie wiem, jakas gentelmanska umowa...

Keeps - dobra - juz nic nie mowie.

--------------------

+Quote Post
Raceboy
post Mon, 21 May 2007 - 12:01
Post #174

Moderator

Odinn, odstaw motorsport na rzecz lansu po mieście...
Gdyby iść dalej Twoim tokiem myślenia, to na Kia Picanto Cup już by nikt nie startował, tylko zawodnicy jeździli by z rozprawy na rozprawe, lub się nawzajem pomordowali.

KAŻDY startujący w TDC jest świadom ryzyka. Jest tam z własnej, nieprzymuszonej woli. Skoro Ty nie akceptujesz czegoś takiego, to nie jest to sport dla Ciebie. Dawid w M5 ma auto, którego koła kosztują tyle co nasze S13 razem wzięte. I szedł pełnym ogniem z Dominiakiem. Albo zdajesz sobie sprawe z zagrożenia i świadomie się na to godzisz, albo po prostu odpuszczasz.
To tak samo jakby pasjonowały Cię znaczki, ale waliłbyś kloce pod siebie, że ktoś Ci klaser ukradnie...

--------------------
"We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna

+Quote Post
jordi
post Mon, 21 May 2007 - 12:11
Post #175

Super User

RaceboySRP chyba napisal wszystko co dotyczy Odinn'a, skonczcie juz ten temat i wroccie do tytulu topica
pozdrawiam

--------------------

+Quote Post
Jelen
post Mon, 21 May 2007 - 12:27
Post #176

Super User

CYTAT("ODlNN":pk5lr5dg)
CYTAT
Mój wniosek : lepiej byc nieświadomym "zwierzaczkiem"

do pierwszego duzego kopa w dupe.

mówisz teoretycznie ,wymyślasz sobie? czy tak już miałeś? bo sorry ale z autopsji sie z tobą nie zgodze... miałem niejednego dzwona łącznie z kasacją auta ,nie drogowego tylko wlasnie przez zakurw.. dla funu... I wiesz co? buduje auto do którego budy są tak tanie że niebęde go musiał kasować wliczam w to każde ryzyko łącznie z utratą jak to nazwales "wszystkiego" jak rozwale to naprawie i będe latał dalej ,dopuki mam nogi i ręce nic mi sie nie dzieje. Kwestia zdrowego podejścia do sprawy... z mojej strony koniec OT

+Quote Post
ju-by
post Mon, 21 May 2007 - 15:06
Post #177

Forum Clubber

Patrzę na wyczyny młodych zawodników w Europie i zaczynam żałować, że w Polsce nie da się driftoiwać nie mając prawa jazdy, mając na przykład 15 lat... Szkoda, ale tego nie przeskoczymy ;(

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Mon, 21 May 2007 - 15:22
Post #178

czemu na zachodzie przeskoczyli a u nas sie nie da?
polak nie potrafi?

+Quote Post
ju-by
post Mon, 21 May 2007 - 15:24
Post #179

Forum Clubber

Z tego samego powodu dla którego na zachodzie jest motocrossowa klasa dla 4 latków a u nas nie... zapytaj Piotra Dobrowolskiego jak działacze i inny beton potrafią zniechęcić młodych ludzi/dzieci do motorsportów...

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Mon, 21 May 2007 - 15:43
Post #180

ale u nas chetne "dzieci" sa, co widac w tym temacie.

+Quote Post

19 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 01:52